"Ανώτερα μαθηματικά" στο ΤΕΕ για να περάσει πραξικοπηματικά η αξιολόγηση

Καταγγελία από συνδικαλιστικές παρατάξεις για μεθοδεύσεις στο σύλλογο εργαζομένων του ΤΕΕ:
"Συνάδελφοι,

Τους τελευταίους μήνες, οι δημόσιοι υπάλληλοι, με ένα σημαντικό και συλλογικό αγώνα, προσπαθούν και ως ένα βαθμό έχουν καταφέρει, να βάλουν φρένο στην προσπάθεια επιβολής της κυβέρνησης του μέτρου της αξιολόγησης. Σ’ αυτό τον αγώνα, σωματεία, συνδικαλιστές και εργαζόμενοι έχουν δώσει όλες τους τις δυνάμεις, ώστε να αποτρέψουν τα σχέδια της κυβέρνησης, να αναδείξουν το πραγματικό αντιδραστικό περιεχόμενο της αξιολόγησης, να αποδείξουν ότι αποτελεί ένα ακόμη αντιλαϊκό μέτρο που στρέφεται ενάντια στο σύνολο των δημοσίων υπαλλήλων με στόχο την πλήρη ισοπέδωση και των τελευταίων ψηγμάτων εργασιακών δικαιωμάτων αλλά και της αξιοπρέπειας κάθε εργαζόμενου. Στην προσπάθειά μας αυτή, απέναντι μας δεν έχουμε μόνο την κυβέρνηση, αλλά και συνδικαλιστικές ηγεσίες που με διάφορα προσχήματα κ δικαιολογίες – υιοθετούν – με παραλλαγές τη γραμμή της κυβέρνησης για την αξιολόγηση, αλλά κυρίως και το αντιδραστικό περιεχόμενο της αξιολόγησης.

Πριν λίγες μέρες μοιράστηκε ένα έγγραφο από την Υπηρεσία που μας ζητούσε να αξιολογήσουμε τον “χρόνο απασχόλησής μας ανά ημέρα” και να κάνουμε “ποσοτική εκτίμηση” της εργασίας μας στο ΤΕΕ.

Το Δ.Σ. του Συλλόγου σε συνεδρίασή που έγινε στις 18 Νοεμβρίου ομόφωνα έκρινε ότι το έγγραφο αυτό:

1. Αποτελεί την πρώτη φάση της αξιολόγησης (αυτοαξιολόγηση)

2. Αμφισβητεί την πλήρη 8ωρη απασχόλησή μας, με το ερώτημα για χρόνο απασχόλησης ανά ημέρα

Με την ομόφωνη απόφασή του ο Σύλλογος ζητούσε την ανάκληση του εγγράφου από την Υπηρεσία και καλούσε τους εργαζόμενους να μην το συμπληρώσουν και να το παραδώσουν στο Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ, σύμφωνα με την απόφαση της συνέλευσης που έγινε τον Ιούνιο.

Παρά το γεγονός ότι η απόφαση του Δ.Σ. ήταν ομόφωνη, ο πρόεδρος του Δ.Σ. από την επόμενη κιόλας μέρα όχι μόνο δεν υλοποιούσε την απόφαση αλλά φρόντιζε να την τορπιλίζει, δημιουργώντας κλίμα φόβου και τρομοκρατίας σε συνάδελφους!

Την Παρασκευή 21 Νοεμβρίου (3 μέρες μετά το Δ.Σ.), συγκαλείται από τον πρόεδρο του ΣΕΤΕΕ, Δημήτρη Γεωργίου ξανά έκτακτο Δ.Σ. με θέμα και πάλι το έγγραφο. Με νέα πρότασή του η οποία στηρίζεται μόνο από δύο μέλη της παράταξής του (Ψαραδέλης, Καμπόσου) επιχειρείται να αναιρεθεί η προηγούμενη ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ., καθώς αποδέχεται ουσιαστικά την συμπλήρωση του εγγράφου αξιολόγησης που έχει σταλεί από τον πρόεδρο του ΤΕΕ.

Τέσσερα μέλη του Δ.Σ. (Σοφία Μελέτη, Ηλίας Λαδικός, Κώστας Αβραμίδης και Θόδωρος Ρούσσης) διαφωνώντας με τη νέα πρόταση και την μεθόδευση αρνούνται να τεθεί σε ψηφοφορία και αποχωρούν από το Δ.Σ. που, σύμφωνα με το καταστατικό δεν έχει πια απαρτία.

Η μειοψηφία όμως που συντάχθηκε με την πρόταση του Δ. Γεωργίου, μετά την λήξη της συνεδρίασης συναντώντας στον διάδρομο 1 μέλος, που είχε προηγουμένως αποχωρήσει, χρίζεται μόνη της πλειοψηφία και παίρνει απόφαση με 3 υπέρ και 1 κατά! Με αυτήν την ενέργεια διορθώνουν την αριθμητική ονομάζοντας πλειοψηφία τους 3 που συμφώνησαν με την πρότασή τους και όχι τους 4 που διαφώνησαν και κάνουν “απόφαση” την πρόταση που μειοψήφησε!

Ποιόν εξυπηρετούν τέτοιες συμπεριφορές;

Σε αυτό το κείμενο που παρουσίασε ο πρόεδρος του Δ.Σ. αλλά και με όλη την στάση των 3 μελών της πλειοψηφούσας παράταξης, αποκαλύπτεται με τον πιο ξεκάθαρο τρόπο τι σημαίνει εργοδοτικός συνδικαλισμός.

Μόλις λίγους μήνες μετά την ανάληψη της διοίκησης του Συλλόγου, μη μπορώντας να πείσουν ούτε τα μέλη της παράταξής τους, δεν αισθάνονται καμιά συστολή και φανερά

πλέον αναιρούν ακόμα και δικές τους αποφάσεις, δίνοντας γη και ύδωρ στη Διοίκηση καθιστώντας το Σύλλογο ...Δω –σίλογο.

Αποκαλύπτεται μέχρι που μπορούν να φτάσουν οι ξεπουλημένες ηγεσίες του συνδικαλιστικού κινήματος για να υπηρετήσουν τα αφεντικά τους.

Αποκαλύπτεται ότι ο υποταγμένος κυβερνητικός συνδικαλισμός έχει πάρει διαζύγιο από τα συμφέροντα των εργαζομένων.

Φτάνει πια!

Δεν πάει άλλο με αυτή τη συνδικαλιστική ηγεσία. Καμιά εμπιστοσύνη! Είναι μέρος του προβλήματος! Υπονομεύει την ανάπτυξη των αγώνων, μας παραδίδει δεμένους για σφαγή!

Θα μας βρουν μπροστά τους!

Συνάδελφοι, η περίοδος που διανύουμε είναι ιδιαίτερα κρίσιμη για όλους τους εργαζόμενους. Γι’ αυτό η τήρηση των αποφάσεων των Γενικών Συνελεύσεων και η δημοκρατική λειτουργία των συλλογικών οργάνων δεν είναι διαπραγματεύσιμα. Σύλλογος είναι ο κάθε ένας από μας. Η ενεργή συμμετοχή μας είναι ο μόνος τρόπος να διασφαλιστεί η λειτουργία του σωματείου υπέρ των εργαζομένων".

Αγωνιστική Ενότητα Εργαζόμενων στο ΤΕΕ

Αριστερή Πρωτοβουλία Εργαζόμενων στο ΤΕΕ
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54