Φοιτητικός Σύλλογος Τουρκικών & Ασιατικών Σπουδών: Δεν πάει άλλο! Λύση τώρα στα προβλήματά μας!

«Απόφαση του Φοιτητικού Συλλόγου  Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών Ναζιμ Χικμετ»

Δεν πάει άλλο! Λύση τώρα στα προβλήματά μας! Απαιτούμε να σπουδάζουμε εντελώς δωρεάν και να επιστρέψουμε στον λαό μας τα οφέλη της επιστήμης μας!

Όπως σε κάθε  ΑΕΙ και ΤΕΙ της χώρας, έτσι και το τμήμα μας – το αντικείμενο σπουδών του οποίου είναι μοναδικό στην Ελλάδα – τα τελευταία χρόνια υποβαθμίζεται με στόχο να ξεπουληθεί στους επιχειρηματίες, όπως επιτάσσουν οι κατευθύνσεις της ΕΕ αλλά και των κυβερνήσεων που την στηρίζουν. Με τις ευλογίες τους, τα Ελληνικά πανεπιστήμια και οι φοιτητές έχουν δεχτεί την απόλυτη απαξίωσή  με απώτερο σκοπό να μετατραπούν τα ΑΕΙ – ΤΕΙ σε μαγαζιά και οι φοιτητές σε πελάτες!
Ο μόνος που κερδίζει από την κατάσταση αυτή είναι οι μεγάλες εταιρίες που από την μία εμφανίζονται ως οι μοναδικοί σωτήρες των ΑΕΙ – ΤΕΙ, στην πραγματικότητα όμως είναι οι μοναδικοί υπεύθυνοι!
Αυτοί, η ΕΕ και οι κυβερνήσεις τους! 

Δεν το ανεχόμαστε! Δεν συμβιβαζόμαστε με τα ψίχουλα



Το Τμήμα Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του ΕΚΠΑ:

Στεγάζεται σε κτήριο στην οδό Καπλανών 6,  που δεν ανήκει στο ΕΚΠΑ. Ως εκ τούτου, το Πανεπιστήμιο πληρώνει  4000€ το μήνα για το ενοίκιο. Το κτήριο είναι πλήρως ακατάλληλο για μάθημα. Σε περίπτωση σεισμού και πυρκαγιάς δεν υπάρχουν τρόποι ασφαλούς εξόδου. Υπάρχουν 3 (!) τουαλέτες για 300 και πλέον φοιτητές!  

Υπάρχει σοβαρή έλλειψη εξοπλισμού που κρίνεται απαραίτητος για τις ανάγκες των μαθημάτων όπως προτζέκτορας, φωτοτυπικό μηχάνημα, εκτυπωτής κλπ. Το αποτέλεσμα είναι οι φοιτητές να πληρώνουν οι ίδιοι τις φωτοτυπίες που χρειάζονται όχι μόνο για την προσωπική τους μελέτη αλλά και για την ίδια την παράδοση.

Η γραμματεία μετά και τις τελευταίες απολύσεις υπολειτουργεί ενώ από τις 30/11 απολύονται ακόμα 150 συμβασιούχοι.
Το αποτέλεσμα θα είναι η βιβλιοθήκη μας να κλείσει και η Γραμματεία μας να μείνει με 1(!) υπάλληλο.

Όπως και σε όλα τα κτίρια του ΕΚΠΑ έτσι και στο δικό μας δεν υπάρχουν καθαρίστριες με αποτέλεσμα η σχολή μας να μοιάζει περισσότερο με χωματερή παρά με Πανεπιστήμιο. Υπεύθυνος για αυτό είναι για άλλη μια φορά η πολιτική που εξυπηρετεί τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Προφανώς και από την σχολή μας δεν λείπει η εταιρία security καθώς το Πανεπιστήμιο ξεπούλησε και αυτήν την λειτουργία του σε ιδιώτες.

Για ποιο λόγο φτάσαμε σε αυτό το σημείο και ποιους εξυπηρετεί αύτη η κατάσταση;

Η άνευ προηγουμένου υποβάθμιση του Ελληνικού Πανεπιστημίου δεν είναι τυχαίο γεγονός, είναι αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης  της Παιδείας από την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση που σκόπιμα οδηγούν τα πανεπιστήμια στη διάλυση.

Απώτερος σκοπός τους είναι η εισχώρηση εταιριών στα πανεπιστήμια όπως ήδη έχει αρχίσει να γίνεται. 

Εισχώρηση εταιριών και Ιδιωτική χρηματοδότηση των ιδρυμάτων σημαίνει ότι:

Σταδιακά θα μπουν δίδακτρα. Θα πληρώνουμε χιλιάδες ευρώ για να σπουδάσουμε.

Οι χρηματοδότες θα είναι αυτοί που θα καθορίζουν το επιστημονικό αντικείμενο των σχολών, ουσιαστικά θα καθορίζουν τι θα μαθαίνουμε βάσει των δικών τους συμφερόντων, βάσει του πως θα βγάζουν ακόμα μεγαλύτερα κέρδη εις βάρος των φοιτητών που θα κάνουν έρευνες τζάμπα. 

Θέλουν να κάνουν τους σπουδαστές πελάτες στα εκπαιδευτικά ιδρύματα που πλέον θα λειτουργούν ως επιχειρήσεις, θα αγοράζουμε δηλαδή τη γνώση με το κομμάτι, δεν θα παρέχεται ολοκληρωμένη επιστημονική γνώση βάσει των λαϊκών αναγκών.

Μπροστά σε αυτές τις εξελίξεις οι φοιτητές του τμήματος Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών σπουδών δεν μένουμε με σταυρωμένα χέρια με απόφαση της Γενικής Συνέλευσης του Φοιτητικού Συλλόγου από τις 27/11 έχουμε προχωρήσει σε κατάληψη με σκοπό να ακουστεί και η δικιά μας φωνή.




ΑΠΑΙΤΟΥΜΕ:

1.Αποχώρηση από το κτίριο της Καπλανών 6 και μετακόμιση σε κτίριο του ΕΚΠΑ που θα καλύπτει τις ανάγκες μας.

2.Άμεσα πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την καθαριότητα και την φύλαξη με τα χρήματα που εδώ και σχεδόν 10 χρόνια δίνουμε για το νοίκι του κτηρίου.

3.Πρόσληψη μόνιμου και επαρκές δυναμικού για όλες τις ανάγκες του Τμήματος.

4.Να μην υπάρξει ιδιωτική χρηματοδότηση του ιδρύματος. Δεν θα δεχτούμε καμία τροποποίηση στο πρόγραμμα σπουδών καθ’ υπόδειξη τους.  Θέλουμε επιστημονική μόρφωση και ειδίκευση υψηλού επιπέδου! Επιστήμη και έρευνα στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι για τα συμφέροντα των μονοπωλίων!

5.Να μην υπάρξει προσπάθεια διάλυσης των φοιτητικών συλλόγων. Προτάσεις της Πρυτανείας όπως αυτή περί ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος θα πάνε αμέσως στον κάδο απορριμμάτων.

6.Να μην υπάρξει ξανά προσπάθεια καταστολής του φοιτητικού κινήματος με την χρήση ΜΑΤ ή οποιουδήποτε άλλου μέσου. Δεν μπορούν να μας φιμώσουν. ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

Το επόμενο διάστημα αποφασίσαμε:

Δευτέρα:

11:30 Παράσταση διαμαρτυρίας στην Κοσμητεία της σχολής ΟΠΕ του ΕΚΠΑ. Η προσυγκέντρωση είναι στις 11:00 στον χώρο της σχολής


17:00 – 19:00 Θα γίνει προβολή της ταινίας «Θανάση σφίξε κι άλλο το ζωνάρι»

Τρίτη:

10:00 Ο Φοιτητικός Σύλλογος θα παραχωρήσει συνέντευξη τύπου για τα προβλήματα της σχολής, με στόχο να γίνει το θέμα όσο πιο γνωστό γίνεται.

13:00 Αναχώρηση για το κλειστό γήπεδο μπάσκετ του ΕΚΠΑ

14:00 Παρακολούθηση της 3ης αγωνιστικής του τουρνουά μπάσκετ του ΕΚΠΑ στο οποίο συμμετέχει και η ομάδα μπάσκετ του Φ.Σ.

18:00. Έναρξη Γενικής Συνέλευσης με θέμα την εκτίμηση της πορείας των κινητοποιήσεών μας και προγραμματισμό της δράσης μας το επόμενο διάστημα.

Στον 1ο όροφο θα πραγματοποιηθεί και έκθεση φωτογραφίας με ελεύθερο θέμα. Όσοι φοιτητές θέλουν, μπορούν να ετοιμάσουν ένα φωτογραφικό αφιέρωμα της αρεσκείας τους και να το παρουσιάσουν!


Λύση τώρα στα προβλήματά μας! Όλοι στον αγώνα για σπουδές και όρους δουλειάς με βάση τις ανάγκες μας!
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 01/12/2014 - 13:39