"Νέα Ιωνία Πόλη Αντιφασιστική - Χτυπάμε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά"

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκαν το Σάββατο 29/11, οι εκδηλώσεις με τίτλο "Νέα Ιωνία Πόλη Αντιφασιστική - Χτυπάμε το φασισμό και το σύστημα που τον γεννά", στο 1ο ΓΕΛ Ν.Ιωνίας, που συνδιοργάνωσαν φορείς, εργατικά σωματεία και συλλογικότητες της περιοχής.
Όπως αναφέρουν σον απολογισμό τους οι διοργανωτές:
"Οι εκδηλώσεις ξεκίνησαν με προβολή του ντοκιμαντέρ της εκπαιδευτικού Ν.Γεωργιάδου, "Το αυγό του φιδιού" κι ακολούθησε συζήτηση με τον ιστορικό Σπύρο Αλεξίου, τον δικηγόρο Θανάση Καμπαγιάννη από την Πολιτική Αγωγή στη δίκη της Χ.Α και τον δημοσιογράφο και σκιτσογράφο, Στάθη Σταυρόπουλο.

Ο Σ. Αλεξίου, αναφέρθηκε στη διαχρονική σχέση των φασιστών με το κεφάλαιο, από τις γνωστές διασυνδέσεις των ναζί με τους μεγαλοεπιχειρηματίες στη Γερμανία, τις δεκαετίες '30 και '40, μέχρι τη σχέση Χρυσής Αυγής κι εφοπλιστών, σήμερα, φέρνοντας ως παράδειγμα την προσπάθεια για στήσιμο εργοδοτικού σωματείου στη ζώνη του Περάματος.

Ο Θ.Καμπαγιάννης, μεταξύ άλλων, θύμησε τις μεγάλες αντιρατσιστικές κι αντιφασιστικές μάχες του πρόσφατου παρελθόντος, με αποκορύφωμα τον ξεσηκωμό που ακολούθησε μετά τη δολοφονία του Π.Φύσσα και κατήγγειλε τις  σχέσεις κράτους και νεοναζί, όπως αποδεικνύονται και μέσα από την ίδια τη δικογραφία.  Τόνισε τη σημασία της δίκης και της καταδίκης της Χρυσής Αυγής, με καθοριστικό παράγοντα και για τα δύο, να αποτελεί η μαζική κινητοποίηση του αντιφασιστικού κινήματος.

Ο Σ. Σταυρόπουλος, μίλησε για πτυχές του φασισμού που δεν περιορίζονται στην Χ.Α, αλλά φτάνουν στις ίδιες τις πολιτικές και πρακτικές της ακροδεξιάς κυβέρνησης Σαμαρά.  

Στη συζήτηση που ακολούθησε έγιναν παρεμβάσεις εκ μέρους της Ένωσης Γονέων, της ΚΕΕΡΦΑ Ν.Ιωνίας, της Αριστερής Ριζοσπαστικής Κίνησης "Εκτός Σχεδίου" και του Σωματείου Εργαζομένων δήμου Ν.Ιωνίας.

Ακολούθησε συναυλία με τα συγκροτήματα The Super Normals και Τhe Paugamix Delight, με χαρακτηριστική τη μαζική συμμετοχή δεκάδων μαθητών και μαθητριών της περιοχής".
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54