Φοιτητές του Συλλόγου Τουρκικών & Ασιατικών Σπουδών στην ΕΡΤopen (ηχητικό)

Οι Φοιτητές του Συλλόγου Τουρκικών & Ασιατικών Σπουδών επισκέφτηκαν την ΕΡΤopen και μίλησαν στην εκπομπή ''Σήμα Αλέρτ'' για τα αιτήματα της σχολής τους, του τμήματος Τουρκικών και Σύγχρονων Ασιατικών Σπουδών του ΕΚΠΑ, η οποία στεγάζεται σε κτήριο στην οδό Καπλανών 6,  που δεν ανήκει στο ΕΚΠΑ και ως εκ τούτου, το Πανεπιστήμιο πληρώνει  4000€ το μήνα για το ενοίκιο.

Το κτήριο είναι πλήρως ακατάλληλο για μάθημα καθώς για παράδειγμα σε περίπτωση σεισμού και πυρκαγιάς δεν υπάρχουν τρόποι ασφαλούς εξόδου. Υπάρχουν μόνο 3 (!) τουαλέτες για 300 και πλέον φοιτητές!  

Υπάρχει σοβαρή έλλειψη εξοπλισμού που κρίνεται απαραίτητος για τις ανάγκες των μαθημάτων όπως προτζέκτορας, φωτοτυπικό μηχάνημα, εκτυπωτής κλπ.

Το αποτέλεσμα είναι οι φοιτητές να πληρώνουν οι ίδιοι τις φωτοτυπίες που χρειάζονται όχι μόνο για την προσωπική τους μελέτη αλλά και για την ίδια την παράδοση.

Η γραμματεία μετά και τις τελευταίες απολύσεις υπολειτουργεί ενώ από τις 30/11 απολύονται ακόμα 150 συμβασιούχοι.. 

Το αποτέλεσμα... η βιβλιοθήκη τους κλείνει και η Γραμματεία λειτουργεί με 1(!) υπάλληλο.

Όπως και σε όλα τα κτίρια του ΕΚΠΑ έτσι και σε αυτό δεν υπάρχουν καθαρίστριες με αποτέλεσμα η σχολή  να μοιάζει περισσότερο με χωματερή παρά με Πανεπιστήμιο. Υπεύθυνος για αυτό όπως εξηγούν οι φοιτητές, είναι για άλλη μια φορά η πολιτική που εξυπηρετεί τα μεγάλα επιχειρηματικά συμφέροντα. Προφανώς και από αυτήν την σχολή  δεν λείπει η εταιρία security καθώς το Πανεπιστήμιο ξεπούλησε και αυτήν την λειτουργία του σε ιδιώτες.

Στo ερώτημα για ποιο λόγο φτάσαμε σε αυτό το σημείο και ποιους εξυπηρετεί αύτη η κατάσταση εξηγούν πως:

Η άνευ προηγουμένου υποβάθμιση του Ελληνικού Πανεπιστημίου δεν είναι τυχαίο γεγονός, είναι αποτέλεσμα της υποχρηματοδότησης  της Παιδείας από την κυβέρνηση και την Ευρωπαϊκή Ένωση που σκόπιμα οδηγούν τα πανεπιστήμια στη διάλυση.

Απώτερος σκοπός τους είναι η εισχώρηση εταιριών στα πανεπιστήμια όπως ήδη έχει αρχίσει να γίνεται. 

Εισχώρηση εταιριών και Ιδιωτική χρηματοδότηση των ιδρυμάτων σημαίνει ότι:

Σταδιακά θα μπουν δίδακτρα. Θα πληρώνουμε χιλιάδες ευρώ για να σπουδάσουμε.

Οι χρηματοδότες θα είναι αυτοί που θα καθορίζουν το επιστημονικό αντικείμενο των σχολών, ουσιαστικά θα καθορίζουν τι θα μαθαίνουμε βάσει των δικών τους συμφερόντων, βάσει του πως θα βγάζουν ακόμα μεγαλύτερα κέρδη εις βάρος των φοιτητών που θα κάνουν έρευνες τζάμπα. 

Θέλουν να κάνουν τους σπουδαστές πελάτες στα εκπαιδευτικά ιδρύματα που πλέον θα λειτουργούν ως επιχειρήσεις, θα αγοράζουμε δηλαδή τη γνώση με το κομμάτι, δεν θα παρέχεται ολοκληρωμένη επιστημονική γνώση βάσει των λαϊκών αναγκών.

Οι φοιτητές απαιτούν:

1.Αποχώρηση από το κτίριο της Καπλανών 6 και μετακόμιση σε κτίριο του ΕΚΠΑ που θα καλύπτει τις ανάγκες μας.

2.Άμεσα πρόσληψη μόνιμου προσωπικού για την καθαριότητα και την φύλαξη με τα χρήματα που εδώ και σχεδόν 10 χρόνια δίνουμε για το νοίκι του κτηρίου.

3.Πρόσληψη μόνιμου και επαρκές δυναμικού για όλες τις ανάγκες του Τμήματος.

4.Να μην υπάρξει ιδιωτική χρηματοδότηση του ιδρύματος. Δεν θα δεχτούμε καμία τροποποίηση στο πρόγραμμα σπουδών καθ’ υπόδειξη τους.  Θέλουμε επιστημονική μόρφωση και ειδίκευση υψηλού επιπέδου! Επιστήμη και έρευνα στην υπηρεσία των λαϊκών αναγκών και όχι για τα συμφέροντα των μονοπωλίων!

5.Να μην υπάρξει προσπάθεια διάλυσης των φοιτητικών συλλόγων. Προτάσεις της Πρυτανείας όπως αυτή περί ηλεκτρονικού δημοψηφίσματος θα πάνε αμέσως στον κάδο απορριμμάτων.

6.Να μην υπάρξει ξανά προσπάθεια καταστολής του φοιτητικού κινήματος με την χρήση ΜΑΤ ή οποιουδήποτε άλλου μέσου. Δεν μπορούν να μας φιμώσουν. 

ΚΑΝΕΙΣ ΔΕΝ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΜΑΣ ΕΜΠΟΔΙΣΕΙ ΝΑ ΑΓΩΝΙΖΟΜΑΣΤΕ ΓΙΑ ΝΑ ΣΠΟΥΔΑΖΟΥΜΕ ΚΑΙ ΝΑ ΖΟΥΜΕ ΜΕ ΑΞΙΟΠΡΕΠΕΙΑ!

 

Φοιτητές του Συλλόγου Τουρκικών & Ασιατικών Σπουδών στην ΕΡΤopen (ηχητικό) by Ertopen on Mixcloud

 
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 03/12/2014 - 03:15