Eργαζόμενοι ομίλου Intracom: Την Κυριακή 7 Δεκέμβρη διαδηλώνουμε στο Σύνταγμα

Σταθερή παρουσία σε όλες τις κινητοποιήσεις έχουν καταγράψει οι εργαζόμενοι του ομίλου επιχειρήσεων Intracom και με ανακοίνωσή του το σωματείο, δηλώνει τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση της Κυριακής.

ΣΥΛΛΑΛΗΤΗΡΙΟ ΕΝΑΝΤΙΑ ΣΤΟΝ ΠΡΟΫΠΟΛΟΓΙΣΜΟ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΚΑΤΑΣΤΡΟΦΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑ Κυριακή 7/12 στις 5μμ.

"Συνάδελφοι, -ισες,

Η συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου έχει αποτύχει οικονομικά και βρίσκεται ταυτόχρονα σε πολιτικό αδιέξοδο, όπως αναδείχτηκε μετά τις μεγάλες εργατικές και λαϊκές κινητοποιήσεις στις 17/11 (επέτειος εξέγερσης του Πολυτεχνείου), τις νεολαιίστικες κινητοποιήσεις, τη μαζική Γενική Απεργία στις 27/11, αλλά και τις συνεχείς σφυγμομετρήσεις της κοινωνίας. Το επισφράγισμα της οικονομικής της αποτυχίας φαίνεται από το ότι το successstory μετατράπηκε σε νέο μνημόνιο, το ίδιο και χειρότερο με τα προηγούμενα, προσπαθώντας βέβαια να συγκαλύψει το νέο έγκλημα σε βάρος εργαζομένων και λαού με φτιασιδώματα για δήθεν «αντίσταση» στην τρόικα, «τέλος» στα μνημόνια, «ανάπτυξη», «βιώσιμο χρέος», όμως ξεσκεπάζεται και ξεμπροστιάζεται καθημερινά ακόμη κι από τους πάτρονές της.

Ενεργεί με συνέπεια «τοις κείνων ρήμασι πειθόμενη»: όμως όχι του λαού και των εργαζόμενων αλλά των δανειστών και του μεγάλου κεφαλαίου. Δίνει πραγματικά «γην και ύδωρ», έφερε στη Βουλή προϋπολογισμό – αντιλαϊκό/αντεργατικό έκτρωμα που θέλει να ψηφιστεί την Κυριακή 7/12. Και ετοιμάζεται να προχωρήσει και στο νέο εφιαλτικό μνημόνιο, ενώ προσπαθεί με κάθε μέσο (θυμίζει παλιές μαύρες εποχές που οδήγησαν στη χούντα) να εξασφαλίσει συνέχιση του κοινοβουλευτικού της βίου με την εκλογή προέδρου δημοκρατίας, ώστε να «ολοκληρώσει» το καταστροφικό της αντεργατικό έργο, εξυπηρετώντας τα συμφέροντα που τη στηρίζουν.

  • Ο προϋπολογισμός που συζητείται είναι φορομπηχτικός για τον απλό κόσμο (τη στιγμή που είναι φανερό ότι πολύ μεγάλο μέρος αδυνατεί να πληρώνει πλέον), κοινωνικά βάρβαρος κι άδικος για τους απλούς εργαζόμενους, με επιπλέον δραστικές περικοπές στις κοινωνικές δαπάνες σε μια περίοδο που η οικονομική ελίτ της χώρας συνεχίζει να μην πληρώνει φόρους και οι κοινωνικές ανισότητες -παρά την κρίση- μεγαλώνουν. Είναι κι αντιαναπτυξιακός περικόπτοντας κι άλλο τις δημόσιες επενδύσεις, ο μόνος στόχος είναι ανθρωποφάγα «πλεονάσματα» για να πληρώνονται στους δανειστές τα ληστρικά τοκοχρεωλύσια και η μείωση της εργατικής δύναμης υπέρ των ιδιοκτητών του κεφαλαίου

Στο μεταξύ η κυβέρνηση με το νέο μνημόνιο που έχει συνομολογήσει με τα e-mail του Χαρδούβελη και προσπαθεί να σερβίρει σε «αντιστασιακό» «ωραίο περιτύλιγμα»:

  • διαλύει το ασφαλιστικό σύστημα, ανατρέπει ώριμα συνταξιοδοτικά δικαιώματα και μετατρέπει τις συντάξεις σε προνοιακά επιδόματα.

  • Ετοιμάζει απελευθέρωση των ομαδικών απολύσεων στον ιδιωτικό τομέα, που θα οδηγήσει σε νέα έκρηξη της ανεργίας κι ακόμη μεγαλύτερη καταβαράθρωση αμοιβών, ταυτόχρονα ετοιμάζει νέο χειρότερο μισθολόγιο και για το δημόσιο τομέα καταδικάζοντας ιδιαίτερα τη νέα γενιά, είτε εργάζεται στον ιδιωτικό είτε στο δημόσιο τομέα, σε μια ζωή χωρίς δικαιώματα, χωρίς προοπτική

  • Ετοιμάζει μέτρα που χτυπάνε το συνδικαλισμό και το δικαίωμα στην απεργία.

Ταυτόχρονα και για μια ακόμη φορά η κυβέρνηση μέσω της ΕΛΑΣ προχωρεί σε μια χουντικής έμπνευσης απαγόρευση συγκεντρώσεων σε Αθήνα κι Αττική και γενική αστυνομοκρατία 5-6/12 με πρόσχημα την επίσκεψη Νταβούτογλου. Στην πραγματικότητα για να εμποδίσει τις μαζικές διαμαρτυρίες για τον αργό θάνατο του απεργού πείνας καταδικασμένου Ν. Ρωμανού που διεκδικεί νόμιμα δικαιώματά του, αλλά και για τη μαύρη επέτειο της δολοφονίας του Α. Γρηγορόπουλου από το κράτος καταστολής, το οποίο όλο και γιγαντώνεται, για να δημιουργήσει τελικά ένα κλίμα φόβου ενόψη των αντικυβερνητικών διαδηλώσεων των εργαζομένων στις 7 Δεκέμβρη.

Δεν μας φοβίζουν. Την Κυριακή 7/12 τα συνδικάτα (ΓΣΕΕ, ΑΔΕΔΥ, ΕΚΑ, ομοσπονδίες, σωματεία κλπ.) καλούν σε Συλλαλητήριο στο Σύνταγμα από τις 5μμ ενάντια στον Προϋπολογισμό περαιτέρω λιτότητας, περικοπών και κοινωνικής καταστροφής που θέλουν να ψηφίσουν. Διεκδικούμε συλλογικές συμβάσεις- Αυξήσεις στους μισθούς και τις συντάξεις. Δουλειά για τους ανέργους - Καμιά απόλυση. Να γυρίσουν πίσω οι απολυμένοι ξεκινώντας από τις μεγάλες επιχειρήσεις. Να σταματήσει η αιμορραγία της λιτότητας με στόχο την αποπληρωμή του δημόσιου χρέους που έχει οδηγήσει σε μείωση της παραγωγής και της απασχόλησης κατά 25%, και τελικά δεν οδηγεί ούτε σε μείωση του δημόσιου χρέους.

Καλούμε όλους τους συναδέλφους να συμμετάσχουμε την Κυριακή μαζικά με το πανό του Σωματείου (προσυγκέντρωση Σταδίου - άγαλμα Κολοκοτρώνη 4:30μμ)".

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54