ΚΕΕΡΦΑ: "Κυνική και ρατσιστική η απάντηση της κυβέρνησης για τους Σύρους πρόσφυγες όπως και για το Νίκο Ρωμανό"

Kριτική από την κίνηση ενωμένοι ενάντια στο ρατσισμό και τη φασιστική απειλή (ΚΕΕΡΦΑ) για την κυβερνητική στάση σε Σύρους πρόσφυγες και Ν. Ρωμανό:



"Η πρόταση Αβραμόπουλου-Ντινόπουλου  για τους Σύρους  πρόσφυγες έχει τον ίδιο παρονομαστή με την πρόταση Σαμαρά για το Νίκο Ρωμανό: κυνισμός, ρατσισμός  και αδιαφορία.

Είναι προκλητικό ο επίτροπος της ΕΕ Δημήτρης Αβραμόπουλος για την μετανάστευση, την ώρα που εποπτεύει το ερμητικό κλείσιμο των συνόρων  από την FRONTEX,  που οδηγεί σε πνιγμό προσφύγων στο Αιγαίο και τη Μεσόγειο, να ζητάει το περιορισμό των δικαιωμάτων των προσφύγων πολέμου από τη Συρία. Αντίθετα έπρεπε να βάλει μπροστά τη διαδικασία ενεργοποίησης της ευρωπαϊκής οδηγίας  αναγνώρισης των δικαιωμάτων των Σύρων προσφύγων σε χώρα όπου γίνεται μαζική εισδοχή, όπως η Ελλάδα .

Την ίδια ώρα ο υπουργός Δημόσιας Τάξης  Κικίλιας είναι έτοιμος να προχωρήσει σε παραγγελίες από το Ισραήλ πανάκριβων μη επανδρωμένων σκαφών για την αυστηρότερη επιτήρηση των συνόρων.

Όλο και περισσότεροι πρόσφυγες θα πνίγονται. Η άρνηση τους είναι ένα δώρο στους δουλεμπόρους διακινητές που θησαυρίζουν από τους πρόσφυγες. Εκτρέφουν  τα κυκλώματα παράνομης διακίνησης αντί να ανοίξουν δρόμους για την ελεύθερη μετακίνηση των προσφύγων.

Είναι σκάνδαλο την ώρα που η ΕΕ προχωράει  στο  άψε-σβήσε σε συμφωνίες καταπάτησης δικαιωμάτων και επιβάλλει Μνημόνια για χάρη των Τραπεζιτών…να δυσκολεύεται να αντιμετωπίσει το προσφυγικό πρόβλημα της Συρίας, για το οποίο φέρει την ευθύνη το ΝΑΤΟ και η ίδια η  ΕΕ με τις επεμβάσεις τους στη Μ.Ανατολή.

Ο Δήμαρχος Αθήνας Καμίνης,  παραβιάζοντας την ίδια την δέσμευση του στο Δημοτικό Συμβούλιο της Αθήνας , με την οποία υποστήριξε ότι θα ζητήσει την ενεργοποίηση των διαδικασιών αναγνώρισης τω Σύρων ως προσφύγων πολέμου, σιγοντάρει τα κατασταλτικά σχέδια της κυβέρνησης και επιτίθεται ενάντια στο αντιρατσιστικό κίνημα.

Και όλα αυτά για να ανάψει μερικά λαμπιόνια παραπάνω, την ώρα που εκατομμύρια εργαζόμενοι εξοργίζονται από τα νέα μέτρα που εκκολάπτει το ετοιμόρροπο δίδυμο Σαμαρά-Βενιζέλου. Και ετοιμάζονται για απεργίες. Την ίδια περίοδο που ο Σαμαράς παίζει στα ζάρια τη ζωή του Νίκου Ρωμανού αρνούμενος να του δώσει το αυτονόητο δικαίωμα στην εκπαιδευτική άδεια.

Η πόλη της Αθήνας έχει στην συντριπτική πλειοψηφία φτωχούς κατοίκους που δεν τρελαίνονται για γιορτές, με κομμένα τα δώρα των Χριστουγέννων, αν το θυμάται ο κ.Καμίνης.

Καλούμε την περιφερειάρχη Αττικής, τους Δήμαρχους της αριστεράς , να πάρουν ΑΜΕΣΑ πρωτοβουλία για την υποδοχή των προσφύγων. Μαζί με τα συνδικάτα και τους φοιτητικούς συλλόγους,  διεκδικούμε να ανοίξουν τα σύνορα για τους πρόσφυγες των πολέμων, να αποκτήσουν πλήρη δικαιώματα χωρίς  δικαιολογίες".
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09/12/2014 - 23:47