Αττικό Νοσοκομείο: Εργολαβία τέλος στα πλυντήρια - πρόσληψη εργαζομένων

Για την ενδιαφέρουσα εξέλιξη, μας ενημερώνει το σωματείο εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο:


"Το σωματείο εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ Νοσοκομείου θεωρεί θετική εξέλιξη και χαιρετίζει την έναρξη λειτουργίας των πλυντηρίων στο νοσοκομείο μας, μετά τη στελέχωσή του τμήματος με μόνιμο προσωπικό και τη διακοπή της σύμβασης με την εργολαβία που έως τώρα είχε αναλάβει την υπηρεσία.

Έπειτα από πολυετείς αγώνες και παρεμβάσεις του σωματείου μας, και, τελικά, με τη συμφωνία και τις αντίστοιχες ενέργειες της διοίκησης του νοσοκομείου έγινε κατορθωτή η πλήρης αξιοποίηση της υπερσύγχρονης υποδομής και των τεχνικών ικανοτήτων των συναδέλφων μας, και η λειτουργία τους με βάση το δημόσιο συμφέρον ενάντια σε λογικές ιδιωτικοποίησης και εργολαβιών.

Ο αγώνας για δημόσια δωρεάν υγεία, προσλήψεις μόνιμου προσωπικού και εκδίωξης όλων των εργολάβων και των επιχειρηματιών από το ΕΣΥ δεν θα σταματήσει από το υγειονομικό κίνημα, μέχρι την πλήρη ικανοποίηση των αιτημάτων μας.

Επίσης το σωματείο μας θεωρεί ότι αποτελεί νίκη, έστω και προσωρινή, η απόσυρση του άρθρου 43 από το αντίστοιχο ν/σχέδιο του Υπ. Υγείας που ψηφίστηκε χτες από τη Βουλή, και επιχειρούσε να θέσει εκτός  κλάδου τους ΔΕ νοσηλευτές. Η κυβέρνηση υποχώρησε κάτω από το βάρος των αντιδράσεων των νοσηλευτών και όλων των υγειονομικών, τη στάση εργασίας και την κινητοποίηση στο Υπ. Υγείας, στις οποίες συνέβαλλε αποφασιστικά και το δικό μας σωματείο (παρά τη μάλλον νωχελική αντίδραση της ομοσπονδίας και κάποιων πρωτοβάθμιων σωματείων).

Δεν σταματάμε – Συνεχίζουμε τον αγώνα
 Το υποκριτικό ενδιαφέρον της ηγεσίας της ΕΝΕ για τους ΠΕ και ΤΕ νοσηλευτές, όταν την ίδια ώρα, δεν έχουν κάνει καμία παρέμβαση για τα παράνομα προγράμματα, διπλοβάρδιες, αλλότρια καθήκοντα, αποστέρηση νόμιμων ρεπό για όλες τις νοσηλευτικές κατηγορίες αποκαλύφτηκε πλέον σε όλους.
Οι εκβιασμοί των παρακυβερνητικών “συνδικαλιστικών” μηχανισμών, των κυβερνήσεων και της Ε.Ε. πάνω στα επαγγελματικά δικαιώματα των νοσηλευτών ΔΕΝ ΘΑ ΠΕΡΑΣΟΥΝ.

Όλοι μαζί μπορούμε. Χρόνια Πολλά - Καλή αγωνιστική χρονιά και με Υγεία σε όλους".


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54