Απάντηση του προέδρου της ΠΟΕΜ σε δημοσίευμα στην εφημερίδα "Πρώτο Θέμα"

Προς: Εφημερίδα ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ

Υπ΄όψιν κας Μαίρης Λαμπαδίτη

ΘΕΜΑ: ΤΑΠΙΤ – ΤΟΜΕΑΣ ΜΕΤΑΛΛΟΥ

``Σχετικό δημοσίευμα της 30-11-2014``

Κυρία Μ. Λαμπαδίτη,

Το σχετικό δημοσίευμά σας της 30-11-2014 που αφορά τον Τομέα Πρόνοιας Εργατών Μετάλλου, θεωρούμε ότι αδικεί έναν κλάδο της βαριάς βιομηχανίας με σκληρά εργαζόμενους σε βαριά και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

O Τομέας των Μεταλλεργατών έχει ασφαλισμένους πάνω από 80 χιλιάδες Μεταλλεργάτες στις Βιομηχανίες Μετάλλου (Χαλυβουργεία, Ναυπηγεία, Αλουμίνιο, Αμυντικές, Κατασκευαστικές), Βιοτεχνίες Μετάλλου, Αμαξώματα, Συνεργεία Αυτοκινήτων κ.λ.π.

Οι ελάχιστοι υπάλληλοι του Ταμείου καταβάλλουν υπεράνθρωπες προσπάθειες ώστε οι ασφαλισμένοι, μετά από 35-40 χρόνια δουλειάς να λαμβάνουν το σχετικά χαμηλό εφάπαξ που κυμαίνεται από 8 – 13 χιλιάδες ευρώ.

Ουδέποτε διαπιστώθηκε λάθος καταβολής εφάπαξ ή επιστροφής εισφορών στους ασφαλισμένους.

Αντιλαμβάνεται κανείς ότι μετά την συγχώνευση του Επικουρικού Ταμείου Μετάλλου στο ΙΚΑ το 1999 και την μεταφορά των φακέλων των Μεταλλεργατών στα συγχωνευθέντα Ταμεία του ΙΚΑ στη Μ. Αλεξάνδρου στο Μεταξουργείο, ο ανεξάρτητος πλέον Τομέας Πρόνοιας Μεταλλεργατών πρέπει να αναζητά τα στοιχεία στους φακέλους άλλου Ταμείου (ΕΤΕΑ).

Αυτό όμως δεν σημαίνει ότι εκδίδονται ή έχουν εκδοθεί λάθος ή παρατύπως εφάπαξ. ΄Αλλωστε όλα τα στοιχεία (ημέρες ασφάλισης)έχουν εξακριβωθεί και από το ΕΤΕΑ, (τέως ΕΤΕΜ), κατά την χορήγηση της επικουρικής σύνταξης.

Στο πρόσφατο Δ.Σ. του ΤΑΠΙΤ στο οποίο έχει συγχωνευθεί και το Ταμείο μας (ΤΑΠΕΜ), ένα φραστικό λάθος της Διευθύντριας ``δειγματοληπτικός έλεγχος`` αντί του σωστού όρου ``επιστάμενη προσπάθεια ελέγχου``, ήταν αρκετό για τον εκπρόσωπο των Ξενοδοχοϋπαλλήλων στο Δ.Σ. του ΤΑΠΙΤ κ. Π. Προύτζο να γίνει αυτόκλητος προστάτης του Δημοσίου συμφέροντος (όπως ο ίδιος δήλωσε) και με δελτία τύπου και καταγγελίες στον Επιθεωρητή Δημόσιας Διοίκησης και στο Υπουργείο Εργασίας να επιχειρεί να διασύρει έναν κλάδο, αυτό των Μεταλλεργατών, λες και οι ξενοδοχοϋπάλληλοι στο αντίστοιχο ταμείο τους έχουν λύσει όλα τα προβλήματά τους και τώρα επιδιώκουν να προστατέψουν και το Δημόσιο συμφέρον.

Πρόκειται όμως για επιλεκτική μνήμη ή για άγνοια, όταν:

1.To Δημόσιο συμφέρον στη χώρα μας ``προστατεύει`` η Τρόικα και η κυβερνητική πλειοψηφία. Η όποια άλλη ``εθνική`` προσπάθεια, κακέκτυπο των παραπάνω σωτήρων μας είναι.

2)Είναι ηλίου φαεινότερο ότι το Δημόσιο συμφέρον, ιδιαίτερα σήμερα, έρχεται σε απόλυτη σύγκρουση με τα συμφέροντα των ασφαλισμένων και κατά συνέπεια των Μεταλλεργατών.

3)Στον Τομέα Μετάλλου, ουδέποτε υπήρξαν δομημένα ομόλογα ή επενδύσεις της ΑΣΠΙΣ ΠΡΟΝΟΙΑ ή των προσωπικών εταιρειών του Π. Ψωμιάδη. Επίσης, ποτέ δεν καταβάλλαμε εφάπαξ σε ανασφάλιστους.

4)Για την διασφάλιση των συμφερόντων των ασφαλισμένων του Ταμείου μας, η Ομοσπονδία Μετάλλου – Π.Ο.Ε.Μ.- έχει δώσει μακρόχρονους αγώνες με την απόλυτη στήριξη των εργατών Μετάλλου. Ο Πρόεδρός της Γιάννης Στεφανόπουλος εκπροσωπεί στο Δ.Σ. του ΤΑΠΙΤ τον κλάδο μας, με αναπληρωτή τον Γ. Γραμματέα της Π.Ο.Ε.Μ. Μάρκο Κοντιζά, με απόλυτη ευθύνη και συνέπεια.

Τέλος, θα συμβουλεύαμε τον εκπρόσωπο των ξενοδοχοϋπαλλήλων κ. Π. Προύτζο να περιορισθεί στην προσπάθεια επίλυσης των γνωστών και μεγάλων προβλημάτων του κλάδου των ξενοδοχοϋπαλλήλων. Αυτό επιτάσσει ο συνδικαλιστικός πολιτισμός.

Τα πισώπλατα κτυπήματα του κλάδου μας και η σκοπιμότητα είναι επικίνδυνα παιχνίδια που πρέπει να προβληματίσουν το Δ.Σ. της Ομοσπονδίας Ξενοδοχοϋπαλλήλων, τους ασφαλισμένους του κλάδου τους καθώς και το μαζικό συνδικαλιστικό κίνημα.

ΓΙΑΝΝΗΣ ΣΤΕΦΑΝΟΠΟΥΛΟΣ

Εκπρόσωπος των Μεταλλεργατών στο Δ.Σ. του ΤΑΠΙΤ
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54