Φωτογραφία ΑΠΕ/ΜΠΕ

Συνελήφθη ο Χριστόδουλος Ξηρός

Συνελήφθη το μεσημέρι του Σαββάτου σε περιοχή της νοτιοανατολικής Αττικής ο δραπέτης καταζητούμενος μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη» Χριστόδουλος Ξηρός. Σύμφωνα με πληροφορίες, το τελευταίο διάστημα η Αστυνομία παρακολουθούσε άτομο το οποίο υπέθαλπε τον Χριστόδουλο Ξηρό σε μονοκατοικία στην Ανάβυσσο, ενοικιασμένη εδώ και δύο περίπου μήνες και έτσι οδηγήθηκε στη σύλληψη του καταζητούμενου. 
 
Σύμφωνα με την Αστυνομία, ο Ξηρός είχε εντοπιστεί και βρισκόταν υπό παρακολούθηση για περισσότερους από τρεις μήνες. Έτσι λοιπόν σήμερα η αστυνομία μετά από ενέδρα που του είχε στήσει, τον συνέλαβε δίπλα στην εκκλησία των Αγίων Θεοδώρων. Ο Χριστόδουλος Ξηρός, ο οποίος είχε βαμμένα ξανθά τα μαλλιά του και το μούσι του, αν και οπλοφορούσε δεν προέβαλε αντίσταση κατά τη σύλληψή του.
 
Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται έρευνα της Αντιτρομοκρατικής Υπηρεσίας. Τις επόμενες ώρες αναμένεται νεότερη ενημέρωση από την αστυνομία.
Υπενθυμίζεται ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός θεωρήθηκε δραπέτης στις 6 Ιανουαρίου του 2014 όταν δεν εμφανίστηκε στο Αστυνομικό Τμήμα Νέας Καλλικράτειας Χαλκιδικής για να δώσει το παρών στο πλαίσιο 9ήμερης άδειας που είχε λάβει.

Λίγες ημέρες αργότερα στις 20 Ιανουαρίου 2014 ο Χριστόδουλος Ξηρός επανεμφανίσθηκε σε βίντεο, απειλώντας με ένοπλη δράση κατά του κράτους. Τότε ο 57χρονος δραπέτης καλούσε σε ενότητα τους συντρόφους του και χαρακτήρισε την απόδρασή του από τις φυλακές Κορυδαλλού «προσωπική επιτυχία».

Μάλιστα για την απόδρασή του είχε αναφερθεί και η εκπρόσωπος του Στέιτ Ντιπάρτμεντ, Τζένιφερ Ψάκι, εκφράζοντας την ανησυχία των ΗΠΑ για το γεγονός, όπως είχε δηλώσει τον Ιανουάριο του 2014, ότι ο καταδικασμένος τρομοκράτης Χριστόδουλος Ξηρός, καίριο μέλος της τρομοκρατικής οργάνωσης «17 Νοέμβρη», η οποία δολοφόνησε πέντε μέλη της αμερικανικής διπλωματικής αποστολής στην Ελλάδα, αγνοείται μετά από άδεια που του δόθηκε από τις φυλακές.

Σημειώνεται ότι ο Χριστόδουλος Ξηρός έχει καταδικαστεί σε έξι φορές ισόβια και 25 χρόνια κάθειρξη, καθώς συμμετείχε σε έξι δολοφονίες και πέντε απόπειρες δολοφονίας.

Πηγές: naftemporiki.gr, ΑΠΕ/ΜΠΕ
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54