Ψήφισμα του Συλλόγου Εργαζόμενων στο ΤΕΕ για τις συλλήψεις στις 28 Δεκεμβρίου

Ομόφωνη απόφαση του Δ.Σ. του Συλλόγου Εργαζόμενων ΤΕΕ:





Στις 28/12/14, ημέρα που τα καταστήματα θα ήταν ανοιχτά με μια αιφνιδιαστική (πάλι) τροπολογία της κυβέρνησηςο ΣύλλογοςΥπαλλήλων Βιβλίου Χάρτου Αττικής (ΣΥΒΧΑκήρυξε απεργία στον κλάδο με απεργιακές συγκεντρώσεις στα καταστήματα Παπασωτηρίου και Ιανόςστο πλαίσι οτηςυπεράσπισηςτηςΚυριακάτικηςαργίας, τη νοποίαστήριξε το Συντονιστικό δράσης ενάντια στην κατάργηση της Κυριακάτικης Αργίας και τα απελευθερωμένα ωράρια.



Η εργοδοσία του Ιανού σε συνεργασία με την αστυνομία και τα ΜΑΤκατέστειλαν τις κινητοποιήσεις, χτυπώνταςτους απεργούς και προχωρώντας σε επτά συλλήψεις εργαζόμενων και συνδικαλιστών.



Είναι μία ακόμα περίπτωση εργοδοτικής και κρατικής αυθαιρεσίας και βίας που αποσκοπεί στην φίμωση και τρομοκράτηση των εργαζομένων και στην καταστολή και ποινικοποίηση των αγώνων τους.



Το Δ.Σ. του ΣΕΤΕΕ εκφράζει την αμέριστη συμπαράστασή του στους επτά συλληφθέντες της απεργιακής κινητοποίησης της 28ηςΔεκεμβρίου 2015, που πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο υπεράσπισης της Κυριακάτικης αργίας.



Δηλώνουμε ότι η επιχειρούμενη τρομοκράτηση τωνεργαζομένων και η ποινικοποίηση των αγώνων τους, θα μας βρει απέναντι. Οι εργαζόμενοι θαείμαστε εδώ και θα υπερασπιζόμαστε με όλες μας τις δυνάμεις τις εργασιακές μας κατακτήσεις και την αξιοπρέπειά μας, στο πλαίσιο της αλληλεγγύης και της συλλογικής δράσης



 -       Άμεση παύση κάθε δίωξης στους επτά συλληφθέντες εργαζόμενους της απεργιακής κινητοποίησης της 28/12/14

-       Ελεύθερη συνδικαλιστική δράση- όχι στην ποινικοποίηση των εργατικών αγώνων

-       Υπεράσπιση της Κυριακάτικης αργίας και κάθε εργασιακής κατάκτησης

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54