Παράνομη Υπαίθρια Διαφήμιση: Ακόμα ένας Δήμαρχος στο εδώλιο για Ανθρωποκτονία

O Πανελλαδικός σύλλογος "SOS Τροχαία Εγκλήματα", αναφερόμενος στη σχετική δίκη, αναφέρει τα ακόλουθα:

"Την Τετάρτη 14 Ιανουαρίου 2015 στο Ένατο  τριμελές Δικαστήριο  Πλημελλημάτων της Αθήνας (κτίριο 12 πρώην σχολής Ευελπίδων- Αίθουσα 1 – ισόγειο) ένας ακόμη Δήμαρχος, ο κος Γρηγόρης Ζαφειρόπουλος τ. Δήμαρχος Χαλανδρίου δικάζεται κατηγορούμενος για ανθρωποκτονία από αμέλεια μαζι με τον εκπρόσωπο της διαφημιστικης εταιρίας Master για τον θανατο του Αποστόλη Μολυβιάτη 21 ετων, οδηγος ΙΧ, από παράνομη διαφημιστική πινακίδα τοποθετημένη στην Λεωφόρο Κηφισίας στις  24 Αυγούστου 2009.

Χρειάστηκε να περάσουν  πάνω από πέντε χρόνια για να φτάσουμε στον πρώτο βαθμό εκδίκασης της υπόθεσης…

Για μια υπόθεση στην οποία ο Δήμαρχος είχε αρνηθεί να κατεβάσει τις παράνομες πινακίδες που υπήρχαν στους δρόμους του Δήμου του ένα χρόνο πριν το συμβαν, όταν γονείς άλλων θυμάτων (Μαν. Σταυρουλάκης, Θαν Τσιώκος, κα) προκάλεσαν σχετική συζήτηση  συνεδρίαση του Δημοτικου Συμβουλίου  Χαλανδρίου (Μάιος 2008).

Παρά την υποστήριξη της τότε αντιπολίτευσης(και του σημερινου Δημάρχου Σ. Ρούσου) στις προσπάθειες των γονέων και παρά τις σχετικές εντολές του υπουργείου Εσωτερικών ο κος Δήμαρχος ήθελε τις πινακίδες στη θέση τους.

Χρειάστηκε να χάσει την ζωή του και ο Αποστόλης Μολυβιάτης για να κατέβουν οι πινακίδες και να βρεθεί ο κος Ζαφειρόπουλος στο εδώλιο του κατηγορουμένου.

Να θυμήσουμε πως για παρόμοιες υποθέσεις έχουν καταδικαστεί τελεσίδικα από το Εφερτείο Αθηνων οι πρώην Δήμαρχοι Αμαρουσίου Τζαννίκος και Γαλατσίου Τσίρος για τις πινακίδες που σκότωσαν τον 25χρονο Γιάννη Σταυρουλάκη και τον 21χρονο Παναγιώτη Καραλή αντίστοιχα.

Παρόλα αυτά βέβαια στην συντριπτική τους πλειοψηφία οι δημοτικοί άρχοντες δεν καταλαβαίνουν τίποτα και συνεχίζουν να παρανομουν σε συνεργασια με τις διαφημιστικές εταιρείες  εκμεταλευόμενοι την ανυπαρξία της Τροχαίας και το ατυχές γεγονος της τυφλότητας της Δικαιοσύνης.
Πόσοι νεκροί θα χρειαστούν για να εφαρμόσουν το νόμο οι Δήμαρχοι και οι πάσης φύσεως "αρμόδιοι" για την Ζωή μας;".
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54