Στήνουν διώξεις σε βάρος αγωνιστών για κινητοποιήσεις στα διόδια

Καταγγελία από το "Κίνημα Δεν πληρώνω - ενιαίο μέτωπο":

"Νέες στημένες διώξεις ενάντια σε αγωνιστές του Κινήματος Δεν Πληρώνω-Ενιαίο Μέτωπο και εκατοντάδες πολίτες που αγωνίζονται ενάντια στα διόδια, από την ελληνική αστυνομία, κατ’ εντολήν της χούντας των μεγαλοεργολάβων.

Στη νέα στημένη δικογραφία,  εκατοντάδες πολίτες κατηγορούνται για διατάραξη της ασφάλειας των συγκοινωνιών κατά συναυτουργία, στα πλαίσια διαμαρτυρίας ενάντια στα διόδια που πραγματοποιήθηκε στις 16-02-14 στις Αφίδνες.

Πραγματικά περιστατικά: Στις 16-02-14, χιλιάδες κάτοικοι, αγωνιστές του κινήματος ενάντια στα διόδια και μέλη δημοτικών παρατάξεων, συμμετείχαν σε συγκέντρωση διαμαρτυρίας στα αστυνομοκρατούμενα διόδια Αφιδνών (παρατεταγμένες κλούβες των ΜΑΤ, αστυνομία, τροχαία κλπ).

Κατά τη διάρκεια της ειρηνικής συγκέντρωσης, η τροχαία απέκλεισε προβοκατόρικα και χωρίς αιτία τον κόμβο του Αγίου Στεφάνου, αλλά και λίγο αργότερα την Εθνική Οδό, με στόχο (όπως διαφάνηκε) να δημιουργήσει κυκλοφοριακό κομφούζιο και να στοχοποιήσει τους χιλιάδες πολίτες οι οποίοι διαδήλωναν, δίχως να παρεμποδίζουν την κυκλοφορία των οχημάτων.

Οι συγκεντρωμένοι πολίτες μάλιστα, όταν αντιλήφθηκαν το δόλιο και προκλητικό σχέδιο της τροχαίας, εξέφρασαν έντονα παράπονα στους αστυνομικούς, με αποτέλεσμα να εισακουστούν και η κυκλοφορία να αποκατασταθεί.

Οι νέες διώξεις, δεν είναι τυχαίο ότι λαμβάνουν χώρατην συγκεκριμένη χρονική περίοδο που το κίνημα ενάντια στα διόδια αναζωπυρώνεται, εξ’αιτίας της πρόθεσης των μεγαλοεργολάβων και συγκεκριμένα της εταιρίας ΝΕΑ ΟΔΟΣ Α.Ε., να τοποθετήσει διόδια μέσα στον αστικό ιστό και συγκεκριμένα σε Άγιο Στέφανο, κόμβο Βαρυμπόμπης και Κηφισιά (κόμβο Καλυφτάκη). Επίσης δεν είναι τυχαίο, ότι η στημένη αυτή υπόθεση ανασύρεται μέσα στην προεκλογική περίοδο, που οι μεγαλοεργολάβοι αισθάνονται ανασφαλείς και θέλουν να δηλώσουν προς πάσα κατεύθυνση ότι θα μεταχειριστούν κάθε μέσον προκειμένου να υπερασπιστούν τα εκατομμύρια ευρώ που τσεπώνουν καθημερινά από την εκμετάλλευση των εθνικών μας δρόμων.

Εμείς με τη σειρά μας, ως ένα κίνημα που πρωτοστατεί εδώ και 5 χρόνιασε αυτόν τον δίκαιο αγώνα, καλούμε όλους τους κατοίκους των περιοχών που πλήττονται από αυτό το άδικο και παράνομο καθεστώς, να υψώσουν ανάστημα και να συστρατευτούν μετωπικά, ενάντια στο διαπλεκόμενο δίπολο κράτους-μεγαλοεργολάβων και στο σκανδαλώδες καθεστώς των διοδίων.

Καλούμε την ελληνική αστυνομία και τις εισαγγελικές αρχές,να σταματήσουν να παίζουν το παιχνίδι των μεγαλοεργολάβων, συμπράττοντας στο στήσιμο ψευδών δικογραφιών ενάντια στους αγωνιζόμενους πολίτες. Με τη στάση τους αυτή, προκαλούν το κοινό περί δικαίου αίσθημα και αργά ή γρήγορα θα κληθούν να λογοδοτήσουν και οι ίδιοι στον ελληνικό λαό".

ΚΙΝΗΜΑ ΔΕΝ ΠΛΗΡΩΝΩ-ΕΝΙΑΙΟ ΜΕΤΩΠΟ

www.kinimadenplirono.gr

e-mail: Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54