Ρ. Δούρου στη La Tribune: «Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει νέα πνοή στους ευρωπαϊκούς λαούς»

Η έγκυρη οικονομική γαλλική εφημερίδα La Tribune φιλοξενεί στον ιστότοπο της συνέντευξη της Περιφερειάρχη Αττικής,  Ρένας Δούρου στον δημοσιογράφο Romaric Godin με τον τίτλο «Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα δώσει νέα πνοή στους ευρωπαϊκούς λαούς». 

«Όσοι καταλογίζουν στον ΣΥΡΙΖΑ ανευθυνότητα, είναι οι ίδιοι που ευθύνονται  για την ηθική, πολιτική και οικονομική κρίση που βιώνει σήμερα η χώρα», τονίζει η Περιφερειάρχης Αττικής.

Επισημαίνει επίσης ότι: «Εμμένουμε στην ανάγκη μεταρρύθμισης της δημόσιας διοίκησης, όχι με μαζικές απολύσεις δημοσίων υπαλλήλων, όπως έπραξε η σημερινή κυβέρνηση, αλλά θέτοντας τις βάσεις για έναν δημόσιο τομέα ικανό να λειτουργεί ως καθοριστικό εργαλείο για την παραγωγική ανασυγκρότηση της χώρας».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης της αναφέρει: «Στην Περιφέρεια Αττικής, επιχειρούμε, όπως έχω ήδη τονίσει, αλλαγή υποδείγματος: εργαζόμαστε σκληρά, με σκοπό την εξυπηρέτηση των πολιτών και την ανάκαμψη της οικονομίας στην περιφέρεια που έχει πληγεί σοβαρότερα από την οικονομική κρίση, όπου η ανεργία ανέρχεται σε 30%».

Η Ρένα Δούρου αναφέρεται και στην κοινωνική πολιτική: «Δώσαμε έμφαση στην κοινωνική πολιτική λόγω της ανθρωπιστικής κρίσης. Εφαρμόσαμε ένα πρόγραμμα επανασύνδεσης του ηλεκτρικού ρεύματος σε νοικοκυριά που αδυνατούν να πληρώσουν τους λογαριασμούς του ηλεκτρικού. Στον προϋπολογισμό της Περιφέρειας Αττικής προβλέφθηκε ειδικό κονδύλι 2,5 εκατομμυρίων ευρώ αποκλειστικά για το σκοπό αυτό. Επιπλέον, μόλις ξεκινήσαμε το σημαντικό έργο της ριζικής μεταρρύθμισης του συστήματος διαχείρισης των απορριμμάτων της Αττικής».

Όσον αφορά την επεξεργασία των απορριμμάτων δηλώνει στη La Tribune: «Θα οδηγήσουμε την Αττική στον 21ο αιώνα, δεδομένου ότι, σήμερα, η υφιστάμενη κατάσταση παραπέμπει  μάλλον σε χώρες του τρίτου κόσμου».

Σε άλλο σημείο της συνέντευξης της, η Περιφερειάρχης Αττικής αναφέρθηκε και στην ανάγκη για μια δημοκρατική επαναθεμελίωση της Ένωσης: «Πρόκειται για γενικότερο ερώτημα σχετικά με την κρίση της δημοκρατίας. Μια κρίση πολιτικής νομιμοποίησης που πλήττει ολόκληρο το ευρωπαϊκό κατεστημένο. Μια κρίση που υπονομεύει, ακόμη και πριν την κρίση χρέους, το ευρωπαϊκό εγχείρημα. Εξ ου και η επείγουσα ανάγκη για μια δημοκρατική επαναθεμελίωση της Ένωσης».

Εξήγησε τέλος ότι: «Η νίκη του ΣΥΡΙΖΑ θα ανοίξει τον δρόμο για αλλαγές, αρχικά στη Νότια Ευρώπη. Θα δώσει νέα πνοή σε όλους τους λαούς της Ευρώπης. Γιατί θα δείξει έμπρακτα πως η πολιτική μπορεί να ασκηθεί και με διαφορετικό τρόπο, πως υπάρχουν κι άλλες πολιτικές πέραν των πολιτικών λιτότητας και εσωτερικής υποτίμησης. Των πολιτικών που σκοτώνουν την απασχόληση και την ανάπτυξη», τονίζοντας επίσης ότι: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα σχηματίσει κυβέρνηση στη βάση μιας ευρείας κοινωνικής συμμαχίας — απαραίτητη προϋπόθεση για την επιτυχία του προγράμματός μας».

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54