Ειδήσεις από ΕΡΑ Ρόδου-Δωδεκάνησα

ΥΠΑΛΛΗΛΟΙ ΔΙΚΑΣΤΙΚΩΝ ΦΥΛΑΚΩΝ ΚΩ

“ΕΠΙΚΙΝΔΥΝΗ ΚΑΙ ΑΠΟΠΝΙΧΤΙΚΗ Η ΚΑΤΑΣΤΑΣΗ ΣΤΟΥΣ ΘΑΛΑΜΟΥΣ

ΣΤΟΙΒΑΖΟΝΤΑΙ 186 ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΙ  ΟΤΑΝ Η ΧΩΡΗΤΙΚΟΤΗΤΑ ΤΩΝ ΘΑΛΑΜΩΝ ΕΙΝΑΙ 90

ΔΕΝ ΤΟΥΣ ΑΞΙΖΕΙ ΝΑ ΣΤΡΙΜΩΧΝΟΝΤΑΙ ΧΩΡΙΣ ΣΤΟΙΧΕΙΩΔΗ ΑΤΟΜΙΚΗ ΥΓΙΕΙΝΗ’’

Στο πρόβλημα υπερπλήρωσης της φυλακής επανέρχεται σε δραματικούς τόνους η Ένωση Υπαλλήλων Φυλακής Κω με επιστολή της στον νέο Υπουργό Δικαιοσύνης Διαφάνειας και Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων επισημαίνοντας τους κινδύνους για την ασφάλεια και σωματική ακεραιότητα κρατουμένων και υπαλλήλων.

Κάνει λόγο για στοίβαξη των κρατουμένων καθώς 186 άτομα με ανώτατο όριο τα 90 διαμένουν σε τρείς θαλάμους ,ένα χρόνιο και ανεπίλυτο πρόβλημα του συνόλου των ελληνικών φυλακών

Περιγράφει ως  άκρως επικίνδυνη και αποπνικτική, τη κατάσταση στους θαλάμους κράτησης όπου η έλλειψη ελεύθερου χώρου σε θαλάμους που προορίζονται αυστηρά για (15) κρατούμενους, διαμένουν (50) και αρκετές φορές (60) κρατούμενοι, στην κυριολεξία o ένας πάνω στον άλλο, καθιστώντας έτσι αδύνατη την επίβλεψή τους, ακόμα και την καταμέτρησή τους επιβαρύνοντας τη παραμονή ιδιαίτερα την χειμερινή περίοδο που ο εγκλεισμός τους διαρκεί πάνω από 10 ώρες την ημέρα.

‘’ Έχουμε να κάνουμε με ανθρώπινες ψυχές και ανεξαρτήτως αδικήματος και παραβατικής πράξης στην οποία έχουν υποπέσει δεν τους αξίζει να στριμώχνονται χωρίς την εξασφάλιση της στοιχειώδους ατομικής υγιεινής τους.’’ υπογραμμίζουν οι υπάλληλοι των δικαστικών Φυλακών διερωτώμενοι αν ανθρώπινα δικαιώματα θεωρούνται μόνο ο προαυλισμός, τα τραπέζια και οι καρέκλες στα οποία σιτίζονται οι κρατούμενοι  η ύπαρξη θέρμανσης και ζεστού νερού στους θαλάμους για την ατομική τους υγιεινή, παροχές που αποτελούν δικαιώματα κάθε ανθρώπινης ύπαρξης.

ΟΛΟΚΛΗΡΩΘΗΚΕ Η ΚΑΤΑΜΕΤΡΗΣΗ ΤΩΝ ΣΤΑΥΡΩΝ ΤΩΝ ΥΠΟΨΗΦΙΩΝ

Ολοκληρώθηκε από την Περιφέρεια Νοτίου Αιγαίου η καταμέτρηση των σταυρών σε όλα τα εκλογικά τμήματα της Δωδεκανήσου (331), που έλαβαν οι υποψήφιοι των κομμάτων στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου. Εκλέγονται

ΣΥΡΙΖΑ

Νεκτάριος Σαντορινιός 11.370

Δημήτρης Γάκης           9.420

Ηλίας Καματερός          7.993

ΝΔ

Μάνος Κόνσολας         11.863

ΠΑΣΟΚ

Δημήτρης Κρεμαστινός 6.159

ΟΚΔΕ ‘’ΘΑ ΥΠΕΡΑΣΠΙΣΤΟΥΜΕ ΑΥΤΗ ΤΗ ΝΙΚΗ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΛΑΟΥ ‘

 ‘’Συντρίφθηκε από τη μαζική ψήφο οργής, αγανάκτησης, αντίστασης των εργατικών και λαϊκών μαζών η  πιο αντιδραστική κυβέρνηση στη νεότερη πολιτική ιστορία της χώρας, που βαρύνεται με αποτρόπαια εγκλήματα σε βάρος των εργαζομένων, των φτωχών λαϊκών στρωμάτων και της νεολαίας,’’ δηλώνει η ΟΚΔΕ (Οργάνωση Κομμουνιστών Διεθνιστών Ελλάδος) εκτιμώντας το εκλογικό αποτέλεσμα.

Θεωρεί εκφραστή αυτής της μεγάλης νίκης του ελληνικού λαού, ιδιαίτερα των πιο πληβειακών στρωμάτων τον ΣΥΡΙΖΑ

Αποδίδει στην καταστροφική σταλινική πολιτική του, απέναντι στο εργατικό κίνημα. το 5,5% του ΚΚΕ ‘’στα ίδια χαμηλά επίπεδα των τελευταίων χρόνων’’ ενώ χαρακτηρίζει μέτριο  το εκλογικό αποτέλεσμα των οργανώσεων της άκρας και επαναστατικής αριστεράς (ΑΝΤΑΡΣΥΑ, ΚΚΕ-ΜΛ,ΜΛ–ΚΚΕ, ΕΕΚ, ΟΚΔΕ).

‘’Για ακόμη μια φορά, η άκρα και επαναστατική αριστερά δεν μπόρεσε να «μεταφράσει» το μεγάλο κοινωνικό βάρος της και την πολύ σημαντική της συμβολή στους αγώνες σε εκλογική επιρροή.’’ επισημαίνει η ΟΚΔΕ μη παραλείποντας να θεωρήσει μέτριο και το αποτέλεσμα της οργάνωσης.

‘’Η ΟΚΔΕ ‘’συμπληρώνει ‘’πάλεψε παντού, στους χώρους δουλειάς, στις σχολές, , στις γειτονιές, στους δρόμους, στις μεγάλες κινητοποιήσεις για τη συντριβή της χουντικής κυβέρνησης των Σαμαρά–Βενιζέλου και για την περιφανή νίκη του ελληνικού λαού στις 25 Γενάρη . Αυτή τη νίκη δεν τη χαρίζει πουθενά, θα την υπερασπίσει με όλες τις δυνάμεις της και θα παλέψει για την διεύρυνσή της.’’

ΔΙΧΟΓΝΩΜΙΑ ΜΕΤΑΞΥ ΑΝΑΚΡΙΤΡΙΑΣ ΕΙΣΑΓΓΕΛΕΑ ΓΙΑ ΤΟ ΡΟΔΙΤΗ ΜΕ ΤΟ ΝΑΡΚΩΤΙΚΟ ΧΟΡΤΟ ΑΠΟ ΑΙΘΙΟΠΙΑ

Ελεύθερος με περιοριστικούς όρους αφέθηκε ο 51χρονος Ροδίτης που κατηγορείται ότι προωθούσε στο εξωτερικό, μέσω των ΕΛΤΑ ποσότητες του διεγερτικού ναρκωτικού ΚΗΑΤ, γνωστού ως κοκαΐνη των φτωχών

Υπέρ της προφυλάκισης του κατηγορουμένου τάχθηκε η ανακρίτρια, ενώ η εισαγγελέας ζήτησε να αφεθεί ελεύθερος ωστόσο την οριστική απόφαση θα λάβει το Συμβούλιο Πλημμελειοδικών Ρόδου

Υπενθυμίζεται ότι ένας 36χρονος, κάτοικος Αθηνών έστελνε στον 51χρονο καταγόμενο από Λίνδο, πακέτα στα οποία υπήρχαν συσκευασμένα σε δεσμίδες ,χόρτο που καλλιεργείται στην Αιθιοπία, αλλά το οποίο ανήκει στην κατηγορία των ναρκωτικών ουσιών.

 Ο 36χρονος παρελάμβανε τα δέματα από την Αιθιοπία και τα προωθούσε στον κατηγορούμενο προκειμένου να τα στέλλει, επίσης ταχυδρομικώς, στις ΗΠΑ.

ΕΙΔΗΣΕΙΣ ΑΠΟ ΚΩ

ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΠΡΟΣ ΒΟΥΛΕΥΤΕΣ ‘’ΕΛΠΙΖΟΥΜΕ ΣΤΗ ΣΤΗΡΙΞΗ ΣΑΣ’’

Συγχαρητήρια επιστολή προς όλους τους εκλεγμένους βουλευτές Δωδεκανήσου έστειλε ο Δήμαρχος Κω  Γιώργος Κυρίτσης, επισημαίνοντας   την ιδιαίτερη σημασία της συμπόρευσης για την επίλυση των τοπικών προβλημάτων.

«Η δημοτική αρχή,» αναφέρει απευθυνόμενος σε κάθε βουλευτή ο κ. Κυρίτσης  « εκπροσωπώντας μια ευρεία κοινωνική πλειοψηφία από όλους τους πολιτικούς χώρους, ευελπιστεί ότι θα έχει τη στήριξη και τη συνδρομή σου στην κατεύθυνση της επίλυσης ζωτικών προβλημάτων, που αφορούν το νησί μας».

ΟΡΑΜΑ ’’ΑΜΕΣΑ ΛΥΣΗ ΓΙΑ ΝΟΣΟΚΟΜΕΙΟ ‘’

Μία σταθερή και αδιαμεσολάβητη σχέση συνεργασίας  με τους βουλευτές επιδιώκει η η δημοτική παράταξη «Όραμα Κίνημα Πολιτών Κω» από τη θέση της μείζονος μειοψηφίας του Δημοτικού Συμβουλίου Κω, σύμφωνα με συγχαρητήρια επιστολή της και με γνώμονα το συμφέρον των πολιτών του νησιού

Θεωρεί  επιτακτική ανάγκη στις άμεσες προτεραιότητές τους  να αντιμετωπιστούν

*Η άμεση κάλυψη σε προσωπικό και ειδικότητες των αναγκών του Νοσοκομείου Κω, η άμεση λειτουργία του Κέντρου Υγείας Αντιμάχειας καθώς και η  δημιουργία νέου Νοσοκομείου.

*η απεμπλοκή από το ΤΑΙΠΕΔ και η παραχώρηση του κτηρίου της πρώην 80 ΑΔΤΕ στην τοπική κοινωνία και το Δήμο .

*η επαναδιαπραγμάτευση και παραχώρηση, έναντι συμβολικού τιμήματος, στη Δημοτική Κοινότητα Πυλίου του κτηρίου του πρώην αγροτικού συνεταιρισμού Πυλίου, για τις ανάγκες των αγροτών της περιοχής .

ΣΤΟ 1,480 Η ΑΜΟΛΥΒΔΗ ΣΤΗ ΚΩ

Στο 1,480 ε κινήθηκε η αμόλυβδη και για πρώτη φορά σε χαμηλότερα επίπεδα από τη Κάλυμνο. Ειδικότερα μέσα σε 7 μέρες μειώθηκε η τιμή

-0,010 στη Κω

-Έμεινε σταθερή στη Κάλυμνο

-και σταθερή στη Ρόδο

Οι χαμηλότερες τιμές είναι

Στη Κω 1,480

Στη Κάλυμνο 1,490

στη Ρόδο  1,369 Η εθελοντική ομάδα 4Χ4 παροτρύνει τους καταναλωτές να συνεχίσουν τη προσπάθεια για πτώση της τιμής των καυσίμων με στήριξη των οικονομικότερων βενζινάδικων

ΚΑΙΡΟΣ

ΙΣΧΥΡΟΙ ΑΝΕΜΟΙ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ

Επιδείνωση θα παρουσιάσει ο καιρός το Σαββατοκύριακο με ισχυρούς ανέμους, νοτιοδυτικούς που θα φτάσουν τα 9 και τοπικά τα 10 και 11 μποφόρ στα Δωδεκάνησα.

“Αυτοί οι σαρωτικοί άνεμοι σύμφωνα με τους μετεωρολόγους , που θα επηρεάσουν την Ελλάδα οφείλονται σε μια ιστορική καταιγίδα που θα πλήξει ολόκληρη την Ευρώπη η οποία θα συνοδεύεται από σοβαρές χιονοπτώσεις. Αναμένεται να παραλύσει σχεδόν όλη η κεντρική και ανατολική Ευρώπη ενώ ο υδράργυρος θα κάνει βουτιά και θα υπάρξουν χαμηλές θερμοκρασίες με πολικές τιμές”.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54