ΟΙΕΛΕ: Επιστολή προς τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων

Αίτημα συνάντησης διατύπωσε η ομοσπονδία των ιδιωτικών εκπαιδευτικών - λειτουργών Ελλάδας.

ΠΡΟΣ: Τον Υπουργό Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Αρ. Μπαλτά



Κύριε Υπουργέ,



Το ΔΣ της ΟΙΕΛΕ σας συγχαίρει για την ανάληψη της σοβαρής ευθύνης της εποπτείας του χώρου της Παιδείας και του Πολιτισμού και σας εύχεται κάθε επιτυχία στο δύσκολο έργο σας. Στα 5 χρόνια εφαρμογής του κοινωνιοκτόνου, νεοφιλελεύθερου προγράμματος έχουν οξυνθεί οι κοινωνικές, οι οικονομικές και οι εκπαιδευτικές ανισότητες και έχουν ανοίξει βαθιές και δυσεπούλωτες πληγές στο σώμα της ελληνικής εκπαίδευσης που θα χρειαστεί κόπος και συντονισμένες προσπάθειες για να επουλωθούν.



Η Ομοσπονδία μας θα συνδράμει την πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Παιδείας στηρίζοντας πολιτικές που αποσκοπούν στην τήρηση της συνταγματικής νομιμότητας στην ιδιωτική εκπαίδευση, στην επαναφορά της κρατικής εποπτείας ώστε να διασφαλίζεται η ποιότητα των εκπαιδευτικών υπηρεσιών και η νομιμότητα των εκδιδόμενων τίτλων σπουδών και προσόντων που παρέχονται από ιδιωτικούς φορείς και στην αποκατάσταση των εργασιακών σχέσεων των εκπαιδευτικών σε συνθήκες ισονομίας και αξιοκρατίας.



Η ΟΙΕΛΕ έχει καταθέσει στο δημόσιο διάλογο και σε φορείς στους οποίους εκπρόσωποί της συμμετέχουν (εθνικά fora, ΕΟΠΠΕΠ) συγκεκριμένες προτάσεις για τη Δια Βίου Μάθηση, για την πιστοποίηση των επαγγελματικών προσόντων και για την αντιστοίχιση του Εθνικού με το Ευρωπαϊκό Πλαίσιο Προσόντων.

Έχει, επίσης, μέσω του κλαδικού της ινστιτούτου και του ΚΑΝΕΠ-ΓΣΕΕ, διεξάγει σειρά ερευνών για ζητήματα Παιδείας. Είμαστε βέβαιοι ότι θα δώσετε σύντομα τη δυνατότητα στην Ομοσπονδία μας να καταθέσει τις θέσεις και τις προτάσεις της αυτές, ώστε να ξεκινήσει επιτέλους ο διάλογος για τα μεγάλα ζητήματα που αφορούν όχι μόνο την ιδιωτική εκπαίδευση, αλλά γενικά το σύνολο του εκπαιδευτικού συστήματος".






Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54