Να σταματήσει η δίωξη του συνδικαλιστή γιατρού στο νοσοκομείο Νίκαιας - "Μαζέψτε" τον διοικητή της 2ης ΥΠΕ

Μερικοί φαίνεται ότι και μετά τις εκλογές, λειτουργούν σαν να έχουν πολιτικό προϊστάμενο στο υπουργείο Υγείας κάποιον εκ των Α. Γεωργιάδη, Μ. Βορίδη. Δεν εξηγείται αλλιώς.

Η ανακοίνωση του σωματείου εργαζομένων στο Αττικό Νοσοκομείο:

ΠΡΟΣ ΤΟΝ ΥΠΟΥΡΓΟ ΥΓΕΙΑΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΩΝ ΑΣΦΑΛΙΣΕΩΝ κ. Π. ΚΟΥΡΟΥΜΠΛΗ

Κοινοποίηση: Αναπληρωτή Υπουργό Υγείας, κ. Ανδρέα Ξανθό

Γ.Γ. Υπουργείου Υγείας, κ. Γ. Μπασκόζο

Διοικητή 2ης ΥΠΕ, κ. Α. Παπαρούπα

Διοικητές Νοσοκομείων Αθήνας – Πειραιά

3μελείς και 5μελείς Επιτροπές ΕΙΝΑΠ

Το ΔΣ του σωματείου εργαζομένων του ΑΤΤΙΚΟΥ νοσοκομείου καταγγέλλει τον διοικητή της 2ης ΥΠΕ κ. Παπαρούπα, για την απαράδεκτη ενέργειά του να ζητήσει με έγγραφό του την άσκηση πειθαρχικής δίωξης ενάντια στους εκπροσώπους των υπηρεσιακών ιατρικών φορέων του νοσοκομείου Νίκαιας, αναφέροντας μάλιστα ονομαστικά τον συνάδελφο Πάνο Παπανικολάου (αιρετό εκπρόσωπο των ιατρών στη διοίκηση του νοσοκομείου, μέλος των ΔΣ ΕΙΝΑΠ και ΠΙΣ) επειδή αναφέρθηκαν στις επικίνδυνες συνθήκες της γενικής εφημερίας στις 30/01/15, λόγω των προβλημάτων που προκλήθηκαν από την μη λειτουργία του αξονικού τομογράφου.

Ενημερώνουμε ότι τα ίδια χάλια σχετικά με τον αξονικό τομογράφο αλλά και τη συνολική λειτουργία της γενικής εφημερίας (ράντζα, πολύωρη αναμονή κλπ) υπάρχουν εδώ και μήνες, και στο ΑΤΤΙΚΟ νοσοκομείο. Εκεί που μας χρωστάγανε ζητάνε και τα ρέστα! Η κυβέρνηση, υπουργοί, διοικητές και ΔΥΠεάρχες και η πολιτική της ΕΕ, του ΔΝΤ και της εξυπηρέτησης του ληστρικού χρέους όλα αυτά τα χρόνια, έφερε τα νοσοκομεία στο χείλος της καταστροφής.

Δεν αντέχουμε άλλο!

-Απαιτούμε άμεση ανατροπή αυτής της πολιτικής. Τώρα διορισμούς μόνιμου προσωπικού (νοσηλευτών, γιατρών, τραυματιοφορέων, τεχνολόγων, διοικητικών) για τις άμεσες ανάγκες των νοσοκομείων. Τώρα να δοθεί έκτακτη επιχορήγηση από τον δημόσιο προϋπολογισμό για φάρμακα, επισκευή όλων των ιατροτεχνολογικών υποδομών και μηχανημάτων, που είναι σε κατάσταση διάλυσης, άνοιγμα των κλειστών κλινών ΜΕΘ και χειρουργείου. Τώρα, να ανοίξουν σε πλήρη λειτουργία τα νοσοκομεία και οι πρωτοβάθμιες δομές υγείας που έκλεισαν (συνεφημέρευση ζητά εδώ και χρόνια το ΑΤΤΙΚΟ) για να σταματήσει η αθλιότητα των ράντζων στα νοσοκομεία.

-Απαιτούμε την άμεση απόσυρση του απαράδεκτου εγγράφου από τον κ. Παπαρούπα. Δεν περνάει η ΤΡΟΜΟΚΡΑΤΙΑ τους.

-Ζητάμε από την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να τον ανακαλέσει άμεσα στην τάξη. Δεν θα κουκουλώσουμε τίποτα, ούτε θα ανεχτούμε άλλες κωλοτούμπες!

Ο Πρόεδρος                             Ο Γεν. Γραμματέας

Πλαγιαννάκος Γιάννης               Ρίζος Μιχάλης




Δήλωση του Δημήτρη Βαρνάβα, προέδρου της ΟΕΝΓΕ (ομοσπονδία ενώσεων νοσοκομειακών γιατρών Ελλάδας):

"Ο κ. Διοικητής της 2ης ΔΥΠΕ κ. Παπαρούπας σε όλη τη διάρκεια της θητείας του επέδειξε κραυγαλέα ανικανότητα να επιλύσει έστω και στοιχειώδη προβλήματα  των Νοσοκομείων του Πειραιά και των νησιών του Αιγαίου. Χτες όμως ο κ. Παπαρούπας αιφνιδίως αποφάσισε να επιδείξει πυγμή και διέταξε να διενεργηθεί ΕΔΕ σε βάρος του νευροχειρουργού  κ. Παπανικολάου, επειδή εκείνος κατήγγειλε τις άθλιες συνθήκες που επικράτησαν στην εφημερία του Νοσοκομείου Νίκαιας στις 30 Ιανουαρίου (κλικ εδώ).

Αγνοεί ο κ. Παπαρούπας ότι ο κ. Παπανικολάου είναι αιρετός εκπρόσωπος των γιατρών στο ΔΣ του Νοσοκομείου Νίκαιας και εκλεγμένος στο ΔΣ της ΕΙΝΑΠ και του ΠΙΣ;  

Προφανώς όχι.

Υποθέτουμε λοιπόν πως ο κ. Παπαρούπας πιστεύει ότι με την ΕΔΕ που διέταξε θα εκφοβίσει τους εκπροσώπους των γιατρών, ώστε να πάψουν να καταγγέλλουν τις άθλιες συνθήκες που εκείνος υπέθαλψε τόσο καιρό.

Πλανάται οικτρά ο κ. Παπαρούπας!

Τον καλούμε να αποσύρει άμεσα το δήθεν εμπιστευτικό έγγραφο για διενέργεια ΕΔΕ  και ν΄ αφήσει τους γιατρούς να ασκούν απρόσκοπτα το έργο τους, εφόσον δεν έχει κάτι θετικό να τους προσφέρει.

Καλούμε την πολιτική ηγεσία του υπουργείου Υγείας να επαναφέρει στην τάξη τον κ. Παπαρούπα και να του αναθέσει στοιχειώδη έστω απασχόληση, ώστε να πάψει να παρενοχλεί όσους εργάζονται".




Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54