Ο.Ε.Χ.Β.Ε.: Eλπίζουμε σε άμεση αποκατάσταση για τα ΒΑΕ

Ενημέρωση για τις εργασιακές εξελίξεις, προς τα σωματεία μέλη της, από την Ομοσπονδια Εργατοϋπαλληλων Χημικης Βιομηχανιας Ελλαδας - Ο.Ε.Χ.Β.Ε.:

ΠΡΟΣ : ΣΩΜΑΤΕΙΑ – ΜΕΛΗ Ο.Ε.Χ.Β.Ε.

Συναδέλφισσες, συνάδελφοι,

Στους δύσκολους καιρούς που διανύουμε τα τελευταία πέντε χρόνια του μνημονίου οι εργαζόμενοι χτυπήθηκαν βάναυσα. Οι εργασιακές σχέσεις διαλύθηκαν, το εργατικό δίκαιο εργοδοτών, το ασφαλιστικό σύστημα μεταβλήθηκε πλήρως αυξάνοντας τα όρια συνταξιοδότησης με ταυτόχρονη μείωση αποδοχών.

Πολλοί εργαζόμενοι του κλάδου της Χημικής Βιομηχανίας βρέθηκαν εκτός ΒΑΕ παράλογα κι έξω από οποιαδήποτε επιστημονική μελέτη κάτω από παράλογες λογικές του τότε Υπουργού κ. Κουτρουμάνη.

Ως Ομοσπονδία για τα ΒΑΕ προσφύγαμε δικαστικά με στόχο ν’ ακυρώσουμε αυτή την υπουργική απόφαση που καταδικάζει εκατοντάδες συναδέλφους μας εγκλωβίζοντάς τους να συνεχίζουν να εργάζονται για περισσότερα χρόνια σε χώρους ανθυγιεινούς, επιβαρύνοντας την υγεία τους που συνδέεται άμεσα με το προσδόκιμο ζωής.

Μέχρι σήμερα δεν έχουμε καταφέρει δικαστικά να υπάρξει απόφαση λόγω σκόπιμης κωλυσιεργίας του Υπουργείου Εργασίας που με αστήρικτες δικαιολογίες δεν παρουσίαζαν τις απόψεις τους ζητώντας συνεχόμενες αναβολές.

Μετά την αλλαγή της κυβέρνησης το κλίμα είναι φαινομενικά τουλάχιστον διαφορετικό και ελπίζουμε σε άμεση αποκατάσταση.
Κατά τη χθεσινή συνάντηση της ΓΣΕΕ, όπου συμμετείχε ο πρόεδρος της Ομοσπονδίας με τον Υπουργό Εργασίας κ.Στρατούλη, συζητήθηκε και το θέμα των ΒΑΕ απ’ την Ομοσπονδία για εκτεταμένη συζήτηση του όλου θέματος.
Η Ομοσπονδία το έχει ως πρωτεύον θέμα και ακολουθεί η υπογραφή ΣΣΕ".
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 27/02/2015 - 07:32