Μας δουλεύουν στο Ειδικό Δικαστήριο κρυμμένοι πίσω από τους υπολογιστές

γράφει ο Θόδωρος Βαρίκος

Όποιος, α, θέλει να γελάσει –αυτοί, ές που γελούν στο χάλι της Ελλάδας, κατά το λαικό άσμα — η θέλει να κλάψει --- αυτοί, ές που αισθάνονται «δική τους» την Ελλάδα, επίσης, κατά το λαικό άσμα --- πρέπει να περάσουν από το Ειδικό Δικαστήριο, όπου εκδικάζεται(;) η υπόθεση της πολύκροτης λίστας Λαγκάρντ.

Εκεί λοιπόν θα ακούσουν, πως τα 13 εκατ. δολάρια (Νίκος Παπαχρονόπουλος) είναι περισσότερα από τα …500 εκατ. δολάρια,(Μαργαρίτα Παπανδρέου), εκεί θα μάθουν, πως υπάρχουν στα Σι -Ντί 13 αρχεία με το ίδιο επώνυμο (Παπανδρέου), αλλά ανοίγονται μόνον τρία.

Ακόμη θα μυηθούν στα μυστήρια της τεχνολογίας του… 21ου αιώνα, όπου :

1ον Στα πέντε αρχεία , το ένα είναι …κρυφό, 2ον ν «χάνοντα騻 και τροποποιούνται τα πρωτότυπα αυτούσια αρχεία με τα ονόματα (το πρώτο Σι-Ντί και το αρχικό γιου ες μπί (u.s.b) και οι φερόμενοι ως δράστες είτε δεν καλούνται ως μάρτυρες (Βενιζέλος), είτε δεν προσκομίζονται στο δικαστήριο τα επίδικα εργαλεία (κομπιούτερ) των δραστών κ. Διώτη, κ. Σοφίας Μπέλπα , Γαλάτειας Μανέ,

3ον οι υψηλότατου επιπέδου ειδικοί γνωματεύουν, πως το πουλάκι πέταξε, ακριβώς στις 8 Ιουλίου 2013, όταν «η μνήμη» των επίμαχων υπολογιστών, ήταν ακόμη ισχυρή, και δεν θα δημιουργούνταν επικαλύψεις από άλλα θέματα, ούτε θα παρουσιάζονταν τόσα κενά ….μνήμης (είπαμε στα κομπιούτερ) 4ον για πρώτη φορά παρακολουθήσαμε τέτοια καταπληκτικό βόλευ μπόλ από πολιτικά πρόσωπα.

Στις 30 Σεπτεμβρίου 2010 παίρνει τη λίστα—μπάλα, ο τέως υπουργός Παπακωνσταντίνου τη δίνει στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ Γιάννη Καπελέρη, την ξαναδίνει στον Παπακωνσταντίνου και αυτός στον έτερο επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Γιάννη Διώτη. Ο τελευταίος στα μέσα Αυγούστου του 2011 τη μεταβιβάζει στον τότε υπουργό Οικονομικών κ. Ευάγγελο Βενιζέλο και αυτός στην αναπληρωματική παίκτρια –γραμματέα του κ. Σοφία Μπέλπα.(τη θρυλική πλέον «Σοφία» της δικογραφίας). Η Σοφία ως έμπιστος του προπονητή, στις 12 Μαρτίου 2012,(έφυγε από υπουργός) μεταφέρει το γιού ες μπί με τη λίστα στα γραφεία του ΠΑΣΟΚ, δηλαδή στο σπίτι τους, όπως εύστοχα παρατήρησε η Εισαγγελέας κ. Ξένη Δημητρίου.(σ.σ προφανώς η κ. Δημητρίου δεν γνωρίζει ότι την ματωμένη σημαία του Πολυτεχνείου του 1973, την είχαν μπουγιουρντιάσει στα ίδια γραφεία).

Στη συνέχεια ο κ. Βενιζέλος στις 2 Οκτωβρίου 2012, πετάει τη μπάλα στον τότε πρωθυπουργό Α. Σαμαρά και ο τελευταίος στον τότε επικεφαλής του ΣΔΟΕ κ. Στασινόπουλο. Αυτά με την μπάλα που ήταν καυτή ως πατάτα.

Θα αναρωτηθείτε εύλογα τι βγήκε από αυτόν τον κλαυσίγελω ; Από τα 2062 αρχεία ταυτοποιήθηκαν 1727 πρόσωπα της λίστας Λαγκάρντ, δόθηκαν 478 εντολές για ελέγχους, 163 περιπτώσεις έχουν αποσταλεί στο ΚΕΦΟΜΕΠ, και έχουν ολοκληρωθεί 38 έλεγχοι.

Ο κ. Καπελέρης πάντως κατέθεσε, ότι εάν είχαν ξεκινήσει εγκαίρως(όταν ήλθε ακόμη και το δεύτερο Σι. Ντί) οι έλεγχοι θα είχαν τελειώσει.

Ένα άλλο στοιχείο επίσης, που προκάλεσε εντύπωση στο δικαστήριο ήταν «η ευαισθησία» των χειριστών των Σι –Ντί και γιου ες μπί, σε περιοχές (Κοζάνη, Θεσσαλονίκη), σε οικογένειες (λαμπερές τις λένε τα λάιφ στάιλ) και ισχυρό οικονομικό λόμπυ με ξενικά ονόματα.

Θα τα ξαναπούμε ,όταν πρέπει να πούμε κάτι.

Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 11/03/2015 - 21:50