ΟΣΜΕ: Nέα απόλυση - συνδικαλιστική δίωξη στα ΚΤΕΛ Αρκαδίας

Την αγανάκτησή της εκφράζει η ομοσπονδία συνδικάτων μεταφορών Ελλάδας (ΟΣΜΕ) για τη νέα απόλυση στο χώρο των ΚΤΕΛ. Όπως τονίζει για το περιστατικό, που έχει χαρακτήρα συνδικαλιστικής δίωξης:

"Η καταπάτηση της νομιμότητας και των εργασιακών δικαιωμάτων από τα ΚΤΕΛ και τους μετόχους τους λαμβάνει πλέον εκρηκτικές διαστάσεις.

Χθες απολύθηκε από μέτοχο του ΚΤΕΛ Αρκαδίας, ο πρόεδρος του τοπικού σωματείου και μέλος του Διοικητικού Συμβουλίου της Ομοσπονδίας μας, Στάθης Αργυράκης, μετά από 20 χρόνια δουλειάς και χωρίς να συντρέχει καμία από τις προϋποθέσεις που προβλέπει ο ν. 1264/1982 για την απόλυση συνδικαλιστικού στελέχους.

Η απόλυσή του ήρθε ως «απάντηση» στις διεκδικητικές ενέργειες του σωματείου για τήρηση της νομιμότητας εκ μέρους του ΚΤΕΛ Αρκαδίας σε ό, τι αφορά το χρόνο εργασίας των οδηγών και πολλά άλλα θέματα και ως κύρωση για την άρνησή του να υπογράψει ατομική σύμβαση με εξευτελιστικές αποδοχές.

Εδώ και μήνες, όπως έχουμε καταγγείλει, σε πολλά ΚΤΕΛ ασκούνται ασφυκτικές πιέσεις για την υπογραφή ατομικών συμβάσεων υπό την απειλή της απόλυσης. Η απειλή έχει ήδη πάρει σάρκα και οστά με πολυάριθμες απολύσεις σε όλα τα ΚΤΕΛ της χώρας.

Με την απόλυση του προέδρου του σωματείου και μέλους του ΔΣ της ΟΣΜΕ, για την οποία δε στάθηκε εμπόδιο ούτε η απαγόρευση του ν. 1264/1982, τα ΚΤΕΛ και οι μέτοχοί τους δείχνουν ότι είναι  αδίστακτοι  και  αποφασισμένοι να μη σταματήσουν πουθενά.

    Πιστεύουμε ότι η Δικαιοσύνη θα δώσει άμεση λύση στην πρωτοφανή αυτή περίπτωση παράνομης απόλυσης συνδικαλιστή.

Ωστόσο, είναι πλέον επιτακτική η ανάγκη και πολιτικής λύσης στο πρόβλημα που άνοιξε με το πδ 94/2014, το οποίο έχει «λύσει τα χέρια» σε όσους εκβιάζουν τους εργαζόμενους για ατομικές συμβάσεις με εξευτελιστικές αποδοχές.

Η νέα κυβέρνηση τίθεται πλέον προ των ευθυνών της".  

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54