Εργαζόμενοι ομίλου Intracom: Κάλεσμα στα Αντιφασιστικά – Αντιρατσιστικά Συλλαλητήρια Σάββατο 21.3

Διεθνής Μέρα ενάντια στο φασισμό και στο ρατσισμό η 21η Μάρτη και το σωματείο εργαζομένων του ομίλου Intracom, δίνει το παρόν, καλώντας τους εργαζόμενους του ομίλου να πάρουν μέρος:

"Συναδέλφισες, συνάδελφοι,

Το Δ.Σ. του Σωματείου Εργαζομένων Ομίλου Επιχειρήσεων INTRACOM στηρίζει και καλεί σε μαζική συμμετοχή στα Συλλαλητήρια για τη Διεθνή Μέρα ενάντια στο φασισμό και στο ρατσισμό στις 21 Μάρτη.

Συμμετέχουμε στα συλλαλητήρια σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Χανιά. Την ίδια μέρα θα διαδηλώνουν στις ΗΠΑ, Βρετανία, Γαλλία, Ολλανδία, Ιταλία, Δανία, Γερμανία, Αυστρία, Κύπρο κ.ά.

Μετά τις εκλογές της 25ης Γενάρη, η φασιστική απειλή είναι ακόμη μπροστά μας.

Ανακοινώθηκε η έναρξη της δίκης της ναζιστικής Χρυσής Αυγής για τις 20 Απρίλη, ενώ φαίνεται ότι θα αποφυλακίσουν κάποιους από την ηγεσία με την παρέλευση του δεκαοχτάμηνου. Οι δολοφόνοι του Παύλου Φύσσα, εκείνοι που έστησαν τα τάγματα εφόδου κι επιτέθηκαν στους συνδικαλιστές του ΠΑΜΕ στο Πέραμα, αυτοί που βιαιοπραγούσαν και τραυμάτιζαν θανάσιμα μετανάστες, όπως τον Πακιστανό εργάτη Σαχζάτ Λουκμάν (Γενάρης του ’13), χτυπούσαν και τρομοκρατούσαν δημοκράτες πολίτες, νεολαίους, συνδικαλιστές, καλλιτέχνες, αγωνιστές, ρομά, ομοφυλόφιλους, δεν μπορούν να ξαναπάρουν το πράσινο φως για νέες επιθέσεις. Το κατηγορητήριο εναντίον των ναζιστών εγκληματιών είναι καταπέλτης κι η δικαιοσύνη πρέπει να αποδοθεί αμείλικτα τόσο στην ηγεσία όσο και στους φυσικούς αυτουργούς.

Οι εργαζόμενοι, που ουσιαστικά εναντίον των δικαιωμάτων μας και της ενότητάς μας στρέφονται οι φασιστικές δράσεις, κλείνουμε αποφασιστικά και μαχητικά την πόρτα στους νεοναζί δολοφόνους. Ώστε να μην μπορούν να δημαγωγούν, να τρομοκρατούν, να σκοτώνουν, μπλοκάρουμε ακόμη και το ενδεχόμενο να λανσάρουν μαύρη αντιπολίτευση τύπου κατσαρόλας στην Ελλάδα.

Εναντιωνόμαστε σε κάθε μορφή ρατσισμού και ζητούμε να δοθεί ιθαγένεια για τα παιδιά των μεταναστών και νομιμοποίηση στους γονείς τους, να κλείσουν τα στρατόπεδα συγκέντρωσης, να αποδοθεί άσυλο και στέγη στους πολιτικούς πρόσφυγες - θύματα των πολέμων, να εκδοθούν ταξιδιωτικά έγγραφα για ελεύθερη μετακίνηση όσων μεταναστών το επιθυμούν, σ’ όλη την Ευρώπη, παντού.

Αντί να σπαταλούνται τρισεκατομμύρια για τις ιμπεριαλιστικές στρατιωτικές επεμβάσεις στις χώρες της Μέσης Ανατολής και την Αφρική, θα μπορούσαν να αλλάξουν προς το καλύτερο οι ζωές εκατομμυρίων, που σήμερα οδηγούνται στην απόγνωση και την προσφυγιά. Αντίθετα οι επεμβάσεις κι οι πόλεμοι που διαρκώς επεκτείνονται, οι καταστροφές, η φτώχεια και οι διαιρέσεις που ακολουθούν, εκτρέφουν τους τζιχαντιστές που αποκεφαλίζουν, σε ένα φαύλο κύκλο τυφλής βίας, με κύρια θύματα τους ίδιους τους μουσουλμανικούς πληθυσμούς των χωρών αυτών.

Παράλληλα η κατευθυνόμενη προπαγάνδα στις μητροπόλεις στοχοποιεί συλλήβδην τους μουσουλμάνους, ουσιαστικά σαν αποδιοπομπαίους τράγους για την μεγάλη οικονομική κρίση και τις δραματικές επιπτώσεις στις ζωές των λαών.




Καλούμε τους συναδέλφους στην Αθήνα να συμμετάσχουμε μαζικά με το πανό του σωματείου στο Αντιφασιστικό - Αντιρατσιστικό Συλλαλητήριο το Σάββατο 21/3 στην Ομόνοια στις 2μμ. και στις 4μμ. στη Συναυλία στο Σύνταγμα (με Βασ. Παπακωνσταντίνου, Σ. Δρογώση, Α. Καλοφωλιά κ.ά. καλλιτέχνες). Επίσης καλούμε τους συναδέλφους στα παραρτήματα να συμμετάσχουν στα Συλλαλητήρια που οργανώνονται στη Θεσσαλονίκη στο άγαλμα Βενιζέλου στις 1μμ (και Συναυλία στην ΕΡΤ3 στις 4μμ), και στη Πάτρα στην πλατεία Γεωργίου στις 11πμ".

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54