από την απεργία της 23/3/2015 στη Μόρνος Α.Ε.

Νέα ΣΣΕ διεκδικεί η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος

Επιστολή - πρόσκληση για διαπραγματεύσεις στο ΣΕΒ, απέστειλε η Ομοσπονδία Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος (ΟΕΧΒΕ):
ΠΡΟΣΚΛΗΣΗ ΤΗΣ ΟΕΧΒΕ ΠΡΟΣ - ΣΕΒ

Για την έναρξη διαπραγματεύσεων με σκοπό την κατάρτιση και υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας των κλάδων :
- Εργατοτεχνιτών Κατασκευής Ελαστικού όλης της χώρας.
- Εργατοτεχνιτών Πλαστικών και Συναφών Ειδών όλης της χώρας.
- Εργατοτεχνιτών Απορρυπαντικών όλης της χώρας.
- Εργατοτεχνιτών Χημικής Βιομηχανίας όλης της χώρας.
- Εργατοτεχνιτών Οινοπνευματοποιϊας όλης της χώρας.
- Εργατοτεχνιτών Βιομηχανιών και Βιοτεχνιών παραγωγής Ζωοτροφών και Πτηνοτροφών όλης της χώρας.
- Εργατοτεχνιτών Ζυμών Αρτοποιϊας και Αμύλου, Αμυλοσακχάρου και Φρουκτολίνης όλης της χώρας.
- Εργατοτεχνιτών Σπορελαιουργίας, Πυρηνελαιουργίας, Σαπωνοποιϊας
- Προσωπικού Εταιρειών Λιπασμάτων όλης της χώρας.
- Εργατοτεχνιτών Ρητίνης όλης της χώρας.

Η Διοίκηση της Ομοσπονδίας Εργατοϋπαλλήλων Χημικής Βιομηχανίας Ελλάδος αποφάσισε στην συνεδρίαση της 27/2/2015 να σας καλέσει σε διαπραγμάτευση από νέα βάση, εφ’ όσον όλες οι ΣΣΕ έχουν λήξει, με σκοπό την υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας των ανωτέρω κλάδων, τους οποίους εκπροσωπούμε.

Στα πλαίσια της τρέχουσας οικονομικής κρίσης, οι χαμηλόμισθοι που αντιπροσωπεύουν και τους εργαζόμενους που εκπροσωπούμε, έχουν κληθεί με πρόσχημα την διατήρηση της απασχόλησης να πληρώσουν και να σηκώσουν στις πλάτες τους τις οικονομικές συνέπειες της μνημονιακής πολιτικής.

Η λήξη των συμβάσεων καθώς και οι μνημονιακοί νόμοι που ψηφίστηκαν, πάντα σε βάρος των εργαζομένων, ο παράλογος και ρατσιστικός διαχωρισμός νέων εργαζομένων, δημιούργησε κανόνες ζούγκλας και ανισότητας στους χώρους εργασίας.
Ως εκ τούτου προτείνουμε, την άμεση σύναψη νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας των ανωτέρω κλάδων με έναρξη ισχύος από 1/1/2015.

Επίσης θα πρέπει να επανεξετασθούν και να επαναδιαπραγματευθούν θέματα που αφορούν τα επιδόματα ανθυγιεινής και επικίνδυνης εργασίας, την άδεια αιμοδοσίας, τις γονικές άδειες, τις άδειες άνευ αποδοχών σε περίπτωση ασθένειας καθώς επίσης και θέματα που αφορούν την προστασία της οικογένειας και την διευκόλυνση των εργαζομένων που είναι γονείς.

Θα πρέπει ν’ αντιμετωπίσουμε με ιδιαίτερη ευαισθησία και να θεσπίσουμε μέτρα που θα βελτιώσουν την Υγιεινή και την Ασφάλεια των εργαζομένων μας, ένα θέμα που η Ομοσπονδία μας θεωρεί κύριο και ζωτικό και συνδέεται άμεσα με το προσδόκιμο ζωής των εργαζομένων στους χώρους της Χημικής Βιομηχανίας.

Θεωρούμε ότι σ’ αυτό τον τομέα οι εργοδότες θα πρέπει να υποχρεούνται να ασφαλίζουν τους εργαζόμενους για προβλήματα υγείας, που προκαλούνται απ’ την καθημερινή τους επαφή με τις χημικές ουσίες.

Με βάση τις κοινωνικοοικονομικές ανάγκες που δημιουργεί η δύσκολη οικονομική συγκυρία που οι εργαζόμενοι κυρίως βιώνουν, θα πρέπει να συζητήσουμε και να δώσουμε λύσεις σε θέματα όπως:
- Την πλήρη ένταξη, των εργαζομένων στις Χημικές Βιομηχανίες, στα Βαρέα και Ανθυγιεινά επαγγέλματα, ως χώροι εργασίας και όχι ως θέσεις, που παράλογα και χωρίς καμία επιστημονική μελέτη με τη νέα καταστροφική και εγκληματική διαμόρφωση του 2011, αφαίρεσαν από τα ΒΑΕ κλάδους και θέσεις εργασίας ατεκμηρίωτα χωρίς καν, η πολιτική ηγεσία να λάβει υπόψη της το πόρισμα της Μόνιμης και Διαρκής Επιστημονικής Επιτροπής, που ορίστηκε από τον ίδιο τον Υπουργό Εργασίας.
Όλοι οι εργαζόμενοι της παραγωγικής διαδικασίας της Χημικής Βιομηχανίας πρέπει να αντιμετωπίζονται ενιαία ως αναφορά την ασφάλισή τους με τον ίδιο κωδικό ασφάλισης, όλοι στα ΒΑΕ.
- Προστασία των εργαζομένων από καταχρηστικές απολύσεις και βλαπτικές μεταβολές των όρων εργασίας τους.
- Μερική απασχόληση, εκ περιτροπής εργασία, εργολαβίες, και αδήλωτη εργασία.
- Ενθάρρυνση της ισότιμης συμμετοχής ανδρών και γυναικών στις επαγγελματικές
υποχρεώσεις.
- Να καταργηθεί το νομικό πλαίσιο που επιτρέπει την ενοικίαση εργαζομένων που προσβάλλει ακόμα και την προσωπικότητα του κάθε ατόμου.
- Προστασία της μητρότητας και της πατρότητας.
- Απασχόληση με όρους ισότητας και χωρίς διακρίσεις.
- Προστασία του Περιβάλλοντος.

Σας καλούμε να ορίσετε ημερομηνία για την έναρξη των διαπραγματεύσεων, εντός δέκα (10) ημερών, με σκοπό την υπογραφή νέων Συλλογικών Συμβάσεων Εργασίας.
Από πλευράς ΟΕΧΒΕ ορίζονται ως εκπρόσωποι διαπραγμάτευσης, η Εκτελεστική Επιτροπή της.








Επίσης με ανακοίνωσή της η ομοσπονδία περιγράφει για την πρόσφατη απεργία των εργαζόμενων στη «ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε.»:

"ΣΤΟ ΔΡΟΜΟ ΒΡΕΘΗΚΕ Η ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΗΣ ΕΤΑΙΡΕΙΑΣ «ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε.» ΜΑΖΙ ΜΕ ΤΟΥΣ ΕΡΓΑΤΕΣ !

Πραγματικά απορούμε για την αγωνιστικότητα των διοικούντων της εταιρείας «ΜΟΡΝΟΣ Α.Ε.» που με επικεφαλής τον Γενικό Διευθυντή κ.Σιφάκη βρέθηκαν στο δρόμο μαζί με τους απεργούς προσπαθώντας να πείσουν τους εργαζόμενους να σταματήσουν την απεργία τους.
ΝΕΑ ΗΘΗ ΝΕΕΣ ΠΡΑΚΤΙΚΕΣ!!!

Αφού δεν κατάφεραν να διασπάσουν τους εργαζόμενους με καθημερινές πιέσεις ακόμα και προσβολές εντός του εργοστασίου πανικόβλητοι και εκτός εαυτού προσήλθαν στη συγκέντρωση των εργαζομένων στην είσοδο του εργοστασίου και μανιωδώς προσπαθούσαν να συκοφαντήσουν τους συνδικαλιστικούς θεσμούς ακόμη και το σωματείο των εργαζομένων για τον έντιμο αγώνα που όλοι μαζί κάνουμε.
Συγκεκριμένα με ομόφωνη απόφαση στη Γενική τους Συνέλευση οι εργαζόμενοι αποφάσισαν ΟΜΟΦΩΝΑ πρόγραμμα κινητοποιήσεων ξεκινώντας από σήμερα 23.03.2015 με προειδοποιητική στάση εργασίας και για τις τρεις βάρδιες του εργοστασίου.

Πριν τη συγκεκριμένη απόφαση το σωματείο των εργαζομένων προσπάθησε να πείσει την Διοίκηση για την ανάγκη υπογραφής Σ.Σ.Ε. με μοναδικό αίτημα να επανέλθουν οι μισθοί και τα ημερομίσθια όπως ήταν διαμορφωμένα το 2012 όταν είχαν αποδεχθεί περικοπές χρηματοδοτώντας στην ουσία την εταιρεία από τις αποδοχές τους.

ΜΑΖΙ ΣΤΙΣ ΖΗΜΙΕΣ ΜΑΖΙ ΚΑΙ ΣΤΑ ΚΕΡΔΗ !

Σήμερα που με την προσφορά των εργαζομένων η εταιρεία έχει γίνει κερδοφόρα οι Κύριοι της Διοίκησης επιλέγουν τον δρόμο της σύγκρουσης και της αδιαλλαξίας.
Τους καλούμε να σταματήσουν τις προσπάθειες χειραγώγησης.
Οι εργαζόμενοι είναι ενωμένοι και ενωμένοι θα παραμείνουν.

Καλούμε για ύστατη φορά τη Διοίκηση να σταματήσει να παίζει με τα συμφέροντα της εταιρείας που υποτίθεται ότι υπερασπίζεται, να σταματήσει να δημιουργεί εμφυλιοπολεμικό κλίμα. Αυτές οι λογικές δεν βγάζουν πουθενά

ΥΠΟΓΡΑΦΗ Σ.Σ.Ε. ΤΩΡΑ !".
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54