Ε.Κ. Πάτρας: Μονιμοποίηση όλων των σχολικών καθαριστριών/των

Το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Πάτρας με ανακοίνωσή του: "Απαιτεί τη μονιμοποίηση όλων των Σχολικών Καθαριστριών–τών όπου απασχολούνται στο Δήμο με «Σύμβαση Έργου Αίθουσας» από τις Σχολικές Επιτροπές, διότι καλύπτουν πάγιες και διαρκείς ανάγκες και απαιτούμε την ένταξή τους στα βαρέα και ανθυγιεινά επαγγέλματα.

Οι συναδέλφισσες-οί μας βιώνουν την ανασφάλεια για το αύριο μέσα σε ανθυγιεινές συνθήκες εργασίας, ζουν τον εργασιακό μεσαίωνα αφού αμείβονται με 300-400 ευρώ το μήνα (και είναι απλήρωτες-τοι επί μήνες σε κάποιους Δήμους), χωρίς δικαιώματα επιδομάτων, αναρρωτικών αδειών, πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης κ.ά.

Επίσης αναφέρεται το εξής οξύμωρο στη «Σύμβαση Αίθουσας» παρ. 7: «Αποχή της/του καθαρίστριας-ή μία ή περισσότερες ημέρες στο διάστημα ενός μηνός συνεπάγεται την επιβολή προστίμου κατά την κρίση του εργοδότη ή την καταγγελία της σύμβασης. Το έργο εκτελεί αυτοπροσώπως η/ο καθαρίστρια-τής και δεν μπορεί να αντικατασταθεί από άλλο πρόσωπο. Κατ’ εξαίρεση σε περίπτωση ασθένειας αντικαθίσταται από άλλο πρόσωπο που υποδεικνύεται από την ίδια/τον ίδιο, αλλά θα εγκρίνει ο πρώτος συμβαλλόμενος δηλαδή η Σχολική Επιτροπή της παρούσας».

Δηλαδή μία Σχολική Καθαρίστρια όταν πρόκειται να τεκνοποιήσει πρέπει να υποδείξει δικό της άτομο από την οικογένειά της για να εργάζεται όσο χρειαστεί στη θέση της. Εάν δεν έχει κανένα να την βοηθήσει χάνει τη δουλειά της!
Το Ε.Κ.Πάτρας Απαιτεί να δοθεί τέλος του εργασιακού μεσαίωνα όπου βιώνουν οι εργαζόμενες-οι σχολικές-οι καθαρίστριες-τες και η Κυβέρνηση να υλοποιήσει τις προεκλογικές της δεσμεύσεις".
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54