Στη Χαλκιδα σε λίγη ώρα το Καραβάνι Αλληλεγγύης

Στη Χαλκίδα ζυγώνει σε λίγη ώρα το Καραβάνι Αλληλεγγύης που ξεκίνησε χθες από τη Θεσσαλονίκη. Τα σωματεία της ΒΙΟΜΕ, η αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΤ3, οι καθαρίστριες του υπουργείου Οικονομικών, οι σχολικοί φύλακες, εκπαιδευτικοί σε διαθεσιμότητα και άλλες συλλογικότητες ανταμώνουν με το σωματείο των εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας μπαίνοντας πλέον την τελική ευθεία για την κάθοδο του στην Αθήνα με κεντρικό σύνθημα, «οι κοινωνικές και εργατικές ανάγκες είναι αδιαπραγμάτευτες».
Το Καραβάνι θα σταματήσει στις 6 το απόγευμα στην ελεύθερη Ελληνική Ραδιοφωνία (Ertopen) στην Αγία Παρασκευή, ενώ στις 7 έχει προγραμματιστεί εκδήλωση στο Τεχνικό Επαγγελματικό Επιμελητήριο, στην οδό Νίκης 4 στην Αθήνα, όπου θα μιλήσουν οι συμμετέχοντες στο Καραβάνι και ο Αντρές Ρουτζέρι από τις ανακτημένες επιχειρήσεις της Αργεντινής. Στις 9 και μισή το βράδυ έχει προγραμματιστεί συναυλία στο χώρο αγώνα των καθαριστριών έξω από το υπ. Οικονομικών (Καραγιώργη Σερβίας).
Χθες, στο Βόλο οι συμμετέχοντες στο Καραβάνι βρέθηκαν στην Πλατεία Πανεπιστημίου διατρανώνοντας την απαίτηση να σταματήσουν οι αντεργατικές πολιτικές και να γίνει η επαναπρόσληψη των απολυμένων των μνημονίων. Μετά από τη συγκέντρωση ακολούθησε πορεία από την Πλατεία Πανεπιστημίου στην παραλία με την κατάληξη να ορίζεται στην ελεύθερη και αυτοδιαχειριζόμενη ΕΡΑ Βόλου.
Μεγάλη μέχρι τώρα η συμπαράσταση των τοπικών κοινωνιών, σε κάθε στάση του καραβανιού, προς το μεγάλο μέτωπο αγώνα που έριξε τη φιλομνημονιακή συγκυβέρνηση διεκδικώντας τώρα πια την ικανοποίηση των αιτημάτων.
• Να ανακοπούν όλες οι δικαστικές απαιτήσεις που οδηγούν στο ξεπούλημα του εργοστασίου της ΒΙΟΜΕ και να επαναλειτουργήσει άμεσα και πλήρως το εργοστάσιο, κάτω από τον έλεγχο και την διαχείριση των εργατών. Δυο χρόνια τώρα κρατάμε το εργοστάσιο παλεύοντας να μείνουμε όρθιοι με αξιοπρέπεια, ενάντια στους μηχανισμούς της εργοδοσίας να ανακτήσει τον έλεγχο του εργοσ τασίου, το οποίο έχει εγκαταλείψει πάνω από τρία χρόνια αφήνοντας μας απλήρωτους, με σκοπό την οικοπεδοποίηση και το ξεπούλημά του.
• Να επαναλειτουργήσει άμεσα η ΕΡΤ με όλες τις δομές της με ενσωμάτωση των αυτοδιαχειριστικών χαρακτηριστικών του πολύμηνου αυτοδιευθυνόμενου αγώνα, με αποκοπή από την κρατικιστική νοοτροπία ελέγχου από την οποιαδήποτε κυβέρνηση, με διασφάλιση του αυτοδιοίκητου και της κυριαρχίας των γενικών συνελεύσεων των εργαζομένων που θα εκλέγουν τους (ανακλητούς) συντονιστές τους, με πλήρη εργασιακά και ασφαλιστικά δικαιώματα βάσει ΣΣΕ, ενσωμάτωση των αλληλέγγυων που συμμετείχαν ενεργά στην παραγωγή του αυτοδιευθυνόμενου προγράμματος, συμμετοχή της κοινωνίας στη συνδιαμόρφωση της "γενικότερης φιλοσοφίας του εκπεμπόμενου προγράμματος", μία ΕΡΤ ανοιχτή για τον λαό, ελεύθερη και ακηδεμόνευτη.
• Να ακυρωθούν όλες οι απολύσεις και να επαναλειτουργήσει άμεσα το εργοστάσιο τσιμέντων στη Χαλκίδα, γιατί η πολυεθνική εταιρεία αρνείται το άνοιγμα του εργοστασίου παρά τις δικαστικές αποφάσεις για επαναπρόσληψη μας στο τσιμεντάδικο.
• Να επαναπροσληφθούμε τώρα όλοι οι απολυμένοι, "διαθέσιμοι" στο δημόσιο, να απαγορευτούν οι απολύσεις, να καταργηθούν όλες οι ελαστικές σχέσεις εργασίας και το δολοφονικό καθεστώς των εργολαβιών, για μόνιμη και σταθερή δουλειά για όλους.

Ενωμένοι στο δρόμο του αγώνα!
Παίρνουμε τη ζωή μας στα χέρια μας
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 06/04/2015 - 23:48