Επιστημονικό συνέδριο για δρομείς «ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ»

Ο Αθλητ. & Γυμν. Σύλλογος Νέας Ιωνίας «ΑΝΑΤΟΛΗ», ανακοινώνει τη διοργάνωση επιστημονικού συνεδρίου  για δρομείς με τίτλο "ΜΕΤΡΟΝ ΑΡΙΣΤΟΝ", το Σάββατο 18 Απριλίου 2015, από 16.00 έως 20.30, στο Συνεδριακό Κέντρο Δήμου Νέας Ιωνίας (Πατριάρχου Ιωακείμ 4, Έναντι Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου – πλησίον ΗΣΑΠ Ν. Ιωνίας – διαθέτει μεγάλο πάρκιγκ).

Σκοπός του Συνεδρίου είναι η επιστημονική ενημέρωση όλου του δρομικού κινήματος και ιδιαίτερα των δρομέων μεγάλων αποστάσεων και των μαραθωνοδρόμων. Έχει διατυπωθεί αρκετές φορές η σοβαρότητα του εγχειρήματος του κάθε δρομέα, που χωρίς την κατάλληλη υποδομή, επιθυμεί να τρέξει ΜΑΡΑΘΩΝΙΟ, και μερικές φορές χωρίς καν να έχει προηγηθεί κάποια συμμετοχή του σε ένα αγώνα μικρότερης απόστασης και χωρίς να έχει κάνει τις απαραίτητες ιατρικές εξετάσεις. Παρά τα κατά καιρούς σχόλια και άρθρα και άλλων φορέων, ο αριθμός των άπειρων δρομέων συνεχώς αυξάνει και πιστεύουμε ότι πρέπει να ληφθεί μέριμνα για την πρόληψη από κάποιο «ατύχημα», πιθανώς καίριο.

Το συνέδριο καλούνται να παρακολουθήσουν μέλη των συλλόγων δρομέων, αθλητές σωματείων της δύναμης του ΣΕΓΑΣ, απλοί δρομείς, προπονητές, φοιτητές ΤΕΦΑΑ, ασκούμενοι και αθλούμενοι σε γυμναστήρια, εκδότες σχετικών με το άθλημα περιοδικών, εκπρόσωποι εταιριών, που μέσα από τις τάξεις τους «αναπηδούν» και υποστηρίζονται μαζικά αυτοί οι δρομείς.

Η συμμετοχή στο συνέδριο είναι ΔΩΡΕΑΝ. Θα χορηγηθούν βεβαιώσεις παρακολούθησης του συνεδρίου.

Ο ανώτατος αριθμός διαπιστευμένων συνέδρων θα είναι 150 και θα τηρηθεί σειρά προτεραιότητας. Η διαδικασία για διαπιστεύσεις ολοκληρώθηκε την Μ. Πέμπτη.

Το συνέδριο θα πραγματοποιηθεί σε δύο χρονικές ενότητες: 16.00'-18.15' & 18.30'-20.30'.

Βασικοί εισηγητές του συνεδρίου, του οποίου τα συμπεράσματα θα αποτελέσουν ένα βάθρο τεκμηριωμένης πληροφόρησης για κάθε «επίδοξο» Μαραθωνοδρόμο, θα είναι:

Άρης Αναστασάκης, Καρδιολόγος, Επιστημονικός υπεύθυνος Ειδικού Κέντρου Καρδιάς Αθλητών & Νέων (Ε.Κ.Κ.Α.Ν.).

Νίκος Μαρκέας, Χειρουργός Ορθοπεδικός, διδάκτωρ Πανεπιστημίου Αθηνών, Μαραθωνοδρόμος.

Ηλίας Ζαχαρόγιαννης, Επίκουρος Καθηγητής Ε.Κ.Π.Α.

Χαρά Σκουλαρίκη,  Κλινική Διαιτολόγος – Διατροφολόγος, MSc, Μαραθωνοδρόμος

Νίκος Πολιάς, Πρωταθλητής Μαραθωνίου, κάτοχος του ρεκόρ της Αυθεντικής διαδρομής. Εκδότης του περιοδικού RUNNER.

Μαρία Πολύζου, Προπονήτρια δρόμων αντοχής, κάτοχος του πανελλήνιου ρεκόρ του Μαραθωνίου.
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 14/04/2015 - 17:30