φωτογραφία ΑΠΕ-ΜΠΕ/ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ ΒΛΑΧΟΣ

Υπόμνημα συνδικάτων προς το υπουργείο Εργασίας -Άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ

Την άμεση επαναφορά του κατώτερου μισθού στα 751 ευρώ με νόμο ζητούν συνδικάτα και ομοσπονδίες εργαζομένων, με υπόμνημα που κατέθεσαν προς το υπουργείο Εργασίας, με αφορμή την έναρξη του κοινωνικού διαλόγου για τις συλλογικές συμβάσεις.
Όπως υποστηρίζουν «κάθε άλλη μεθόδευση από την πλευρά της κυβέρνησης εξυπηρετεί τους εργοδότες που αξιοποιούν το αντεργατικό οπλοστάσιο για να κρατούν στον πάτο μισθούς και δικαιώματα».

«Την παραπομπή τέτοιων ζητημάτων στον 'κοινωνικό διάλογο' την έχουμε ζήσει την τελευταία 20ετία σε όλες τις παραλλαγές. Τα καταστροφικά αποτελέσματα τα έχουμε βιώσει σε κάθε πλευρά της ζωής της εργατικής οικογένειας. Από την εξέλιξη των εργασιακών σχέσεων μέχρι τα ασφαλιστικά μας δικαιώματα. Από τις περικοπές σε υγεία, παιδεία, πρόνοια μέχρι τα συνδικαλιστικά και δημοκρατικά μας δικαιώματα», αναφέρουν.

«Το κλίμα αναμονής που επιχειρείται να καλλιεργήθεί δεν μπορεί και δεν θα μείνει αναπάντητο γιατί οι εργαζόμενοι δεν έχουν ούτε χρόνο, ούτε χρήμα»,τονίζουν, ενώ προαναγγέλλουν ότι θα βρίσκονται «απέναντι σε κάθε προσπάθεια να σταλούν στις καλένδες τα ψίχουλα που από σήμερα συζητούνται σε έναν ψευτοδιάλογο, με –δήθεν- κόκκινες γραμμές».

Το υπόμνημα υπογράφουν
Οι Ομοσπονδίες : Οικοδόμων, Γάλακτος – Τροφίμων – Ποτών, Μισθωτών Τύπου – Χάρτου, Λογιστών, Κλωστοϋφαντουργίας – Ιματισμού – Δέρματος, Φαρμάκου, Συνταξιούχων ΙΚΑ,
το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Λαυρίου και
τα Συνδικάτα: Οικοδόμων, Φαρμάκου, Κλωστοϋφαντουργίας– Ιματισμού – Δέρματος, ΠΕΜΕΝ, "ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ", ΠΕΕΜΑΓΕΝ, ΠΕΠΡΝ, Ένωση Λιθογράφων, Ένωση Προσωπικού Πρακτορείων Εφημερίδων Αθήνας, Ένωση Λογιστών Ελεγκτών, Επισιτισμού – Τουρισμού – Ξενοδοχείων, Ηλεκτροτεχνιτών, Τηλεπικοινωνιών – Πληροφορικής, Ιδιωτικές Κλινικές, Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος.

Πηγές: ΑΜΠΕ,naftemporiki.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54