Είδες η …παράνομη Λαγκάρντ; Να βγουν οι λίστες δημοσιογράφων και πολιτικών

γράφει ο Θόδωρος Βαρίκος
Τι έλεγαν οι πολύ παλαιοί; Και ο άγιος---είτε είσαι άθεος είτε πιστός--- φοβέρα θέλει. Αυτό καταδείχτηκε για …μυριοστή φορά και στη χθεσινή υπόθεση του …μπομπολαίικου.
Μόλις ο παραβάτης, παράνομος, παράτυπος, όπως θέλετε χαρακτηρίστε τον, κ. Λεωνίδας Μπόμπολας, άκουσε για της φυλακής τα σίδερα, και τα λεφτά βρήκε, και η υπόθεση στο αρχείο μπήκε, και δήλωση έκανε ο ίδιος και ο δικηγόρος του, πως είναι …καλός πατριώτης, και όλα ανθηρά και όμορφα.
Το χέρι μας έπαθε …τενοντίτιδα να γράφει, πως όταν υπάρχει πρώτα και κυρίως θεσμική-κρατική βούληση (εφορίες, κρατικές τράπεζες, δικαιοσύνη, αστυνομία, πολεοδομίες, Μ.Μ.Ε κ.λ.π) και από κοντά και η πολιτική βούληση, όλα γίνονται, μέχρι και σπανού τα γένια, που έλεγε και η γιαγιά μου.

Και μη νομίσετε, ότι ο κ. Μπόμπολας με το που δέχθηκε το τηλεφώνημα, από το ΣΔΟΕ, ότι πρέπει να πληρώσει πρόστιμο περίπου 2 εκατ. Ευρώ, τσακίστηκε να πάει να τα πληρώσει. Όχι βέβαια. Πρόβαλε …νομικές ενστάσεις. (σ.σ θα σας πω παρακάτω, τι εννοούν νομικές ενστάσεις οι ελληνικές ελίτ, που ο Μπόμπολας δεν είναι και η χειρότερη περίπτωση για να ακριβολογούμε). Οι νομικές ενστάσεις παραπέμφθηκαν στο Κέντρο Φορολογουμένων Μεγάλου Πλούτου (ΚΕΦΟΜΕΠ), το οποίο προσδιόρισε συγκεκριμένη ημερομηνία πληρωμής του ποσού. Την ημερομηνία την έγραψε εκεί που …υποψιάζεστε. Το ΚΕΦΟΜΕΠ απέστειλε μηνυτήρια αναφορά στους Οικονομικούς Εισαγγελείς με τα κακουργήματα της φοροδιαφυγής και του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος. Οι τελευταίοι τη διαβίβασαν στην Εισαγγελία Πρωτοδικών.
Μόλις οι Οικονομικοί εισαγγελείς κ. Γιώργης Καλούδης, Χρήστος Τζούρας και Ελένη Τουλουπάκη, του διαμήνυσαν πως με τις κατηγορίες αυτές μπορεί να κάνει και …μπάνια στον Κορυδαλλό, ζήτησε αμέσως ολιγόωρη προθεσμία. Του δόθηκε και σε λίγες ώρες βρέθηκαν τα 1.886.000 ευρώ και έτσι δεν ασκήθηκε ποινική δίωξη και η υπόθεση πήγε στο αρχείο.
Στο τέλος έκανε και μια δήλωση στην οποία αναφέρει : «Όσα γράφονται είναι αναληθή. Φορολογικές εκκρεμότητες έχω, όπως όλοι και πήγα αυτοβούλως σαν καλός πατριώτης να τις ρυθμίσω. Καμία σύλληψη σε βάρος μου».

Με την ευκαιρία της φοροαποφυγής , λόγω λίστας Λαγκάρντ--μη το ξεχνάμε --και ας ήταν παράνομη(αμέ) κατά …το θρυλικό Ειδικό Δικαστήριο, μας ήλθε στη μνήμη μια αντιδικία του ομίλου Μπόμπολά με απολυμένη δημοσιογράφο. Κέρδισε δύο Εφετεία, γιατί της πρόσθεταν επιπλέον αντικείμενο δουλειάς και απορρίφθηκαν δύο αναιρέσεις που είχε υποβάλλει ο όμιλος του κ. Μπόμπολα, στον Άρειο Πάγο. Στην τρίτη αναίρεση κερδίζει το τρίτο Εφετείο ο κ. Μπόμπολας και το Εφετείο αποφαίνεται πως «θα μπορούσε ο εργοδότης να προσθέσει εργασιακό αντικείμενο σε δημοσιογράφο».
Ούτε συζήτηση ωστόσο, για επαναπρόσληψη, μισθούς υπερημερίας κ.α που είχαν αποφασίσει τα δύο προηγούμενα Εφετεία. Ο δικαστικός αγώνας κράτησε 14 χρόνια.

Τι να πούμε για άλλον επιχειρηματία-μιντιάνθρωπο, που ενώ είχε κάνει καραμπινάτες παράνομες κατασκευές και οικολογικές αυθαιρεσίες, ανώτατος δικαστικός λειτουργός κάλεσε υφιστάμενό του και τον …συμβούλευσε να είναι ποιο προσεκτικός στους οικονομικά επιφανείς (σ.σ ουσιαστικά του υποδείκνυε να παρανομήσει, άλλο εάν έπεσε …παλικάρι). Καλά δεν γνωρίζετε, ότι μέγας επιχειρηματίας και μιντιάνθρωπος, παίρνει και επιστροφές …Φ.Π.Α και αυτό το γνωρίζουν από τους εφοριακούς μέχρι τα ΚΕΠΥΟ ; Όσο για τα λεγόμενα μικρομεσαία έντυπα, κανάλια, ραδιόφωνα και ιστοσελίδες το 98% δουλεύει με εικονικά τιμολόγια, δεν πληρώνουν πουθενά εισφορές σε κανένα ταμείο και δήθεν επιθεωρήσεις εργασίας περνούν απέξω γιατί ξέρουν πως σχεδόν όλοι,ες είναι ανασφάλιστοι,ες.

Υ.Γ.  Είδα ότι το Αμερικάνικο С.N.N πανηγύρισε για τη «σύλληψη» του Λ. Μπόμπολα και τη χαρακτήρισε «νίκη για την Ελλάδα του πρώτου Έλληνα μεγάλου φοροφυγά».
Το προχώρησε όμως το θέμα λίγο ποιο βαθειά, αποκαλύπτοντας πως οι καθυστερούμενες φορολογικές οφειλές, μέχρι το τέλος του 2014 ήταν πάνω από 70 δις. Ευρώ.
Ναι φίλοι μας Αμερικάνοι είναι παραπάνω από 70 δις ευρώ, αλλά είναι πολύ λίγα μέχρι τα 340 δις ευρώ του ελληνικού χρέους. Ούτε για τους τόκους δεν φθάνουν, οπότε μη ξερογλείφεστε για διεθνή νομισματικά ταμεία και ευρωπαικές τράπεζες.
Προηγούνται οι Έλληνες-καθαρές κουβέντες. 
Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 30/04/2015 - 13:59