Φωτο: @Gath___

Επεισόδια στη δίκη της Χρυσής Αυγής: Προσπάθεια εισβολής της «Πυρήνων»

Για τις 4 Ιουνίου διέκοψε το δικαστήριο που εκδικάζει την υπόθεση της Χρυσής Αυγής, μετά την αποχώρηση των συνηγόρων υπεράσπισης που διαμαρτύρονταν έντονα για την ένταση που δημιουργήθηκε. Μέλη της Συνομωσίας Πυρήνων της Φωτιάς, ενώ οδηγούνταν από αστυνομική συνοδεία προς την αίθουσα του δικαστηρίου για την δίκη της ΣΠΦ στις φυλακές Κορυδαλλού μετά από συμπλοκή με τους αστυνομικούς που τους επιτηρούσαν κατάφεραν να ανοίξουν την πλαϊνή πόρτα του δικαστηρίου που δικάζονται οι χρυσαυγίτες.

Πριν προλάβουν να αντιδράσουν οι αστυνομικοί, φώναξαν συνθήματα όπως «φασίστες κουφάλες έρχονται κρεμάλες» εκσφενδονίζοντας μπουκάλια και άλλα αντικείμενα προς το μέρος των χρυσαυγιτών και των συνηγόρων τους.

Οι συνήγοροι των χρυσαυγιτών, αρκέτα τρομαγμένοι, κάλεσαν το δικαστήριο να αναλάβει τις ευθύνες του, ενώ επικρατούσε πανικός.

Στη διάρκεια των επεισοδίων αρκετοί υπερασπιστές των χρυσαυγιτών διατύπωσαν απειλές και χειρονομίες προσβλητικές προς τους μάρτυρες κατηγορίας κι εκείνοι απάντησαν με συνθήματα.

Λίγα λεπτά αργότερα, ο συνήγορος του Νίκου Μιχαλολιάκου, Τάκης Μιχαλόλιας δήλωσε στο δικαστήριο ότι υπό αυτές τις συνθήκες δεν μπορεί η υπεράσπιση να δικάσει καθώς τίθεται θέμα ασφάλειας.

Έντονα αντέδρασε το ακροατήριο για την αναβολή της δίκης και φώναζε «δεν μπορούν να κάνουν ό,τι θέλουν». Ο συνήγορος από την πολιτική αγωγή φώναξε προς την υπεράσπιση: «Ανάλογη ευαισθησία θα περιμέναμε όταν δέρνονται οι μάρτυρες», ενώ η μητέρα και η αδελφή του Παύλου Φύσσα σε έξαλλη κατάσταση καταφέρθηκαν κατά των κατηγορουμένων:  «Αυτό θέλατε φασιστόμουτρα. Εσείς τις αφαιρείτε τις ζωές και φοβόσαστε. Τι κοιτάς; Δολοφόνοι, με τα όπλα και τον στρατό μαζί σας δεν φοβόσαστε.»

Ο κατηγορούμενος για τη δολοφονία του γιου της, Γιώργος Ρουπακιάς, γύρισε τότε προς το μέρος που ακούγονταν οι φωνές. Η γυναίκα σε έξαλλη κατάσταση άρχισε να του φωνάζει: «Αλητάμπουρα, τι κοιτάς; 24 ήσασταν και σκοτώσατε και κοιτάτε τώρα εμάς, προστατευμένοι; Δολοφόνοι».

Η βουλευτής του ΚΚΕ Λιάνα Κανέλλη τόνισε: «Η δίκη θα γίνει. Θα αντέξουμε και θα την κάνουμε. Αυτό θέλουν, να μην γίνει η δίκη. Λογοκρισία θέλουν. Να βουλώσετε τα στόματά σας. Μην τους αφήσετε», είπε.

Η πρόεδρος του Δικαστηρίου υποστήριξε ότι τα μέτρα ήταν ανεπαρκή προσθέτοντας ωστόσο πως δεν θα υπάρχει από εδώ και πέρα πρόβλημα. «Καλό θα ήταν να μην παρακωλύουμε τη διαδικασία και να προχωρούμε», πρόσθεσε. «Ανάλογη ευαισθησία θα περιμέναμε όταν δέρνονταν οι μάρτυρες» παρατήρησε ο δικηγόρος της οικογένειας Φύσσα.

diki-xrusis-augis-epeisodio.jpg

Φωτο: INTIME NEWS/ΝΙΚΟΣ ΧΑΛΚΙΟΠΟΥΛΟΣ

Κατά τη διακοπή της δίκης, σύμφωνα με το ρεπορτάζ της Εφημερίδας των Συντακτών, ο βουλευτής της Χ.Α., Δημήτρης Κουκούτσης, σε άπταιστα αραβικά, εξύβρισε τη διερμηνέα των αλλοδαπών μαρτύρων, που βρίσκονταν στο δικαστήριο για να καταθέσουν για τη δράση της Χρυσής Αυγής.

Σύμφωνα με πληροφορίες από το mpalothia.wordpress.com και το twitter, τα μέλη της ΣΠΦ συνάντησαν στο δρόμο για τις φυλακές τον Ηλ. Κασιδιάρη, τον οποίο έβρισαν και έφτυσαν πριν προλάβουν οι αστυνομικοί να τους απομακρύνουν.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 15/05/2015 - 15:40