Καταγγελία του ΔΣ της Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας για προβλήματα στο 15ο Λύκειο

Αυθαιρεσίες από τη διεύθυνση καταγγέλλει η Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας, σε ανακοίνωσή της:

"Το ΔΣ της Γ΄ ΕΛΜΕ Αθήνας έχει ασχοληθεί επανειλημμένα με την κατάσταση που επικρατεί στο 15ο Γενικό Λύκειο Αθήνας, τόσο μέσα από τις ενημερώσεις και τις καταγγελίες που είχαμε από συναδέλφους του σχολείου, όσο και μέσα από επισκέψεις μας στο σχολείο και παραστάσεις στον Διευθυντή Εκπαίδευσης.


Η κατάσταση την οποία έχει δημιουργήσει ο τρόπος διοίκησης και η συμπεριφορά της διευθύντριας είναι μια κατάσταση συνεχούς αυθαιρεσίας και αυταρχισμού από μεριάς της, έμπρακτης υποβάθμισης και ακύρωσης του συλλόγου διδασκόντων, απειλών και εκφοβισμού, απαξιωτικής, υβριστικής και ρατσιστικής συμπεριφοράς απέναντι σε εκπαιδευτικούς, μαθητές, γονείς, βοηθητικό προσωπικό και οποιονδήποτε συναλλάσσεται με το σχολείο.

Διευθύντρια που –πέραν όλων των άλλων– δεν διστάζει να καταγγέλλει στοχευμένα (σε έγγραφά της προς την ΔΔΕ) ανήλικους μαθητές ονομαστικά, διευθύντρια που καλεί την αστυνομία για να την προστατέψει από τους μαθητές!!! Διευθύντρια που η Γενική Συνέλευση της Γ΄ ΕΛΜΕ διέγραψε από το σωματείο.

Τέτοιοι διευθυντές δεν έχουν καμία θέση στο χώρο της εκπαίδευσης.
Παρά τις επανειλημμένες γραπτές και προφορικές καταγγελίες - εκκλήσεις των συναδέλφων του 15ου ΓΕΛ προς την ΔΔΕ, παρά τις παρεμβάσεις του ΔΣ στον Διευθυντή Εκπαίδευσης, ουδεμία ουσιαστική απάντηση δόθηκε και ουδεμία προσπάθεια επίλυσης του προβλήματος έγινε, πέρα από γενικές παραινέσεις για «ηρεμία» και «ψυχραιμία».

Όταν η κατάσταση έφτασε στο απροχώρητο, δημοσιοποιήθηκε και δεν ήταν δυνατό να συγκαλυφθεί περαιτέρω, τότε μόνο διενεργήθηκε ΕΔΕ, αλλά γενικά κι αόριστα για «περιστατικά που έλαβαν χώρα στο 15ο ΓΕΛ» και όχι εναντίον της διευθύντριας. Στο σχετικό πόρισμα, ο ενεργών την ΕΔΕ εισηγείται την πειθαρχική δίωξη έξι συναδέλφων και παραπέμπει στο υπηρεσιακό συμβούλιο το θέμα της απαλλαγής της διευθύντριας από τα καθήκοντά της «αν επαρκούν τα στοιχεία».

Με βάση αυτό, ξεκίνησε η πειθαρχική δίωξη, έχουν κληθεί από τον προϊστάμενο της ΔΔΕ και καταθέτουν τις απολογίες τους οι έξι συνάδελφοι. Αυτό το πόρισμα, αν μη τι άλλο, προκαλεί και προσβάλλει το αίσθημα δικαίου όλων μας, όταν από θύματα μιας απαράδεκτης και αβίωτης κατάστασης στον εργασιακό τους χώρο, βρίσκονται υπόλογοι και κατηγορούμενοι.

Τέλος, τονίζουμε προς κάθε κατεύθυνση ότι πρόκειται για μια περίπτωση αντεργατικής επίθεσης από τις πολλές που δημιούργησε το αυταρχικό νομοθετικό πλέγμα (καθηκοντολόγιο κ.ά) και που διευκόλυνε τις αυθαιρεσίες κάποιων διευθυντών σχολείων. Πάγιο αίτημα του συνδικάτου μας είναι η μεταφορά των αρμοδιοτήτων του διευθυντή στο Σύλλογο Διδασκόντων.

Το ΔΣ της Γ’ ΕΛΜΕ Αθήνας θεωρεί πρόκληση το πόρισμα της ΕΔΕ και απαιτεί:
την άμεση απαλλαγή των συναδέλφων από όλες τις κατηγορίες
την άμεση παύση της κ. Γ. Σκυλάκου από τα διευθυντικά καθήκοντα στο 15ο ΓΕΛ, αλλά και τη στέρηση του δικαιώματος συμμετοχής της στη διαδικασία επιλογής διευθυντή σε οποιοδήποτε σχολείο".




Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54