Το παιδικό βιβλίο συναντά τον ΑΡΧΕΛΩΝ και «τούμπαλιν»

Τούμπαλιν – Φίλοι Παντοτινοί
(της Βάσιας Χατζηγιαννάκη)

"Το παιδικό βιβλίο συναντά τον ΑΡΧΕΛΩΝ και «τούμπαλιν» Το Τούμπαλιν είναι μια ιστορία που βασίζεται σε ένα πραγματικό γεγονός με μια χελώνα και τον γιό μου στο Καστελλόριζο. Είναι από αυτές τις ιστορίες που δεν ξέρεις εάν την ονειρεύτηκες ή αν έγινε στ αλήθεια...

Ο γιός μου ο Βαγγέλης είχε μια φοβία με τα βαθειά νερά και δεν του άρεσε να βάζει το κεφάλι του στο νερό και να καταδύεται... Στην ηλικία των 8 ήμασταν στο νησί μας για διακοπές. Μια μέρα εγώ με την κόρη μου την Άρτεμις και την ανιψιά μου την Κάλεια κολυμπούσαμε με τις μάσκες μας. Ο γιος μου μέσα στο σπίτι έπαιζε με το ηλεκτρονικό του και αρνιόταν να βουτήξει. Ξαφνικά βλέπουμε μια χελώνα κάπως κοντά μας. Ενθουσιαζόμαστε κι οι 3, αλλά διστάζουμε να πλησιάσουμε. Βγαίνουμε έξω για να φωνάξουμε τον Βαγγέλη, αλλά εκείνη την ώρα βλέπουμε την χελώνα να απομακρύνεται. Μόλις ο γιος μου καταλαβαίνει ότι έχασε την ευκαιρία να δει την χελώνα από κοντά αρχίζει να κλαίει. Τότε η κόρη μου την βλέπει που πλησιάζει ξανά και μας φωνάζει... Ο Βαγγέλης πετάει το ηλεκτρονικό του, αρπάζει τα γυαλάκια του και βουτάει. Η ανιψιά μου, πολύ έξυπνα, παίρνει την υποβρύχια κάμερά της και βουτάει κι αυτή. Τότε συμβαίνει το απίστευτο... η χελώνα πλησιάζει τον γιο μου, τον κοιτάει. Εκείνος βουτάει, τολμηρά την πλησιάζει και την χαϊδεύει... έχουν κάνει επαφή. Ανεβαίνει, παίρνει μια ανάσα και ξαναβουτάει αλλά αυτή την φορά ανεβαίνει πάνω στο καβούκι της κι εκείνη τον ταξιδεύει για λίγα μέτρα και μετά φεύγει μόνη της στα βαθειά. Ο φόβος είχε πια φύγει. Το άγγιγμα αυτό θεράπευσε τα πάντα και ελευθέρωσε την αγάπη.

Όταν βγήκαμε έξω τα συναισθήματα μας πλημμύρισαν τόσο που κλαίγαμε από την χαρά. Την χαρά την επαφής μας με την χελώνα, με την φύση, με τον Δημιουργό... επαφή με το ποιοι πραγματικά ήμαστε και με την μοναδικότητα της φύσης της χώρας μας.

Η έμπνευση για το βιβλίο ήρθε με αυτή την επαφή, με αυτή την παντοτινή φιλία... και έτσι γεννήθηκε το Τούμπαλιν.

Το παιδικό βιβλίο συναντά τον ΑΡΧΕΛΩΝ και «τούμπαλιν»

Η συγγραφέας θα παρουσιάσει το βιβλίο της στις 12:00 το μεσημέρι.

Σας περιμένουμε την Κυριακή 7 Ιουνίου από τις 11π .μ έως τις 2 μ.μ στο Κέντρο Διάσωσης Θαλασσίων Χελωνών του ΑΡΧΕΛΩΝ στη 3η μαρίνα Γλυφάδας (στάση ΤΡΑΜ: Παλαιό Δημαρχείο.

Μετά την παρουσίαση θα ακολουθήσει ξενάγηση στις δεξαμενές με τις τραυματισμένες χελώνες, προβολή ταινιών και πολλές διασκεδαστικές και επιμορφωτικές δραστηριότητες για τους μικρούς μας φίλους".

Πηγή - αναδημοσίευση: http://www.archelon.gr/contents/ournews.php?row=row10&nid=742
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 05/06/2015 - 09:15