Συμμετοχή ναυτεργατικών σωματείων στο συλλαλητήριο του ΠΑΜΕ στις 11 Ιουνίου

Σύσκεψη πραγματοποίησαν πριν από λίγες ημέρες tα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ – ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ – ΠΕΕΜΑΓΕΝ, στην οποία συμμετείχαν και τα σωματεία ΠΕΝΗΗΕΝ, ΠΕΠΡΝ, ΠΕΣ/ΝΑΤ, για την προετοιμασία της Συγκέντρωσης και του Συλλαλητηρίου του ΠΑΜΕ την Πέμπτη 11 Ιούνη στις 7.30 το απόγευμα στην Ομόνοια.

Όπως αναφέρει το απολογιστικό δελτίο: "Στη σύσκεψη εκλέχτηκε Επιτροπή από τα εγκαταλειμμένα πληρώματα της ΝΕΛ και τους άνεργους ναυτεργάτες, για να πραγματοποιήσουν συγκέντρωση στο ΓΕΝΕ, απαιτώντας  να ναυτολογούνται οι άνεργοι μέσω ΓΕΝΕ, με ΣΣΕ – κοινωνική ασφάλιση σε όλα τα πλοία του ν.27/1975 και να είναι ασφαλισμένοι όλοι οι άνεργοι ναυτεργάτες με τις οικογένειες τους.

Απεύθυναν πλατύ κάλεσμα σε όλους τους ναυτεργάτες, σε όλους τους εργαζόμενους,  να αναπτύξουμε πολύμορφη δράση για ΣΣΕ – κοινωνική ασφάλιση, για την αντιμετώπιση της «γάγγραινας» της ανεργίας, να καταργηθούν τα μνημόνια και οι εφαρμοστικοί νόμοι.

Να διεκδικήσουμε την ανάκτηση και κάλυψη των απωλειών που έχουν δεχτεί επί σειρά ετών η εργατική, λαϊκή οικογένεια και να κορυφωθεί με απεργιακούς αγώνες, ενάντια στην πολιτική της ανταγωνιστικότητας και κερδοφορίας του κεφαλαίου".
 


Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 09/06/2015 - 07:46