Παράλογες απαιτήσεις & ταλαιπωρία πολιτών - Aπίστευτα "κατορθώματα" με το κτηματολόγιο

Συνέντευξη Τύπου διοργανώνει ο Δήμος Νέας Ιωνίας, την Πέμπτη 11 Ιουνίου στις 12 το μεσημέρι, σχετικά με τις ενστάσεις του ελληνικού δημοσίου για διεκδίκηση οικοδομημένων εκτάσεων που βρίσκονται εντός σχεδίου. Όπως αναφέρει ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας, Ηρακλής Γκότσης;



"Το Ελληνικό Δημόσιο μέσω του Υπουργείου Οικονομικών και η Διεύθυνση Δασών της Κτηματολογικής Υπηρεσίας Ανατολικής Αττικής, στο πλαίσιο της εκπόνησης του Κτηματολογίου εντός των ορίων του Δήμου Νέας Ιωνίας, διεκδικούν δομημένες εκτάσεις που αφορούν τουλάχιστον 80.000 κατοίκους της Νέας Ιωνίας.

Η διεκδίκηση γίνεται μέσω της υποβολής ενστάσεων για την ύπαρξη δημόσιου κτήματος 2.000 στρεμμάτων και το χαρακτηρισμό ως δασικής περιοχής εντός των ορίων του Δήμου.

Η Νέα Ιωνία είναι ένας Δήμος που από το 1935 είναι εντός σχεδίου στην πλειονότητά της. Από τότε έχουν δημιουργηθεί τα οικόπεδα, έχουν μεταβιβασθεί σε μεγάλο ποσοστό με παραχωρητήρια του Υπουργείου Κοινωνικής Πρόνοιας, έχουν οικοδομηθεί, έχουν φορολογηθεί.
Ως εκ τούτου και σύμφωνα με τις διατάξεις του Νόμου 3127/2003 ουδεμία τέτοια διεκδίκηση είναι βάσιμη.

Η Πολιτεία έγκαιρα ενημερώθηκε για την ύπαρξη του προβλήματος και αφού δέχθηκε ότι δικαίως οι διεκδικήσεις είναι αβάσιμες, υποσχέθηκε ότι θα το επιλύσει.
Δυστυχώς όμως, η λύση έρχεται μέσα από την ολοκλήρωση της εκδίκασης των ενστάσεων. Τις ημέρες αυτές χιλιάδες πολίτες συρρέουν στο Ειρηνοδικείο Αθηνών προσπαθώντας να αποδείξουν ότι η ιδιοκτησία που έχουν αποκτήσει όλα αυτά τα χρόνια τους ανήκει.

Θα ήμασταν οι τελευταίοι που εάν υπήρχε το δημόσιο κτήμα ή υπήρχε δασική έκταση εντός των ορίων του Δήμου Νέας Ιωνίας θα την αντιπαλεύαμε.
Για το λόγο αυτό ζητούμε τη βοήθειά σας για την περαιτέρω ανάδειξη του θέματος και σας προσκαλούμε σε συνέντευξη τύπου που θα παραχωρήσει ο Δήμαρχος Νέας Ιωνίας την Πέμπτη 11.06.2015 και ώρα 12:00 στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Νέας Ιωνίας (Αγίου Γεωργίου 40 & Αντλιοστασίου)".



Διαβάστε τις σχετικές ειδήσεις στο ertopen:


Νέo βασανιστήριο στους πολίτες - το Δημόσιο διεκδικεί τα σπίτια τους - Συγκέντρωση σήμερα στο Γαλάτσι - Αναζήτηση πολιτικής λύσης




Διεργασίες για πολιτική λύση στα νέα "κατορθώματα" με το κτηματολόγιο

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54