"Τα πάντα ρει και εμείς μαζί Νο 2"

..«θέλω να πιστέψω ότι οι μοναδικοί αγώνες που δόθηκαν, από ακροατές και εργαζόμενους –ασφαλώς συμπεριλαμβάνονται και οι αλληλέγγυοι- στην «Ανοιχτή ΕΡΤ», ακριβώς 23  μήνες μετά, δεν θα πάνε στράφι...», σημείωνα στις 11 Μαΐου, στο πρώτο κείμενο, με τον ίδιο τίτλο:
«τα πάντα ρει και εμείς μαζί»
.  

Και η αποφώνηση: «διαισθάνομαι πως οι εξελίξεις θα είναι ραγδαίες. Ας περιφρουρήσουμε ό,τι με κόπο κατακτήθηκε και μην ξεχνάμε, πως οι διεκδικήσεις, για όσο είμαστε όρθιοι, δεν σταματούν, οι αγώνες για έναν καλύτερο και δικαιότερο κόσμο, επίσης, γιατί ...όσοι αντέξουμε θα πάμε ένα βήμα μπροστά (Μ.Χατζηδάκις).

Φευ όμως... Πριν καν τρεις (μήνες) λαλήσει πετεινάρι (στο εξής όπου πετεινάρι, να βλέπουμε τα ...στελεχόπαιδα), εγένετο περίπου σκότος.

  • Ένα: Ύστερα από άνωθεν εντολή, διεκόπη η αποστολή ειδήσεων στην ΕΡΤ OPEN. Η διοίκηση της «νεοσύστατης» ΕΡΤ αποφάσισε, τα παρακλάδια της συναίνεσαν και τελέσθηκε μια διαφορετική φίμωση. Η...εξέγερση, εκ του αποτελέσματος, περίπου απέτυχε.

  • Δύο: «Αν οι αλληλέγγυοι δεν απομακρυνθούν (!) άμεσα από τα studio's, οι Ρ/Σ θα κλείσουν». Η πρώτη αντίδραση που ακολούθησε την επαίσχυντη αυτή διαταγή, ήταν απορία. Για τους πιο ευαίσθητους, ένα δάκρυ...Ενημερώθηκαν δια ζώσης ή από τηλεφώνου. Με πληγωμένη ψυχή έφυγαν...το κεφάλι παραμένει ψηλά.

  • Τρία: Η ιστοσελίδα των φίλων της ΕΡΑ Βόλου «έπεσε». Μόνη της; Ασφαλώς και όχι. Οι κενόδοξοι χάκερς ούτε τον πρώτο χρόνο χαίρονται... Το πρώτο ζητούμενο ίσως - ίσως, δεν είναι ποιών ή ποιού «δάκτυλος» ήταν. Είναι πως κάποιοι «αγωνιστές» μπήκαν σε εισαγωγικά. Φόρεσαν αυτόν τον στενό κορσέ και τους αρέσει! Νους ορά και νους ακούει (το νου κάνε άρχοντα των πράξεών σου, φίλτατε). Οι Πόλεις δεν αλώνονται...μαγαρίζονται... 
Μεταξύ των αγωνιζόμενων και των πετεινών, η διαφορά είναι κυρίως τούτη: Κατάφεραν και σήκωσαν ψηλά το κεφάλι, πήγαν ένα βήμα μπροστά (κάποιοι και δύο). Οι άλλοι έσκυψαν, ή μάλλον ξαναέσκυψαν... Τροποποίησαν απόψεις...απεμπόλησαν θέσεις... Όπου τους πάει ο άνεμος πηγαίνουν και πηγαίνουν (δις χορωδιακό).

Μοιάζουν περίπου σ΄ εκείνους τους ανοήμονες, που πλαισίωναν τον Αντώνη Σαμαρά, προχθές, στον Βόλο και ο οποίος μεταξύ των άλλων δήλωσε πως «χωρίς Ευρώπη και χωρίς ευρώ, η καταστροφή για την ελληνική οικονομία, είναι απόλυτη». Πόσα του δίνουν για να προκαλεί σύγχυση;

Είναι βέβαιο πως οι οπαδοί τέτοιων σόουμαν, δεν είδαν και δεν πρόκειται να δουν ποτέ, π.χ. το νέο εξώφυλλο του Der Spiegel, που προκάλεσε σεισμό...

Εν αρχή ην το φως, αγαπητοί.

Τα πάντα ρει και εμείς μαζί ή αν θέλετε και ουδέν μένει. Όλα αλλάζουν, μας αρέσει δεν μας αρέσει! Ας αλλάξουμε λοιπόν και εσείς μαζί. Τη μαγιά, την έχουμε, έχετε. Μην προκαλείτε άλλο την ηθική σας μείωση... Η ζωή είναι μια διαρκής εκπαιδευτική έκπληξη και κυρίως είναι δική μας, δική σας.
Όσοι το επιθυμούν την διεκδικούν, έξω από πελατειακές σχέσεις, αναξιοκρατία, οσφυοκαμψίες κλπ.

Ασφαλώς και η Ιστορία επαναλαμβάνεται.
Όμως αν το επιθυμείτε, μπορείτε να την γράψετε αλλιώς...χωρίς ανορθογραφίες.


Με ευγνωμοσύνη στους αλληλέγγυα αντιστεκόμενους, Χαρί Λέκκα

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54