ΟΙ ΑΓΩΝΕΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΙ!

27 ΑΥΓΟΥΣΤΟΥ 2015
Ολόκληρη η ανακοίνωση του Ε.Μ.Ε.Ι.Σ. :

Οι εργαζόμενοι ερχόμαστε για μια φορά ακόμα αντιμέτωποι με μνημόνια και τα αποτελέσματα των πολιτικών που απορρέουν από την εφαρμογή τους με ευθύνη της κυβέρνησης, σημερινής (απελθούσας) και των προηγούμενων.

      Ανεργία, φόροι, μειώσεις σε μισθούς και συντάξεις… ακόμα και στην «προνομιακή» κατώτερη σύνταξη των 486 €, η οποία πλέον αποτελεί παρελθόν!

      Το ξεπούλημα της δημόσιας περιουσίας – φιλέτων, επανακαθορίζεται… ευτυχώς όχι με έδρα το Λουξεμβούργο…! Κάθε τι κερδοφόρο παρέχεται στα κρατικές εταιρίες των δανειστών, στο όνομα μιας ιδιότυπης και περίεργης ιδιωτικοποίησης.

      Κάθε παραγωγική δυνατότητα της χώρας εξανεμίζεται μέσα από την επιβολή εξοντωτικής φορολογίας στον κόσμο του μόχθου του πρωτογενούς τομέα (αγρότες, κτηνοτρόφους, αλιείς), όπως το 3ο μνημόνιο ορίζει.

      Η παραίτηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ δεν μπορεί να υποστείλει τους Αγώνες μας, οι οποίοι πρέπει να είναι διαρκείς, συντονισμένοι, με στόχο και προοπτική, για να βγούμε οι εργαζόμενοι, οι συνταξιούχοι και κάθε μη προνομιούχος πολίτης αυτής της χώρας από το στόχαστρο των μνημονιακών πολιτικών.

      Η Γ.Σ.Ε.Ε. στις 5 του Σεπτέμβρη πραγματοποιεί στη Θεσσαλονίκη Πανεργατικό Συλλαλητήριο. Καλούμε όλες τις συνδικαλιστικές οργανώσεις και τους εργαζόμενους να δώσουν Αγωνιστικό παρών. Όμως, αρκεί…; Αρκεί ένα ετήσιο εθιμοτυπικό συλλαλητήριο; Που ήταν η ηγετική ομάδα της Γ.Σ.Ε.Ε. τις μέρες ψήφισης των προαπαιτούμενων και του 3ου μνημονίου, που σήμερα καταδικάζει φορώντας πλερέζες; Πόση αντιστοιχία υπάρχει με τις τεκμηριωμένες επιστημονικές μελέτες του ΙΝ.Ε. που φανερώνουν τη φτώχεια και τη δυστυχία, με την καθημερινή στάση και δράση της Γ.Σ.Ε.Ε.; Πόσο συνεπής και πειστική είναι η σημερινή δήθεν αντιμνημονιακή στάση της ηγεσίας της Γ.Σ.Ε.Ε. όταν στο δημοψήφισμα της 5ης Ιούλη στήριξαν το «ναι»;

      Γ.Σ.Ε.Ε. δεν είναι όμως αυτή η ηγετική της ομάδα.

Γ.Σ.Ε.Ε είμαστε όλοι ΕΜΕΙΣ, ΠΟΥ ΔΕΝ ΥΠΟΣΤΕΛΛΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΕΣ ΜΑΣ και δεν επενδύουμε σε κατά περίπτωση θέσεις και στάσεις προκειμένου να επιβιώνουμε συνδικαλιστικά.



Η Γραμματεία του Ε.Μ.Ε.Ι.Σ.


Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54