Ακροδεξιοί προπηλάκισαν Βαλαβάνη και Ήσυχο στην Ουκρανία

Ακροδεξιοί του «Δεξιού Τομέα» απέκλεισαν και προπηλάκισαν το πρωί της Τετάρτης τα μέλη ελληνικής αποστολής στην Οδησσό της Ουκρανίας. Ανάμεσά τους βρίσκονταν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Κώστας Ήσυχος και η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια Βαλαβάνη. 

Τα μέλη της αποστολής βρίσκονται στην Ουκρανία προκειμένου να έχουν επαφές με εκπροσώπους της ελληνικής κοινότητας και την ΜΚΟ των Εθνικών Μειονοτήτων της Μαύρης Θάλασσας.

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, η Νάντια Βαλαβάνη κατήγγειλε ότι μέλη της ακροδεξιάς ουκρανικής οργάνωσης τους ακολουθούσαν συνεχώς, ζητώντας τους «εξηγήσεις» για ποιο λόγο βρίσκονται στην Οδησσό.

Τα μέλη της αντιπροσωπείας αναγκάστηκαν να καταφύγουν σε ένα εστιατόριο για να ξεφύγουν και ζήτησαν τη βοήθεια του προξενείου και της ουκρανικής αστυνομίας.

«Οι ακροδεξιοί μας έλεγαν ότι είμαστε εχθροί της Ουκρανίας» τόνισε η Νάντια Βαλαβάνη στο Αθηναϊκό Πρακτορείο προσθέτοντας ότι είναι η πρώτη φορά που ξένη αντιπροσωπεία ουσιαστικά προπηλακίζεται από ακροδεξιά στοιχεία στην Οδησσό.

Τελικά, δεν έγινε δυνατή η συνάντηση με μέλη της ομογένειας. Οι πρώην υπουργοί θα επιστρέψουν, την Πέμπτη, στην Ελλάδα.

Στην ελληνική αποστολή ήταν και ο δημοσιογράφος Άρης Χατζηστεφάνου

πηγή: tvxs.gr



Έκτακτο: Παρακρατικοί του Δεξιού Τομέα έχουν αποκλείσει ελληνική αποστολή στην Οδησσό

Αποστολή Ουκρανία
Αρης χατζηστεφάνου


Ανανέωση: Υπό τη συνεχή παρακολούθηση ομάδας παρακρατικών και σε κλίμα τρομοκρατίας βρίσκεται η ελληνική αποστολή στην Οδησσό στην οποία συμμετέχει ο Κ. Ήσυχος, η Νάντια Βαλαβάνη και ο Βασίλης Χατζηλάμπρου.

Νωρίτερα το πρωί οι παρακρατικοί, αρκετοί από τους οποίους ανήκουν στο ναζιστικό Δεξιό Τομέα, επιχείρησαν να εισβάλλουν στο ξενοδοχείο όπου διαμένουν τα μέλη της ελληνικής αποστολής αλλά απωθήθηκαν από την ασφάλεια. Οι ίδιοι πάντως δηλώνουν ότι ήθελαν να πραγματοποιήσουν ειρηνική διαμαρτυρία.

Τις επόμενες ώρες δημιούργησαν κλίμα τρομοκρατίας ακολουθώντας σε απόσταση αναπνοής τα μέλη της αποστολής, φωνάζοντας συνθήματα. Μεγάλη ομάδα εξακολουθεί να παρακολουθεί έως και αυτή τη στιγμή την αποστολή απειλώντας τοπικούς δημοσιογράφους

Στην ελληνική αποστολή, που προγραμμάτιζε επαφές με μέλη της ελληνικής κοινότητας, συμμετέχουν ο πρώην αναπληρωτής υπουργός Άμυνας, Κώστας Ήσυχος, η πρώην αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών, Νάντια βαλαβάνη και ο πρόεδρος επιτροπής εξωτερικών υποθέσεων και άμυνας Βασίλης Χατζηλάμπρου.




πηγή: info-war.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54