Πανελλαδική 24ωρη Απεργία σε Vodafone, Wind & Victus την Πέμπτη 16 Ιουνίου

Σε ενιαία, 24ωρη Πανελλαδική Απεργία προχωρούν στις 16 Ιουνίου οι εργαζόμενοι σε Vodafone, Wind και Victus (η εταιρία που συνέστησαν από κοινού οι δύο πρώτες), με απόφαση της Γ.Σ. του ενιαίου Πανελληνίου Σωματείου Εργαζομένων Vodafone-Wind-Victus.
Μετά από έξι χρόνια κρίσης και τρία Μνημόνια, οι εργαζόμενοι στις τρεις εταιρίες αντιμετωπίζουμε δεκάδες προβλήματα.
Η κατεύθυνση των διοικήσεων είναι σαφής και συντονισμένη:

1) Διαρκή εμπόδια και εμπαιγμός όσον αφορά την ανανέωση των Συλλογικών Συμβάσεων.

2) Μείωση των μισθών, με άμεσες μειώσεις (π.x. κατάργηση standby, απλήρωτες υπερωρίες), με νέες προσλήψεις με όλο και χειρότερους όρους,  ή μετατρέποντας όλο και μεγαλύτερο μέρος του μισθού σε «δώρο» και «μπόνους».

3) Μείωση των θέσεων εργασίαςκαι διάλυση των εργασιακών σχέσεων: εξωθήσεις σε παραίτηση, επινοικίαση στη Vodafoneoutsourcingεργασιών και προσλήψεις voucher/ΟΑΕΔ στη Wind, δεκάδες εργαζόμενοι σε υπεργολάβους, με μπλοκάκι και εταιρίες επινοικίασης στη Victus.

4) Προώθηση ενός εκτρωματικού Κανονισμού Εργασίας στη Victus, που νομιμοποιεί το απόλυτο διευθυντικό δικαίωμα.

Θέλουν να υποβιβάσουν συνολικά τους εργαζόμενους σε «φτηνά πακέτα» τεχνογνωσίας και δεξιοτεχνιών, ανά πάσα στιγμή διαθέσιμα, που θα μπορούν να «δανείζονται» και να απολύουν, χωρίς καμία ευθύνη. Την ίδια στιγμή που οι Διοικήσεις και στις τρεις εταιρίες συνεργάζονται στενά σε όλα τα επίπεδα και συντονίζουν τις επιθέσεις τους, καλλιεργούν την διαίρεση και τον ανταγωνισμό μεταξύ των εργαζομένων.

Ζητάμε:

-Υπογραφή Ενιαίας, αξιοπρεπούς Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας για τους εργαζόμενους και των τριών εταιριών.

-Σταθερές εργασιακές σχέσεις για όλους / Πρόσληψη όλων των «επινοικιαζομένων»/ «μπλοκάκηδεων» με ίσα δικαιώματα

-ΟΧΙ στις απολύσεις, φανερές και «οικειοθελείς». Να επιστρέψουν οι συνάδελφοι Μίχου–Πράντζιος που διεκδικούν επαναπρόσληψη.

-Καμία «διαπραγμάτευση» για τον εκτρωματικό Κανονισμό Εργασίας στη Victus. Να παρθεί πίσω τώρα!

Ο αγώνας των εργαζομένων σε VodafoneWind και Victusσυνδέεται άμεσα με τον αγώνα όλων των εργαζομένων ενάντια στα όλο και χειρότερα μέτρα του 3ουΜνημονίου (ασφαλιστικό, φορολογικό κ.λπ.). Είμαστε κομμάτι της αντίστασης όλων των εργαζομένων ενάντια στα μέτρα ομαδικών απολύσεων, κατάργησης του συνδικαλισμού και των απεργιών, που σύντομα θα αντιμετωπίσουμε (το λεγόμενο πακέτο των «εργασιακών»).



Το Διοικητικό Συμβούλιο

του Πανελληνίου Σωματείου Εργαζομένων Vodafone-Wind-Victus

www.eniaioswmateio.gr  -info@eniaioswmateio.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 15/06/2016 - 12:22