Σεξουαλικότητα και Σοσιαλισμός. Ιστορία, πολιτική και θεωρία της απελευθέρωσης των ΛΟΑΤ

Οι εκδόσεις Redmarks ανακοινώνουν την κυκλοφορίας του νέου τους τίτλου "Σεξουαλικότητα και Σοσιαλισμός - Ιστορία, πολιτική και θεωρία της απελευθέρωσης των ΛΟΑΤ", της Sherry Wolf.

Το βιβλίο Σεξουαλικότητα και σοσιαλισμός της Αμερικανίδας αγωνίστριας Sherry Wolf αποτελεί μια μελέτη της ιστορίας, της πολιτικής και της θεωρίας του λοατκια+ κινήματος, με έμφαση στην ιστορία του αμερικανικού κινήματος και τις προκλήσεις που αντιμετωπίζει η εκεί λοατκια+ κοινότητα.

Έχοντας ως βασικό αναλυτικό εργαλείο το μαρξισμό, η Sherry Wolf συμμετέχει στον επιστημονικό διάλογο γύρω από το φύλο, αποδεικνύοντας ότι η σεξουαλικότητά μας καθορίζεται σε μεγάλο βαθμό από τις υλικές συνθήκες. Σε απλή και καθημερινή γλώσσα, το βιβλίο θέτει μια σειρά από κρίσιμα ζητήματα: την ιστορία συγκρότησης της γκέι ταυτότητας, τον μύθο της μαρξιστικής ομοφοβίας, τον βιολογικό ντετερμινισμό. Ανοίγει επίσης το διάλογο με τις θεωρίες φύλου, κάνοντας κριτική στον μεταμοντερνισμό, τις πολιτικές ταυτότητας και την κουίρ θεωρία.

Η Sherry Wolf παίρνει θέση. Μόνο σε μια κοινωνία χωρίς καταπίεση και εκμετάλλευση θα είμαστε σεξουαλικά ελεύθεροι. Είναι ένα βιβλίο για όσες και όσους, ανεξαρτήτως φύλου, σεξουαλικού προσανατολισμού ή φυλής, παλεύουν ενάντια στην καταπίεση και τις διακρίσεις.

Έγραψαν για το βιβλίο:

“Το βιβλίο “Σεξουαλικότητα και Σοσιαλισμός” είναι η πιο ευφυής και διαφωτιστική ανάλυση της Αριστεράς εδώ και πολύ καιρό. Δεν θυμάμαι κανένα άλλο έργο που να εξηγεί την ιστορία της σεξουαλικότητας και της σεξουαλικής καταπίεσης στις Η.Π.Α τόσο διεξοδικά και συναρπαστικά”.
–Ron Jacobs, Dissident Voice

“Η Sherry γράφει με τόση γλαφυρότητα και απλή κοινή λογική που με ελκύει να μάθω περισσότερα για τις ιδέες και τις πεποιθήσεις της.” 
Derek Washinghton, “IntheLV” radio hostDirector of LGBTOutreachClark County Democratic Black Caucus

“Ότι έχουν φτιάξει οι άνθρωποι μπορούν και να το καταστρέψουν.” Αυτή είναι μια παρατήρηση για την οξυδέρκεια αυτού του σπάνιου βιβλίου που είναι ταυτόχρονα πολύ σημαντικό πολιτικά, με θεωρητικό και ιστορικό βάθος και καλογραμμένο. Το “Σεξουαλικότητα και Σοσιαλισμός” είναι πολύ αναζωογονητικό καθώς καταπιάνεται με πολλές διαμάχες, μεταξύ των οποίων ο υποτιθέμενος βιολογικός καθορισμός της ομοφυλοφιλίας, ο μύθος της ομοφοβίας των μαύρων, οι συνέπειες των μεταμοντέρνων θεωριών για την πολιτική της απελευθέρωσης των γκέι. Κυρίως όμως, η Wolf προβάλει μια πειστική υπεράσπιση της Μαρξιστικής παράδοσης- που λανθασμένα θεωρείται ομοφοβική εδώ και πολύ καιρό –για να εξηγήσει πως η ξεκίνησε καταπίεση των LGBT και τι μπορούμε να κάνουμε για την ξεφορτωθούμε”. –Dana Cloud, University of Texas at Austin

“Πάνω στην ώρα ήρθε το βιβλίο “Σεξουαλικότητα και Σοσιαλισμός” της Sherry Wolf, ένα μανιφέστο για την κινητοποίηση και την ισότητα που μπορεί να αντεπεξέλθει στις σημερινές προκλήσεις με το όραμα μια κοινωνικής και σεξουαλικής απελευθέρωσης, εμπνευσμένο από το πνεύμα του Stonewall και προοδευτική σοσιαλιστική παράδοση για τη θέση των δύο φύλων.” –-– Christopher PhelpsOhio State University
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54