foto: mirror.co.uk

Ο πρώτος θάνατος εφήβου εξαιτίας του ηλεκτρονικού παιχνιδιού #PokemonGo

Τα απρόοπτα δεν έχουν τέλος για τους "κυνηγούς" του ιδιαίτερα εθιστικού παιχνιδιού Πόκεμον.

Αυτή τη φορά ένας έφηβοςβρήκε τραγικό τέλος την ώρα που έπαιζε Pokemon Go, καθώς δέχτηκε πυροβολισμούς με αποτέλεσμα να πέσει νεκρός.

Το περιστατικό συνέβη στη Γουατεμάλα όταν ο έφηβος και ο 18χρονος ξάδελφος του βγήκαν κατά τη διάρκεια της νύχτας να κυνηγήσουν κάποια Πόκεμον που βρίσκονταν κοντά στο σπίτι τους. Τα παιδιά όμως έπεσαν σε ενέδρα κακοποιών που πυροβόλησαν προς το μέρος τους, με αποτέλεσμα ο Jerson Lopez de Leo να τραυματιστεί θανάσιμα.

Όπως αναφέρει η Mirror, η αστυνομία πραγματοποιεί έρευνες για τον εντοπισμό ενός αγροτικού βαν το οποίο βρισκόταν στην περιοχή αμέσως μετά τους πυροβολισμούς.
Τι είναι Το Pokemon Go ;

Το Pokemon Go είναι μεν ένα παιχνίδι για smart phones, από τα πρώτα που αξιοποιούν τις δυνατότητες των τεχνολογιών επαυξημένης πραγματικότητας (augmented reality).

Από τις 6 Ιουλίου που ξεκίνησε η διάθεση του Pokemon Go, το app έχει «κατέβει» από το Play Store της Google ή τo App Store της Apple πάνω από 8 εκατομμύρια και ο αριθμός αυξάνεται ραγδαία όσο προστίθενται και νέες χώρες που είναι διαθέσιμο.

Η «τρέλα» είναι τέτοια ώστε μέσα σε λιγότερο από 10 ημέρες έχουν καταγραφεί δεκάδες περιπτώσεις που οι παίκτες έπεσαν θύματα κλοπής πολύ απλά γιατί δεν πρόσεχαν τίποτα άλλο από την οθόνη του smartphone τους!

Επίσης, υπάρχουν και πολλά ατυχήματα λόγω της έλλειψης προσοχής από τους παίκτες του Pokemon Go, το οποίο έχει αποδειχθεί ότι είναι ιδιαίτερα εθιστικό.
Το αποτέλεσμα είναι πολλές αστυνομικές διευθύνσεις στις Ηνωμένες Πολιτείες να έχουν εκδώσει σχετικές οδηγίες προς τους πολίτες!

Την ίδια στιγμή, κυκλοφορούν videos από πλατείες και άλλα σημεία όπου δεκάδες παίκτες με το smart phone ανά χείρας προσπαθούν να ...πιάσουν Pokemon.




Τελευταία τροποποίηση στις Τετάρτη, 20/07/2016 - 18:47