Από τη μαζική διαδήλωση στο Ανόβερο το χειμώνα 2015 ενάντια στις CETA και ΤΤΙΡ κατά την επίσκεψη Ομπάμα

ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ! Η CETA ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ! – ΤΣΙΠΡΑΣ ΚΑΛΕΙ ΠΟΛΥΔΩΡΑ!

ΟΙ ΠΟΛΥΕΘΝΙΚΕΣ ΕΠΙΒΑΛΟΥΝ ΤΟΥΣ ΔΙΚΟΥΣ ΤΟΥΣ ΝΟΜΟΥΣ! Η CETA ΕΓΚΡΙΘΗΚΕ ΑΦΟΥ Ο ΒΕΛΓΟΣ ΣΟΣΙΑΛΙΣΤΗΣ ΥΠΕΚΥΨΕ!

► Ο ΤΣΙΠΡΑΣ ΣΥΜΜΑΧΕΙ ΜΕ ΤΟ ΑΚΡΟΔΕΞΙΟ ΠΟΛΙΤΙΚΟ ΠΤΩΜΑ ΠΟΛΥΔΩΡΑ!

Οι πολυεθνικές και οι ηγέτες της ΕΕ απείλησαν τον Υπουργό-Πρόεδρο σοσιαλιστή Πολ Μαγκνέτ, του βελγικού κρατιδίου της Βαλονίας, και αυτός υπέκυψε και υπόγραψε τηCETA,την πιο αντιδραστική εμπορική συμφωνία που έχει γίνει ποτέ. 

Παρά τις τεράστιες διαδηλώσεις ενάντια σε CETA (και TTIP – συμφωνία για τις αμερικανικές πολυεθνικές) Μέρκελ, Ολάντ και τα τσιράκια τους, όπως ο Τσίπρας, είπαν το μεγάλο Ναι!  

Η CETA μεταξύ ΕΕ και Καναδά – που τώρα πρέπει να ψηφιστεί από τα 28 κοινοβούλια των χωρών της ΕΕ – αφήνει τις πολυεθνικές παντελώς ανεξέλεγχτες και έξω και πάνω από τη νομοθεσία της ΕΕ και κάθε χώρας μέλους!

Με τη CETA οι πολυεθνικές δεν θα πληρώνουν δασμούς ούτε θα είναι υποχρεωμένες να σέβονται τους εργασιακούς, περιβαλλοντικούς, τροφικούς νόμους.
Αν υπάρξει διαφορά μεταξύ κάποιου κράτους και κάποιας πολυεθνικής, αυτή θα «επιλύεται» από ειδικό διοικητικό δικαστήριο σύμφωνα με όρους των εταιριών! 


Μέσα από τη CETA και τον Καναδά θα εισχωρήσουν και οι εταιρείες κολοσσοί των ΕΠΑ αφού το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να ιδρύσουν κάποια θυγατρική στον Καναδά με $1!

Χαράς ευαγγέλια για την πολυεθνική με έδρα τον Καναδά Greek Gold που ξεσκίζει το περιβάλλον στη Χαλκιδική και φαρμακώνει τους ανθρώπους, όπως υποστηρίζουν χρόνια τώρα οι κάτοικοι. 

Η κυβέρνηση Τσίπρα και ο Υπουργός Σταθάκης πρωτοστάτησαν στην υποστήριξη της CETA και της Greek Gold.

Όσο για το διοικητικό δικαστήριο της CETA –που κρίνεται ως αντίθετο με τους νόμους της ΕΕ από νομικούς – απλά υπογράφτηκε ένα 4σελιδο έγγραφο όπου η ΕΕ και ο Καναδάς υπόσχονται ότι «θα ερευνήσουν κατά πόσο το διοικητικό διαστήριο» είναι νόμιμο!
Αυτό είναι το περίφημο γκαραντί που εκθιάζει ο Σταθάκης!


OLYMPUS DIGITAL CAMERAΤο πανό της Ένωσης Εργαζομένων στα Τσιμέντα Χαλκίδας σε πρόσφατη συγκέντρωση σωματείων στο Σύνταγμα.
Για τη νίκη απαιτείται ΓΕΝΙΚΗ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΑΠΕΡΓΙΑ ΔΙΑΡΚΕΙΑΣ με ΜΠΛΟΚΑΡΙΣΜΑΤΑ και ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ για την ΑΝΑΤΡΟΠΗ του Τσίπρα, και όχι μόνο μιας μέρας απεργία με βόλτα στην Αθήνα όπως προτείνει η ΑΔΕΔΥ και συμφωνούν ΚΚΕ, ΛΑΕ και ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Φωτό Ε.Α.


Είναι τέτοια η υποταγή του Τσίρα στις πολυεθνικές, στους τραπεζίτες, στην ΕΕ και στο σημερινό σάπιο και βάρβαρο καπιταλιστικό σύστημα, που πρότεινε τον ακροδεξιό Βύρωνα Πολύδωρα, πρώην υπουργό της ΝΔ, ως πρόεδρο του ΕΣΡ για να βρει μια λύση με τους καναλάρχες και ολιγάρχες!

Την ίδια στιγμή κατασχέθηκαν τα μηχανήματα της μαχητικής ΕΡΤΟΠΕΝ και ο Ταγματάρχης διατάζει στην ΕΡΤ!

Ο ιστορικός αγώνας των εργαζομένων της ΕΡΤ τσάκισε το μαύρο της κυβέρνησης Σαμαρά-Βενιζέλου αλλά και τις διαταγές της τρόϊκα!

Η κυβέρνηση Τσίπρα αναγκάστηκε να αποκαταστήσει την ΕΡΤ,
παρ’ ότι αρνήθηκε τις προτάσεις για μια νέα δημοκρατική και ανοιχτή στην κοινωνία ΕΡΤ που πρότειναν οι εργαζόμενοι και η ΠΟΣΠΕΡΤ
– προτίμησε τον Ταγματάρχη και τώρα τον Πολύδωρα!


Ο Τσίπρας ρίχνει μαύρο στους εργαζομένους και προσπαθεί να ελιχθεί μεταξύ των ολιγαρχών-καναλαρχών, αλλά σε μια περίοδο οικονομικής κατάρρευσης και κολοσσιαίας πολιτικής κρίσης σ’ όλα τα κράτη της Ευρώπης! Η κυβέρνηση του τσακίζεται μεταξύ Σκύλλας και Χάρυβδης.

Τώρα η εργατική τάξη και νεολαία πρέπει να τον ανατρέψει και να συντρίψει τα μνημόνια και τη CETA, με Γενική Πολιτική Απεργία Διαρκείας! Μιας μέρας απεργία δεν φτάνει! Για την οργάνωση της Γενικής Πολιτικής Απεργίας Διαρκείας πρέπει να χτιστούν δυνατές Λαϊκές Συνελεύσεις σε κάθε περιοχή, σε πόλη και χωριό, και Διασωματιακές Επιτροπές από τα εργατικά συνδικάτα ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις, στην ανεργία, στην ακρίβεια και στη φτώχεια!

Για μια Πανελλαδική Συνέλευση εργαζομένων, αγροτών, νεολαίας και αυτοπασχολούμενων για το συντονισμό του αγώνα!

Το καθήκον είναι η δημιουργία μιας επαναστατικής μαρξιστικής ηγεσίας στα συνδικάτα και στην εργατική τάξη για το σοσιαλισμό, για την εθνικοποίηση των τραπεζών και τη διαγραφή του χρέους, για την έξοδο από ΕΕ και ΝΑΤΟ, για τα Ενωμένα Σοσιαλιστικά Κράτη της Ευρώπης!

General view of French trade union employees who march with banners during a demonstration against plans to reform French labour laws in MarseilleΑπό τη μεγάλη απεργιακή διαδήλωση στη Μασσαλία τον περασμένο Ιούνη ενάντια στο αντεργατικό νομοσχέδιο “Χομρί”.
Φωτό REUTERS/Philippe Laurenson



EUROSTAT: ΑΚΟΜΗ ΨΗΛΟΤΕΡΑ ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΧΡΕΟΣ ΣΤΑ 180% ΤΟΥ ΑΕΠ!

Η Στατιστική Υπηρεσία της ΕE Eurostatανακοίνωσε ότι το δημόσιο χρέος της Ελλάδας έφτασε στο 179,2% του ΑΕΠ (315,29 δισ. ευρό) – το υψηλότερο στην Ευρώπη – το δεύτερο τρίμηνο του 2016, από 176,1% του ΑΕΠ στο πρώτο τρίμηνο.

Μετά την Ελλάδα ακολουθούν η Ιταλία με 135,5% του ΑΕΠ και Πορτογαλία με 131,7% του ΑΕΠ.

Σ’ όλες αυτές τις χώρες (όπως και σε Ισπανία, Ιρλανδία) οι μεγαλύτερες τράπεζες βρίσκονται σε κατάρρευση ανάλογη με αυτή της Ντόϊτσε Μπανκ, της μεγαλύτερης τράπεζας της Ευρώπης.

Το δημόσιο χρέος στην Ευροζώνη μειώθηκε στο 91,2% του μέσου όρου του ΑΕΠ στο δεύτερο τρίμηνο του 2016 (ήταν 92,1% το πρώτο τρίμηνο).

Η ΔΙΕΘΝΗΣ ΑΜΝΗΣΤΙΑ ΚΑΤΗΓΟΡΕΙ ΤΗ ΣΥΜΜΑΧΙΑ ΤΩΝ ΕΠΑ ΓΙΑ ΘΑΝΑΤΟΥΣ ΑΜΑΧΩΝ ΣΕ ΣΥΡΙΑ ΚΑΙ ΙΡΑΚ.

Σε έκθεση της που δημοσιοποιήθηκε αυτή τη βδομάδα η Διεθνής Αμνηστία στο Λονδίνο κατηγορεί τη Συμμαχία των ΕΠΑ στο Ιράκ ότι τα δυο τελευταία χρόνια σε 11 βομβαρδισμούς αστικών περιοχών σκότωσε πάνω από 300 αμάχους.



Η Διεθνής Αμνηστία κατηγορεί επίσης τη Συμμαχία για τους θανάτους κατοίκων μέσα στα σπίτια τους στο χωριό αλ Τουχάρ, κοντά στην πόλη Μανμπίζ, φέτος στις 18-19 Ιούλη. –



Αναδημοσίευση από ergatikiantistasi.wordpress.com
Τελευταία τροποποίηση στις Δευτέρα, 31/10/2016 - 11:39