ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ ΣΥΛΛΟΓΟΥ ΕΣΤΙΑΚΩΝ ΦΟΙΤΗΤΩΝ ΔΟΥΡΟΥΤΗΣ

Τους τελευταίους μήνες γίνεται προσπάθεια να βρεθεί μια ‘’βιώσιμη’’ συμφωνία μεταξύ της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ και των θεσμώντης Ευρωπαικής Ένωσης.
Η κυβέρνηση από την μία να κάνει συνεχώς εκπτώσεις και να καταπατάει μία, μία τις κόκκινες γραμμές που έχει βάλειστο όνομα ενός έντιμου συμβιβασμού και οι ‘’θεσμοί’’ από την άλλη να ζητούν ακόμα μεγαλύτερες περικοπές μισθών και συντάξεων, περισσότερους φόρους μέχρι την τελική εξαθλίωση του ελληνικού λαού. Αποκορύφωμα αυτής της διαπραγμάτευσης είναι το δημοψήφισμα που ανακοινώθηκε από την κυβέρνηση στις 5 Ιουλίου 2015 με ερώτημα ΝΑΙ ή ΌΧΙ στην συμφωνία που προτείνουν οι θεσμοί μιας και η πολιτική της κυβέρνησης «πάση θυσία στο Ευρώ» απέτυχε παταγωδώς.

Από την εμπειρία μας σαν εστιακοί φοιτητές αναγνωρίζουμε ότι σε περίπτωση συμφωνίας με την ΕΕ θα μειωθούν κι’ άλλο τα λιγοστά χρήματα που δίνονται για την μέριμνα του πανεπιστημίου, για την παιδεία συνολικά, για την υγεία, τα ελάχιστα χρήματα που παίρνουν οι οικογένειες μας. Χιλιάδες φοιτητές θα αναγκαστούν να παρατήσουν τις σπουδές τους και όσοι συνεχίσούν θα σπουδάζουν σε ρημαγμένα πανεπιστήμια χωρίς καθηγητές και υποδομές.
Όσο αφορά την αγορά εργασίας η ανεργία θα παραμείνει στο 60%, θα δουλεύουμε σχεδόν τσάμπα με ελαστικές σχέσεις εργασίας, χωρίς ασφάλεια και σύνταξη στα 67.

Σαν σύλλογός εστιακών φοιτητών καλούμε τον κόσμο να ψηφίσει ΟΧΙ σε αυτή την συμφωνία που προτείνουν οι θεσμοί αλλά να πει ΟΧΙ σε οποιαδήποτε συμφωνία με του Δανειστές.
Μια ψήφος όμως με έναν ναι η όχι όμως δεν είναι αρκετή.
Δεν πρέπει κάνουμε ούτε βήμα πίσω.
Όλοι να βγούμε στους δρόμους, στους χώρους δουλείας, στις πλατείες και να διεκδικήσουμε κατάργηση των μνημονίων (κάτι που θα έπρεπε να είχαν κάνει εδώ και καιρό μιας και αυτό ψήφισε ο λαός στις 25 Γενάρη), έξοδο από την ευρωπαική ένωση και το ευρώ μιας και το μόνο που κάνουν είναι να προασπίζουν τα συμφέροντα τον τοκογλύφων χωρίς να ενδιαφέρονται για τις ανθρώπινες ζωές που καταστρέφουν.
Διαγραφή του χρέους, το οποίο δεν δημιουργήσαμε εμείς και δεν μπορούμε να το πληρώσουμε, ώστε τα λεφτά αυτά να πάνε στην παιδεία, υγεία, μισθούς, συντάξεις.
Κρατικοποίηση των τραπεζών και των τομέων κλειδιών της οικονομίας κάτω από εργατικό έλεγχο ώστε να έχουμε ανάπτυξη της παραγωγής και εξάλειψη της ανεργίας.




Σ' ΑΥΤΟΥΣ ΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ Σ' ΑΥΤΗ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΑ
 ΟΙ ΕΞΕΓΕΡΣΕΙΣ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΥΤΟΠΙΑ

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54