Η διατροφή στην Πολλαπλή Σκλήρυνση – Απολαυστικές συνταγές από τη ΣΕΦ Ντίνα Νικολάου

 

Η Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας, έχοντας πάντα στο επίκεντρο τους ασθενείς με Πολλαπλή Σκλήρυνση,   στο πλαίσιο των δράσεων ενημέρωσης για το σημαντικό ρόλο της διατροφής στην Πολλαπλή Σκλήρυνση, απευθυνθηκε στη διακεκριμένη ΣΕΦ Ντίνα Νικολάου και το διατροφολόγο Δρ. Δημήτρη Γρηγοράκη να  παρουσιάσουν  τα νεότερα ερευνητικά δεδομένα σχετικά με το ρόλο που διαδραματίζουν διάφορα θρεπτικά συστατικά τόσο στην αιτιολογία όσο και στην αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας.

Η διεθνούς φήμης ΣΕΦ, που έδειξε ευαισθησία και ανταποκρίθηκε άμεσα στο κάλεσμα της ΠΟΑμΣΚΠ για τη δημιουργία συνταγών για άτομα με ΠΣ, παρουσίασε με πολλή χαρά το βιβλίο της με τις 20 συνταγές, ένα πολύ ιδιαίτερο πόνημα, και ευχήθηκε να υπάρχει σε κάθε κουζίνα ατόμου με Πολλαπλή Σκλήρυνση και να φανεί χρήσιμο στην καθημερινότητα του. «Σε συνεργασία με το διατροφολόγο Δρα. Γρηγοράκη, εμπνεύστηκα συνταγές εύκολες, θρεπτικές  αλλά και απολαυστικές, βασισμένες στις διεθνείς οδηγίες για τη διατροφή στην Πολλαπλή Σκλήρυνση» επισήμανε.

Από την πλευρά του, ο Δρ. Δημήτρης Γρηγοράκης, τόνισε: «Τα τελευταία χρόνια ολοένα και συχνότερα οι διατροφικοί παράγοντες ερευνώνται και συσχετίζονται τόσο με την αιτιολογία, όσο και με την αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας. Σήμερα, η επιστήμη της Διατροφολογίας αποδεικνύεται ως ένα σημαντικό μέσο στην πρόληψη και στην αντιμετώπιση των περισσότερων χρόνιων εκφυλιστικών νοσημάτων όπως είναι η Σκλήρυνση κατά Πλάκας. Μεγάλο μέρος των ερευνητών έχει στραφεί στη μελέτη της σχέσης της διατροφής με την αιτιολογία, αλλά και την περιεκτική αντιμετώπιση της Σκλήρυνσης κατά Πλάκας».

 

Πανελλήνια Ομοσπονδία Ατόμων με Σκλήρυνση κατά Πλάκας | Αυτή η διεύθυνση ηλεκτρονικού ταχυδρομείου προστατεύεται από τους αυτοματισμούς αποστολέων ανεπιθύμητων μηνυμάτων. Χρειάζεται να ενεργοποιήσετε τη JavaScript για να μπορέσετε να τη δείτε.

                                      

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54