«No Zackie, no peace» στο κέντρο της Αθήνας

Μαζική και γεμάτη παλμό η πορεία για τα δύο χρόνια από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, με τους διαδηλωτές να φωνάζουν συνθήματα για τη Zackie, τον Παύλο Φύσσα, την Ελένη Τοπαλούδη και να ζηούν Δικαιοσύνη.

«No Zackie, no peace», η «Η Zackie ζει, τσακίστε τους ναζί», συνθήματα ενάντια στην κουλτούρα του βιασμού αλλά και για τον Παύλο Φύσσα και την Ελένη Τοπαλούδη δόνησαν το κέντρο της Αθήνας. «Ακόμα κι αν φοράω φούστα με καπέλο, όταν λέω “όχι” σημαίνει πως δεν θέλω» και «Ποτέ μην ξεχαστεί, τι κάναν στην Ελένη, καμία άλλη δολοφονημένη» ήταν μερικά από αυτά.



«Αγωνιζόμαστε για να δικαιωθούν οι μνήμες όλων των δολοφονημένων αδερφών μας. Όσα έχουμε καταφέρει να επιβιώσουμε, ξέρουμε πως ο αγώνας για δικαιοσύνη και ισονομία είναι επίπονος και μακρύς αλλά θα τον πάμε μέχρι τέλους», έγραφε το σχετικό κάλεσμα.

Οι εκδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν την Κυριακή, αντί για τη Δευτέρα, στην επέτειο δύο χρόνων από τη δολοφονία του Ζακ Κωστόπουλου, «εξαιτίας της ισχύος των νέων περιοριστικών μέτρων για υγειονομικούς λόγους από τη Δευτέρα 21 Σεπτεμβρίου και επειδή μας ενδιαφέρει να αισθάνονται όλα τα άτομα ασφαλή».




Photos : Alexandros Gasteratos/ThePressProject
Πηγή : https://thepressproject.gr/
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54