ΣΥΝΔΙΚΑΤΑ - ΦΟΡΕΙΣ - ΦΟΙΤΗΤΙΚΟΙ ΣΥΛΛΟΓΟΙ Καλούν στη συγκέντρωση στις 7 Οκτώβρη, μέρα ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης της ΧΑ

Διευρύνεται η συμμετοχή συνδικάτων, φορέων, φοιτητικών συλλόγων και άλλων φορέων στη συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 7 Οκτώβρη, στις 10 π.μ. στο σταθμό του Μετρό «Αμπελόκηποι», την ίδια μέρα που ανακοινώνεται στο Εφετείο της Αθήνας η απόφαση στη δίκη της Χρυσής Αυγής.

Σημειώνεται ότι, ο ΓΓ τηςΚΕ τουΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας, θα παρευρεθεί στο Εφετείο Αθήνας, καθώς και στη συγκέντρωση που καλούν Συνδικάτα, Σωματεία, φορείς και Φοιτητικοί Σύλλογοι.

Συγκεκριμένα:

- Το Διοικητικό Συμβούλιο της Πανελλήνιας Ομοσπονδίας Λογιστών αποφάσισε παναττική στάση εργασίας από την έναρξη του ωραρίου έως τις 12 το μεσημέρι, με σκοπό τη συμμετοχή στην κινητοποίηση (διαβάστε εδώ αναλυτικά).

- «Να ξέρουν ένα πράγμα: Η Εργατική τάξη δε ξεχνά. Με τον αγώνα της θα τσακίσει το φασισμό και ναζισμό, μαζί με το σύστημα που τους θρέφει. Καλούμε όλους τους οικοδόμους να πάρουν μέρος στην κινητοποίηση στις 7 Οκτώβρη, στις 10 π.μ. στο σταθμό του μετρό στους Αμπελόκηπους», αναφέρει στην ανακοίνωσή της η Ομοσπονδία Οικοδόμων και Συναφών Επαγγελμάτων Ελλάδας.

- Η Ομοσπονδία Εργαζομένων στο Φάρμακοκαλεί τα Σωματεία της Αττικής να πάρουν αποφάσεις και όλα τα απαραίτητα μέτρα για τη συμμετοχή των εργαζομένων.

- «Δεν ανεχόμαστε τίποτα λιγότερο από την καταδίκη τους, χωρίς όμως να έχουμε την αυταπάτη ότι μια δικαστική απόφαση θα σταματήσει την εγκληματική δράση του φασισμού, και γι αυτό συνεχίζουμε ακόμη πιο δυνατά τον αγώνα μας ενάντια στο σύστημα που τον γεννά, τον καπιταλισμό», αναφέρει στο κάλεσμά της η Πανελλήνια Ομοσπονδία Εργατοτεχνιτών και Υπαλλήλων Γάλακτος - Τροφίμων και Ποτών.

- «Ο φασισμός δεν θα πεθάνει μόνος, τσάκισέ τον. Όλοι στη συγκέντρωση των σωματείων στις 10 π.μ., σταθμός Μετρό "Αμπελόκηποι". αναφέρει στο κάλεσμά της η Ομοσπονδία Μισθωτών Τύπου και Βιομηχανίας Χάρτου, η οποία για να διευκολυνθούν οι εργαζόμενοι και να συμμετέχουν στη συγκέντρωση, κηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας 8 π.μ. – 12μ.

- Τετράωρη στάση εργασίας από τις 9 π.μ. για τη διευκόλυνση των εργαζομένων στην κινητοποίηση κήρυξε ο Σύλλογος Εμποροϋπαλλήλων Αθήνας με ομόφωνη απόφαση της Γενικής Συνέλευσης. 

- Στάση εργασίας από τις 10 π.μ. έως τη λήξη της βάρδιας και συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Εφετείο αποφάσισε το Συνδικάτο Οικοδόμων Αθήνας.

- Παναττική τετράωρη στάσης εργασίας, από την έναρξη της πρωινής βάρδιας, για την διευκόλυνση των εργαζομένων στην κινητοποίηση, προκήρυξε και το ΣΕΤΗΠ

- «Οι ναζί στη φυλακή», τονίζει το Συνδικάτο Κλωστοϋφαντουργίας - Ιματισμού και Δέρματος Αττικής καλώντας στη συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Μετρό "Αμπελοκήπων". Το Συνδικάτο αποφάσισε την κήρυξη στάσης εργασίας από τις 8 π.μ. έως τις 12μ.

- Συμμετοχή στη στάση εργασίας αποφάσισε και ο Σύλλογος Υπαλλήλων Περιφέρειας Αττικής καλώντας στη συγκέντρωση στο Εφετείο.

- Το Εργατικό Κέντρο Αθήνας, κηρύσσει 4ωρη στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως τις 3 μ.μ..

- Επίσης, η ΑΔΕΔΥ (11 π.μ. έως λήξη ωραρίου), η ΟΛΜΕ,η ΔΟΕ.

- Στη συγκέντρωση την Τετάρτη 7 Οκτώβρη, μέρα ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης της «Χρυσής Αυγής», στις 10 π.μ. στο Εφετείο Αθηνών (σταθμός Μετρό Αμπελόκηποι) καλεί η Ελληνική Επιτροπή για τη Διεθνή Ύφεση και Ειρήνη (ΕΕΔΥΕ).

- «Όλες στη συγκέντρωση στις 7 Οκτώβρη για την απόφαση της δίκης της Χρυσής Αυγής», αναφέρει στο κάλεσμά της η ΟΓΕ.

«Να καταδικαστούν οι εγκληματίες φασίστες της Χρυσής Αυγής», τονίζει ΠΕΑΕΑ-ΔΣΕ, η οποία καλεί να δοθεί δυναμικό «παρών» στο συλλαλητήριο που οργανώνεται στις 7 Οκτώβρη έξω από το Εφετείο.

- «Στις 7 Οκτώβρη θα βρεθούμε στον δρόμο για να καταδικαστεί η Χρυσή Αυγή», τονίζει στο κάλεσμά του Σύνδεσμος Φυλακισθέντων και Εξορισθέντων Αγωνιστών 1967-1974 (ΣΦΕΑ).

- «Να καταδικαστεί ο ναζισμός και ο φασισμός μαζί με τη “Χρυσή Αυγή”», τονίζει ηΚίνηση Αποστράτων Αστυνομικών, καλώντας κάθε απόστρατο να βρεθεί στη συγκέντρωση στη Λ. Αλεξάνδρας, έξω από το Σταθμό του Μετρό “Αμπελόκηποι’’».
 

Πληθαίνουν οι αποφάσεις συμμετοχής

- Σε μαζική συμμετοχή στην κινητοποίηση καλούν το Σωματείο Χρηματοπιστωτικού Αττικής, ηΕΛΜΕ Πειραιά, η Ομοσπονδία Διοικητικού Προσωπικού Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης,  ο Σύλλογος Εργαζομένων στο Υπουργείο Γεωργίας Ν. Αττικής, το Σωματείο Εργαζομένων στα Κέντρα Πρόληψης των Εξαρτήσεων και Προαγωγής της Ψυχοκοινωνικής Υγείας. Επίσης την συμμετοχή αποφάσισε και ο Σύλλογος Διοικητικού Προσωπικού Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών. Καλούν ακόμα η Πανελλήνια Ομοσπονδία Συλλόγων Εργαζομένων Υπ. Γεωργίας (ΠΟΣΕΥΓ).

- «Ενώνουμε τη φωνή μας με σωματεία και μαζικούς φορείς, στη συγκέντρωση έξω από το Εφετείο», τονίζει στην ανακοίνωσή της η ΟΣΕΑΔΕ.

- «Την Τετάρτη 7 Οκτώβρη στις 10 το πρωί στο σταθμό μετρό Αμπελόκηποι, συμμετέχουμε στη κινητοποίηση, που θα πραγματοποιηθεί από σωματεία και φορείς έξω από το Εφετείο, μέρα ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης των φασιστοειδών της ΧΑ», αναφέρουν στην ανακοίνωσή τους τα ναυτεργατικά σωματεία ΠΕΜΕΝ, ΣΤΕΦΕΝΣΩΝ, ΠΕΕΜΑΓΕΝ.

- Κάλεσμα στην κινητοποίηση απευθύνει και το,  Συνδικάτο Εργατοϋπαλλήλων Επισιτισμού- Τουρισμού και Ξενοδοχείων Αττικήςόπου για την εξασφάλιση μαζικής συμμετοχής αποφάσισε 4ωρη στάση εργασίας στις 7/10 από τις 9 π.μ. μέχρι τις 13.00.

- Τη συμμετοχή του στην κινητοποίηση έξω από το Εφετείο αποφάσισαν το Συνδικάτο ΟΤΑ Αττικής και ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Κορυδαλλού, κηρύσσοντας στάση εργασίας. Εξάλλου και ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Περάματος, με απόφαση του ΔΣ, συμμετέχει στην συγκέντρωση, κηρύσσοντας στάση εργασίας από τις 10 π.μ. έως την λήξη της βάρδιας. Επίσης και το Σωματείο Οδηγών - Μηχανικών και Εργατοτεχνιτών Δήμου Πειραιά συμμετέχει στη συγκέντρωση κηρύσσοντας στάση εργασίας από τις 11 π.μ. έως την λήξη του ωραρίου. Ανάλογα καλέσματα συμμετοχής, προκηρύσσοντας στάση εργασίας, απευθύνουν τοΣωματείο Εργαζομένων Δήμου Αμαρουσίου και το Σωματείο Εργαζομένων Δήμου Ηλιούπολης, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Χαϊδαρίου, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Καισαριανής, ο Σύλλογος Εργαζομένων Δήμου Νέας Ιωνίας.

- «Να απαιτήσουμε να τιμωρηθούν οι ναζί εγκληματίες και θρασύδειλοι της Χρυσής Αυγής», σημειώνει στο κάλεσμά του για την κινητοποίηση στο Εφετείο, το Σωματείο Εργαζομένων Cosmote - E - Value Αττικής. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνουν επίσης το Σωματείο Εργαζομένων στη «Mellon», ο Πανελλήνιος Μουσικός Σύλλογος και ο Ορειβατικός Φυσιολατρικός Ομιλος Νίκαιας (ΟΦΟΝ). Επίσης καλούν το Σωματείο Εργαζομένων στο Θέαμα - Ακρόαμα (ΣΕΘΕΑ) και τοΕπιμελητήριο Εικαστικών Τεχνών Ελλάδας (ΕΕΤΕ).

- «Συμμετέχουμε στην στάση εργασίας (10:00 - 14:00) και στην κινητοποίηση των σωματείων, στις 10 π.μ. στο σταθμό του μετρό «Αμπελόκηποι», απαιτούμε να τιμωρηθούν οι δολοφόνοι ναζιστές της Χ/Α», αναφέρει στην ανακοίνωσή του, ο Σύνδεσμος Υπαλλήλων Εμπορικών Καταστημάτων και Ιδιωτικών Επιχειρήσεων Πειραιά.

«Απαιτούμε να παρθεί καταδικαστική απόφαση και όλοι οι εγκληματίες - ναζιστές να βρεθούν στην φυλακή!», επισημαίνεται σε ψήφισμα που εγκρίθηκε κατά πλειοψηφία, από την 40η Συνέλευση Αντιπροσώπων της ΠΕΤ-ΟΤΕ, μετά από πρόταση της ΕΣΚ. Κάλεσμα συμμετοχής στην κινητοποίηση στο Εφετείο, απευθύνει και Σύλλογος Προσωπικού Εθνικού Ιδρύματος Ερευνών.

«Στάση εργασίας στον κλάδο μας από τις 8 π.μ. έως στις 12μ., για να συμμετέχουν μαζικά οι εργαζόμενοι στην συγκέντρωση που θα πραγματοποιηθεί στο εφετείο στις 10 π.μ. (σταθμός μετρό Αμπελόκηποι)», προκηρύσσει το Συνδικάτο Εργαζομένων Φαρμάκου Αττικής - Πειραιά και Νήσων.

Σε μαζική συμμετοχή καλούν το Συνδικάτο Τύπου - Χάρτου και το Σωματείο Εργαζομένων Cosmote E Value Αττικής. Επίσης το Συνδικάτο Ηλεκτρολόγων Ν. Αττικής, το  Σωματείο Εκπαιδευτικών ΠΕ Ανατολικής Αττικής «Ο Σωκράτης». Ο Σύλλογος Εκπαιδευτικών Π.Ε Ηλιούπολης «Μιχάλης Παπαμαύρος», ο Πανελλήνιος Σύλλογος Συνταξιούχων πρώην ΔΕΚΟ - Τραπεζών. 

Στη Ναυπηγοεπισκευαστική Ζώνη θα υπάρχει 24ωρη απεργία και το Συνδικάτο Μετάλλου καλεί σε μαζική συμμετοχή στη συγκέντρωση στο Εφετείο (στο μετρό Αμπελοκήπων). Στη συγκέντρωση καλεί και η Συντονιστική Επιτροπή Αγώνα Αναπήρων (ΣΕΑΑΝ).

Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας

Φοιτητικοί Σύλλογοι της Αθήνας που καλούν στη συγκέντρωση:

Νομικής ΕΚΠΑ, Οικονομικού ΕΚΠΑ, Πολιτικού ΕΚΠΑ, ΕΜΜΕ ΕΚΠΑ, Νοσηλευτικής ΕΚΠΑ, Βιολογικού ΕΚΠΑ, Δασκάλων ΕΚΠΑ, Ιστορικού Αρχαιολογικού ΕΚΠΑ, Τουρκικών Σπουδών ΕΚΠΑ, Πολιτικών Μηχανικών ΕΜΠ, Αρχιτεκτόνων Μηχανικών ΕΜΠ, Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών, Ανωτάτης Σχολής Καλών Τεχνών, Σχολής Επιστημών Τροφίμων, Σχολής Εφαρμοσμένων Τεχνών και Πολιτισμού του Πανεπιστημίου Δυτικής Αττικής, Σύλλογος Οικοτρόφων Νέων Εστιών ΕΜΠ, Σύλλογος Οικοτρόφων ΑΣΠΑΙΤΕ.

Στη Θεσσαλονίκη και σε άλλες πόλεις την Τετάρτη 7/10

Στη Θεσσαλονίκη, συνδικάτα οργανώνουν αντίστοιχη κινητοποίηση στις 7 μ.μ., στο Μνημείο του Λαμπράκη (συμβολή Ερμού με Βενιζέλου). Καλεί επίσης ο Σύλλογος Εργαζομένων Υπουργείου Μακεδονίας - Θράκης.

Στην Λάρισα, το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο καλεί στις 10 π.μ., σε κινητοποίηση έξω από τα δικαστήρια, στην κεντρική πλατεία.

Στον Βόλοθα γίνει κινητοποίηση στις 10 π.μ. έξω από τα δικαστήρια στο Βόλο

Στα Γιάννενα, το Εργατικό Κέντρο και Φοιτητικοί Σύλλογοι του Πανεπιστημίου Ιωαννίνων, καλούν σε συγκέντρωση στις 10 π.μ., στο Δικαστικό Μέγαρο. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει και ο Σύλλογος Γυναικών Ιωαννίνων. 

Στο Ηράκλειο, σωματεία εργαζομένων δίνουν αγωνιστικό ραντεβού έξω από τα δικαστήρια στις 10 π.μ.

Κινητοποιήσεις και την Τρίτη 6 Οκτώβρη

Στην Ξάνθη, η Ένωση Ιδιωτικών Υπαλλήλων και Εμποροϋπαλλήλων, ο Σύλλογος Μεταπτυχιακών Φοιτητών & Υποψηφίων Διδακτόρων Πολυτεχνικής Σχολής και ο Σύλλογος Οικοτρόφων Φοιτητών πραγματοποιούν αντιφασιστική συγκέντρωση - συναυλία στις 6.30 μ.μ. στο θεατράκι της κεντρικής πλατείας.

ΣτηΜυτιλήνη, το Παλλεσβιακό Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο οργανώνει αντιφασιστική συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ. στην πλατεία Σαπφούς.

Στην Κέρκυρα,σε κινητοποίηση καταδίκης της Χρυσής Αυγής καλεί, στις 6.30 μ.μ. στο Εργατικό Κέντρο, το Νομαρχιακό τμήμα της ΑΔΕΔΥ.

Στην Χίο, το Νομαρχιακό Τμήμα Χίου της ΑΔΕΔΥ καλεί σε συλλαλητήριο στις 7 μ.μ., στην πλατεία Βουνακίου.

Στον Έβρο, σωματεία της περιοχής καλούν σε συγκέντρωση στις 6.30 μ.μ., στο δημαρχείο Αλεξανδρούπολης. 

Στην Δράμα, το Σωματείο Ιδιωτικών Υπαλλήλων, καλεί σε συγκέντρωση στις 8 μ.μ. στην κεντρική πλατεία.

ΣτηνΚαβάλα, κινητοποίηση στις 6.30 μ.μ., στην πλατεία Καπνεργάτη, διοργανώνουν τα Σωματεία Εμποροϋπαλλήλων και Ιδιωτικών Υπαλλήλων, Επισιτισμού - Τουρισμού, Οικοδόμων και Συνταξιούχων ΙΚΑ.

Στην Πρέβεζα, θα γίνει συγκέντρωση στις 7 μ.μ., στα παλιά ΚΤΕΛ. Κάλεσμα συμμετοχής απευθύνει ο Σύλλογος Εργαζομένων στους ΟΤΑ Α' Βαθμού των δήμων Ν. Πρέβεζας.

Στην Νάουσα, το Εργατικό Κέντρο καλεί σε σύσκεψη – συζήτηση στις 7 π.μ., στην αίθουσα του Εργατικού Κέντρου. Θα μιλήσει ο Τσιμούρας Βαγγέλης, δικηγόρος

Η Ελληνική κοινότητα Στοκχόλμης οργανώνει παράσταση διαμαρτυρίας με όλα τα μέτρα προστασίας, για την επίδοση του ψηφίσματος, στην Ελληνική πρεσβεία στη Στοκχόλμη, (Kommendörsgatan 16, T-Stadion), στις 12.00.

Κάλεσμα από το ΠΑΜΕ

Κάλεσμα στους εργαζόμενους, στους νέους, στα λαϊκά στρώματα την Τετάρτη 7 Οκτώβρη, μέρα ανακοίνωσης της απόφασης της δίκης της Χρυσής Αυγής, μαζικά και μαχητικά να απαιτήσουν «Οι ναζί δολοφόνοι στη φυλακή!» και να συμμετάσχουν στη συγκέντρωση στις 10 π.μ. στο Μετρό Αμπελοκήπων απευθύνει το ΠΑΜΕ.

Το Πανεργατικό Αγωνιστικό Μέτωπο «καλεί κάθε εργαζόμενο, κάθε νέο, κάθε λαϊκό άνθρωπο να ενώσουμε τις φωνές μας ενάντια στη βαρβαρότητα του φασισμού, να γκρεμίσουμε την αδικία! Την Τετάρτη 7 Οκτώβρη ο εργαζόμενος λαός θα βροντοφωνάξει τη δική του απόφαση: Οι ναζί στη φυλακή. Όλοι στη συγκέντρωση Τετάρτη 7 Οκτώβρη, 10 π.μ. Μετρό Αμπελοκήπων».

 

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54