Γ. Ντάισελμπλουμ: Δεν θα δοθούν χρήματα στην Ελλάδα αν το πρόγραμμα δεν τηρείται

Η εκταμίευση των δόσεων συνδέεται άμεσα με την εφαρμογή των δεσμεύσεων της ελληνικής κυβέρνησης σύμφωνα με τα όσα δηλώνει ο επικεφαλής του Γιούρογκρουπ Γερούν Ντάισελμπλουμ. Εντείνονται οι πιέσεις προς την ελληνική κυβέρνηση.

Δεν θα δοθούν χρήματα χωρίς να γίνουν συγκεκριμένες ενέργειες από ελληνικής πλευράς, ανέφερε ο επικεφαλής του Eurogroup και πρόσθεσε ότι «αν το πρόγραμμα δεν τηρείται, τότε θα επιστρέψει η έλλειψη εμπιστοσύνης προς στην Ελλάδα, αλλά και γύρω από την Ελλάδα».

Σε ό,τι αφορά τις συζητήσεις με τα τεχνικά κλιμάκια, ο Γ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι η συζήτηση με τα τεχνικά κλιμάκια πρέπει να γίνει στην Αθήνα και η συζήτηση με τους πιστωτές στις Βρυξέλλες.

Πάντως η ελληνική κυβέρνηση αναφέρει πως δεν θα έρθουν στην Ελλάδα τεχνικά κλιμάκια. Χαρακτηριστική η δήλωση του κυβερνητικού εκπροσώπου Γ. Σακελλαρίδη πως «οι συζητήσεις αυτές των τεχνικών κλιμακίων θα λαμβάνουν χώρα στις Βρυξέλλες».

Νωρίτερα ο υπουργός Οικονομικών της Γερμανίας επανέλαβε πως η Ελλάδα πρέπει να εκπληρώσει το μνημόνιο προκειμένου να λάβει οικονομική βοήθεια. «Τίποτε δεν θα συμβεί πριν από αυτό», σημείωσε ο Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.

Σχετική Είδηση:
Ν. Παππάς: Υποστηρικτής αποτυχημένων πολιτικών ο Σόιμπλε

Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 10/03/2015 - 22:05