Γιούνκερ: Πόροι δυο δισ. ευρώ για ανάπτυξη - ανθρωπιστική κρίση

Ένα πακέτο πόρων ύψους 2 δισ. ευρώ διατίθεται για την Ελλάδα προκειμένου να τονώσει την ανάπτυξη και να αντιμετωπίσει την ανθρωπιστική κρίση, δήλωσε ο Ζαν Κλώντ Γιούνκερ μετά τη Σύνοδο Κορυφής. Ομάδα δράσης με επικεφαλής τον Nτομπρόβσκις θα αναλάβει τη γρήγορη αξιοποίηση του πακέτου.



Ο πρόεδρος της Κομισιόν τόνισε ότι «την προηγούμενη εβδομάδα που είδα τον Αλέξη Τσίπρα πρότεινα να ετοιμάσουμε ένα κείμενο για την καλύτερη απορρόφηση κονδυλίων από την Ελλάδα. Η ανθρωπιστική κρίση είναι σοβαρή και η χώρα που είναι σε τέτοια κατάσταση χρειάζεται πόρους που είναι διαθέσιμοι και οι οποίοι ανέρχονται σε περίπου 2 δισ. ευρώ για το 2015».

«Τα χρήματα δεν πάνε στα κρατικά ταμεία, αλλά για να στηρίξουν οικονομικά σχέδια που θα προωθούν την κοινωνική συνοχή στην Ελλάδα», ανέφερε.

Από την πλευρά του ο Ντόναλτ Τουσκ υπογράμμισε: «Συζητήσαμε την κατάσταση στην Ελλάδα. Δεν ήταν συνάντηση για να πάρουμε αποφάσεις, αλλά για reality check και να αποφύγουμε παρεξηγήσεις».

Απαντώντας σε σχετική ερώτηση, ο επικεφαλής του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου είπε ότι ίσως και οι δυο το χρειαζόμασταν αυτό για να καταλάβουμε ο ένας τον άλλο.

«Είχαμε μια ειλικρινή συζήτηση και όπως αναφέρεται στο ανακοινωθέν παραμένουν δεσμευμένοι στη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου», σημείωσε. Είναι θέμα όλων μας, όχι μόνο της Ελλάδας να προχωρήσουμε μπροστά».

Την οργάνωση της ομάδας που θα βοηθήσει την Ελλάδα να αξιοποιήσει καλύτερα τα κονδύλια, θα αναλάβει αντιπρόεδρος της ΕΕ, Bάλντις Nτομπρόβσκις όπως δήλωσε ο ίδιος.

«Εύχομαι οι ελληνικές αρχές με τη βοήθεια της Κομισιόν θα επενδύσουν τα χρήματα σε τομείς που θα δημιουργήσουν ανάπτυξη και θα βοηθήσουν στη μείωση της τεράστιας ανεργίας των νέων», ανέφερε.

Με πληροφορίες από euro2day.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 20/03/2015 - 16:24