φωτογραφία INTIME NEWS/Andrea Bonetti

Ολοκληρώθηκε η συνάντηση του Αλ. Τσίπρα με Μέρκελ και Ολάντ

Ολοκληρώθηκε λίγο πριν τη 1 π.μ. η τριμερής συνάντηση του πρωθυπουργού Αλέξη Τσίπρα με την καγκελάριο της Γερμανίας Άγκελα Μέρκελ και τον πρόεδρο της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ.

Η συνάντηση, διήρκεσε περίπου δυόμιση ώρες και διεξήχθη στο περιθώριο της Συνόδου Κορυφής στη Ρίγα της Λετονίας.
Στη συνάντηση συμμετείχαν εκ μέρους της ελληνικής πλευράς και ο υπουργός Επικρατείας Νίκος Παππάς, καθώς και ο αναπληρωτής υπουργός Διεθνών Οικονομικών Σχέσεων Ευκλείδης Τσακαλώτος.

Όπως ανέφεραν νωρίτερα κυβερνητικές πηγές, στην τριμερή συνάντηση η κυβέρνηση δεν περίμενε να υπάρξει, είτε να επικυρωθεί μια συμφωνία, καθώς επρόκειτο για μια άτυπη συνάντηση που δεν υποκαθιστά ούτε τη Σύνοδο ούτε το Eurogroup.

Οι ίδιες κυβερνητικές πηγές ανέφεραν ότι η ελληνική πλευρά θα έκανε ενημέρωση σχετικά με το τι έχει γίνει στο Brussels Group έως τώρα, ποια είναι η πρόοδος που έχει κάνει η ελληνική κυβέρνηση και ποια είναι η κατάσταση έως τώρα στο επίπεδο των τεχνικών διαπραγματεύσεων.
Επιπλέον τόνιζαν ότι η ελληνική πλευρά θα έθετε και το χρηματοδοτικό ζήτημα.

Προσερχόμενος στη Σύνοδο Κορυφής το βράδυ της Πέμπτης, ο κ. Ολάντ είχε αναφέρει ότι «δεν θα διαπραγματευτούμε εδώ το θέμα της Ελλάδας».
«Δεν είναι εδώ, στη Ρίγα, το μέρος για να διαπραγματευτούμε για το ελληνικό ζήτημα. Είναι αλήθεια, όμως, ότι μας επιτρέπει να προετοιμάσουμε τις επόμενες συναντήσεις και συγκεκριμένα μία συνεδρίαση του Eurogroup στα τέλη αυτού του μήνα ή στις αρχές Ιουνίου», πρόσθεσε.

Παράλληλα, ξεκαθάρισε ότι δεν είναι η Γαλλία και η Γερμανία αυτές που θα πάρουν τις αποφάσεις εκ μέρους όλης της Ευρώπης, καθώς μια τέτοια προσέγγιση θα ήταν λάθος.

Ο κ. Τσίπρας θα συναντηθεί και με τον πρόεδρο της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνκερ στη Ρίγα, στις 2.30 μ.μ. την Παρασκευή.

Πηγή: naftemporiki.gr
Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 22/05/2015 - 01:45