Ν.Χουντής: "Η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα αποτελεί μηχανισμό επιβολής οικονομικών πραξικοπημάτων"

Νίκος Χουντής στην Ολομέλεια του Ευρωκοινοβουλίου:

  • "Η ΕΚΤ αποτελεί μηχανισμό επιβολής οικονομικών πραξικοπημάτων"

  • "Ο ελληνικός λαός απεργεί και βγαίνει στους δρόμους ενάντια στις νέες περικοπές"

"Μηχανισμό επιβολής οικονομικών πραξικοπημάτων" χαρακτήρισε την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, ο ευρωβουλευτής της Λαϊκής Ενότητας (ΛΑΕ), Νίκος Χουντής, στην παρέμβασή του στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, κατά τη διάρκεια της συζήτησης για το ρόλο και τις εξουσίες της ΕΚΤ.

Πιο συγκεκριμένα, ο ευρωβουλευτής της ΛΑΕ, αφού υπενθύμισε ότι "Το 2015, στην Ελλάδα, επιβλήθηκαν πραξικοπηματικά έλεγχοι κίνησης κεφαλαίων για να τιμωρηθεί ο ελληνικός λαός που αναζητούσε τη σωτηρία του από την καταστροφική λιτότητα και το μη βιώσιμο χρέος" κατηγόρησε την ΕΚΤ ότι "αποτελεί έναν μηχανισμό επιβολής οικονομικών πραξικοπημάτων, ώστε να πειθαρχούνται κυβερνήσεις, ώστε να τιμωρούνται, με ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες οι λαοί, που αμφισβητούν τη λιτότητα και τις ιδιωτικοποιήσεις".

Καταλήγοντας, ο Νίκος Χουντής τόνισε ότι "Οι μνημονιακές κυβερνήσεις μπορεί να υποκύπτουν, αλλά ο ελληνικός λαός το 2015 είπε ένα βροντερό ΟΧΙ στα τελεσίγραφα Ντράγκι και Γιούνκερ" και σημείωσε ότι "Σήμερα, ο ελληνικός λαός βγαίνει στους δρόμους στην μεγάλη παλλαϊκή απεργία ενάντια στα νέα μέτρα λιτότητας, στις νέες περικοπές συντάξεων, στους νέους φόρους που μπαίνουν, στους νέες εφιάλτες που φέρνουν τα Μνημόνια".

Ακολουθεί η παρέμβασή του Νίκου Χουντή:

Κύριε Πρόεδρε,

Ποιος είναι ο βίος και η πολιτεία της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας;

Το 2011, ο τότε Πρόεδρος της ΕΚΤ, κ. Τρισέ, απειλούσε τις εκλεγμένες κυβερνήσεις της Ιρλανδίας και της Ελλάδας ότι θα διέκοπτε την παροχή ρευστότητας προς τις τράπεζες, εάν δεν έπαιρναν και άλλα μέτρα λιτότητας.

«Το 2015, στην Ελλάδα, επιβλήθηκαν πραξικοπηματικά έλεγχοι κίνησης κεφαλαίων για να τιμωρηθεί ο ελληνικός λαός που αναζητούσε τη σωτηρία του από την καταστροφική λιτότητα και το μη βιώσιμο χρέος.

«Η ΕΚΤ λοιπόν αποτελεί έναν μηχανισμό επιβολής οικονομικών πραξικοπημάτων, ώστε να πειθαρχούνται κυβερνήσεις, ώστε να τιμωρούνται, με ασφυκτικές οικονομικές συνθήκες οι λαοί, που αμφισβητούν τη λιτότητα και τις ιδιωτικοποιήσεις.

«Οι μνημονιακές κυβερνήσεις μπορεί να υποκύπτουν, αλλά ο ελληνικός λαός το 2015 είπε ένα βροντερό ΟΧΙ στα τελεσίγραφα Ντράγκι και Γιούνκερ.

«Σήμερα, ο ελληνικός λαός βγαίνει στους δρόμους στην μεγάλη παλλαϊκή απεργία ενάντια στα νέα μέτρα λιτότητας, στις νέες περικοπές συντάξεων, στους νέους φόρους που μπαίνουν, στους νέες εφιάλτες που φέρνουν τα Μνημόνια».

Μπορείτε να δείτε την παρέμβαση του Νίκου Χουντή στο ακόλουθο link:

https://youtu.be/XOsnEN6NSNs

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54