Η ΠΟΣΠΕΡΤ για τον Γκι Φερχόφσταντ

Ανακοίνωση ΠΟΣΠΕΡΤ για την επίσκεψη  στα γραφεία της ERTOPEN του υποψήφιου για την προεδρία της Κομισιόν και πρόεδρου του κόμματος ADLE, Γκι Φερχόφσταντ:

"Μετά τον Αλέξη Τσίπρα άλλος ένας υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν στέκεται στο πλευρό μας. Με δέκα περίπου χρόνια θητείας ως πρωθυπουργός του Βελγίου, ο φιλελεύθερος  κ. Γκι Φερχόφσταντ υποστηρίζει το άνοιγμα της ΕΡΤ.

Σήμερα το πρωί, από τις 09:30 έως τις 12:00, με δική του πρωτοβουλία, ο κ. Φερχόφσταντ επισκέφθηκε τα γραφεία της ΠΟΣΠΕΡΤ και της ERTOPEN και αφού ενημερώθηκε για τον αγώνα των εργαζομένων ενάντια στο ΜΑΥΡΟ και για όλα τα θέματα της ΕΡΤ, πριν και μετά το μαύρο, ξεναγήθηκε στις εγκαταστάσεις και τα STUDIO όπου και παραχώρησε ραδιοφωνική συνέντευξη με αποκλειστικές δηλώσεις.  Η επίσκεψη βιντεοσκοπήθηκε και μεταδοθεί εξ ολοκλήρου από την ΕΡΤ3.

Ο υποψήφιος για την προεδρία της Κομισιόν, επικεφαλής του κόμματος ALDE (Ευρωπαίοι Φιλελεύθεροι Δημοκράτες με 85 έδρες στο υπάρχον Ευρωκοινοβούλιο), δεν δίστασε να καταλογίσει ευθύνες στην Ελληνική συγκυβέρνηση Σαμαρά-Βενιζέλου τόσο για το μνημόνιο όσο και για το κλείσιμο της ΕΡΤ.

Σε ότι αφορά τις ελληνικές συμφωνίες με την τρόικα, ο κ. Φερχόφσταντ είπε πως υπεύθυνος για τους όρους του μνημονίου είναι ο κ. Σαμαράς. Οποιαδήποτε αλλαγή, όπως και η επαναλειτουργία και μεταρρύθμιση της ΕΡΤ – εν λειτουργία - είναι ευθύνη της κυβέρνησης και των ελληνικών κομμάτων. Όπως τόνισε «κανείς Ευρωπαίος δεν ζήτησε ποτέ να κλείσει η ΕΡΤ. Αυτό το επικαλείται ο κ. Σαμαράς για να καλύψει τον εαυτό του και την κυβέρνηση. Όταν τα πράγματα πάνε στραβά, η εύκολη λύση είναι να δείχνουν τις Βρυξέλες».

Ο κ. Φερχόφσταντ δήλωσε ότι «κατακρίνει αυτήν την πολιτική της κυβέρνησης, καθώς το πρόβλημα δεν λύνεται με περικοπές μισθών ούτε με αύξηση φόρων. Πρέπει να γίνουν άλλα πράγματα στην Ελλάδα. Να σταματήσει το πελατειακό σύστημα, να ανοίξει η αγορά και να ενισχυθεί η νεανική επιχειρηματικότητα". Τόνισε επίσης ότι "για την έξοδο από την κρίση, τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Ευρώπη, χρειάζεται νέα στρατηγική ανάπτυξης".  Διευκρίνισε βέβαια πως «μόνο με αυστηρή πειθαρχία δεν μπορούμε να βγούμε από την κρίση, πρέπει να αλλάξουμε, δεν υπάρχει πλέον χρόνος για χάσιμο».

Η ΠΑΓΚΟΣΜΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑ, Η UNESCO, H UNI GLOBAL, Η ΕΥΡΩΠΑΙΚΗ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΩΝ (Κ.Λ.Π), ΟΛΑ ΤΑ ΣΩΜΑΤΕΙΑ ΚΑΙ ΟΙ ΟΣΠΟΝΔΙΕΣ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΟΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ Η ΕΛΛΗΝΙΚΗ ΚΟΙΝΩΝΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΟ ΠΛΕΥΡΟ ΜΑΣ 

ΟΤΙ ΚΑΙ ΝΑ ΚΑΝΕΙ Η ΠΑΡΑΠΑΙΟΥΣΑ ΚΥΒΕΡΝΗΣΗ ΤΗΣ ΣΥΝΤΑΓΜΑΤΙΚΗΣ ΕΚΤΡΟΠΗΣ  Η ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ ΘΑ ΝΙΚΗΣΕΙ 

Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ ΘΑ ΔΩΘΕΙ ΑΥΡΙΟ ΑΠΟ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΛΑΟ"


Ο Πρόεδρος                                                         Ο Γενικός Γραμματέας
Παναγιώτης Καλφαγιάννης                             Γαβριήλ Κασιμάτης
Τελευταία τροποποίηση στις Σάββατο, 24/05/2014 - 23:19