Με συνεννόηση και από την παρούσα Βουλή θέλει Πρόεδρο της Δημοκρατίας ο Σταύρος Θεοδωράκης

Την άποψη  πως θα πρέπει να υπάρξει συνεννόηση προκειμένου η Βουλή με την τρέχουσα σύνθεσή της να εκλέξει Πρόεδρο της Δημοκρατίας, εξέφρασε σήμερα μιλώντας στο Mega o Σταύρος Θεοδωράκης, κινούμενος στη γραμμή Σαμαρά. Στην πρώτη του πολιτική τοποθέτηση μετά την ανάδειξή του ως επικεφαλής του "Ποταμιού πρόσθεσε ότι ότι αν και οι δημοσκόποι εκτιμούν πως συμφέρει το "Ποτάμι" να γίνουν εκλογές άμεσα, ο ίδιος είναι "θεσμικός", "όπως και η πλειοψηφία του ελληνικού λαού".  Ανέφερε επίσης ότι ακόμα και οι ψηφοφόροι του ΣΥΡΙΖΑ έχουν ενστάσεις για τη στάση της αξιωματικής αντιπολίτευσης στο συγκεκριμένο ζήτημα ενώ κατά την άποψή του, θα πρέπει να επιλεγεί μια προσωπικότητα που να ενώνει την Ελλάδα και «όχι να βγάλουμε κάποιον από τα κομματικά ντουλάπια».
Ο Σταύρος Θεοδωράκης, υποστήριξε ότι αν το Ποτάμι ήθελε, θα είχε ήδη παρουσία μέσα στη Βουλή και μάλιστα με περισσότερους από δύο ή τρεις βουλευτές παρότι όπως είπε «δεν θα ήταν ηθικά πρέπον ένα κόμμα που δεν έχει κατέβει στις εκλογές να έχει βουλευτές».

Σε ό,τι αφορά τους βουλευτές που συνομιλούν με το Ποτάμι, ο κ. Θεοδωράκης είπε πως τους ενώνουν κοινοί προβληματισμοί και πως συζητούν «όχι για το τί πρέπει να γίνει μέσα στο κόμμα, αλλά μέσα στην κοινωνία».

Ερωτηθείς για το αν θεωρεί «δικούς του» τον ανεξάρτητο βουλευτή Πέτρο Τατσόπουλο και το βουλευτή της ΔΗΜΑΡ, Γρηγόρη Ψαριανό, ανέφερε πως «ο καθένας έχει τη δική του πολιτική ευθύνη».

Πηγή: Ναυτεμπορική
Τελευταία τροποποίηση στις Τρίτη, 01/07/2014 - 13:53