Συνάντηση Δ. Κουτσούμπα - πρέσβη του Ιράν

Ο ΓΓ της ΚΕ του ΚΚΕ Δημήτρης Κουτσούμπας συναντήθηκε σήμερα, Παρασκευή 12 Σεπτέμβρη, στην έδρα του Κόμματος, με τον πρέσβη της Ισλαμικής Δημοκρατίας του Ιράν κ. Μπεχνάμ Μπεχρούζ.

          Στη συνάντηση εξετάστηκαν οι επικίνδυνες εξελίξεις στην περιοχή, η κατάσταση στο Ιράκ και την Ουκρανία, εκφράστηκε η αλληλεγγύη των δύο πλευρών στο δίκαιο αγώνα του παλαιστινιακού λαού ενάντια στην κατοχή και στις εγκληματικές επιθέσεις του Ισραήλ.

          Ο ΓΓ της ΚΕ αναφέρθηκε στις θέσεις του ΚΚΕ κατά της εμπλοκής της ελληνικής κυβέρνησης στους ιμπεριαλιστικούς σχεδιασμούς και εξέφρασε την αντίθεση του Κόμματος στα οικονομικά – πολιτικά μέτρα σε βάρος του Ιράν.

          Αναφέρθηκε ιδιαίτερα στην ένταση της ιμπεριαλιστικής επιθετικότητας, την όξυνση των αντιθέσεων και ανταγωνισμών στο ιμπεριαλιστικό σύστημα, σημείωσε ιδιαίτερα τις συνέπειες στην περιοχή μας.

          Ο Δημήτρης Κουτσούμπας καυτηρίασε το ρόλο των ΗΠΑ και της ΕΕ στη στήριξη και τον εξοπλισμό των δυνάμεων που συγκροτούν το «Ισλαμικό κράτος του Ιράκ και του Λεβάντε», τις επεμβάσεις και τους πολέμους των ιμπεριαλιστών στο Ιράκ, τη Συρία, τη Λιβύη.

          Έδωσε έμφαση στην αναγκαιότητα συγκρότησης μετώπου πάλης των λαών για την αντιμετώπιση της επικίνδυνης κατάστασης που θυμίζει μπαρουταποθήκη.

Τελευταία τροποποίηση στις Παρασκευή, 14/06/2013 - 23:54