Λεκτικός τραμπουκισμός από τον υφυπουργό Παιδείας

Μείζον θέμα για την κυβέρνηση προκύπτει μετά τις πρωτοφανείς δηλώσεις του υφυπουργού Παιδείας Γιώργου Στύλιου (ΝΔ, Άρτας), ο οποίος μέσα στην Ολομέλεια της Βουλής, απευθυνόμενος στη Λιάνα Κανέλλη, της είπε ότι «θέλει Κασιδιάρη».



Στο πλαίσιο επίκαιρης ερώτησης της για τον υποσιτισμό στα σχολεία, η βουλευτής του ΚΚΕ έκανε λόγο για υπουργείο που λειτουργεί ως «Μαρία Αντουανέτα", καθώς δίνει στα παιδιά ένα φρούτο αλλά ταυτόχρονα σπαταλά 3 εκατ. Ευρώ για να το διαφημίσει.Η απάντηση που επέλεξε να δώσει ο υφυπουργός ήταν ότι εκείνος πήγε σχολείο στην Άρτα και όχι εκεί που πήγε η κ. Κανέλλη, πυροδοτώντας την έντονη αντίδραση της βουλευτού, η οποία του απάντησε πως εφόσον εκείνος θέτει ταξικά ζητήματα δεν επιθυμεί να συμμετάσχει πλέον στη συζήτηση.

«Επιθυμείτε την ένταση. Θέλετε να με κάνετε Κασιαδιάρη, αλλά δε θα γίνω Κασιδιάρης», αναφώνησε ο υφυπουργός, αφήνοντας έκπληκτους όσους τον άκουγαν. «Εγώ τον έκανα Κασιδιάρη; Κασιδιάρης ήταν από μόνος του. Σα δε ντρέπεσαι», απάντησε η κ. Κανέλλη σε οργισμένο ύφος.

Αντί να επιπλήξει τον κ. Στύλιο, ο προεδρεύων Γ. Δριβελέγκας (ΠΑΣΟΚ) επιχείρησε να παρέμβει πυροσβεστικά, συστήνοντας στον υφυπουργό να εκφράζεται καλύτερα και στη βουλευτή να μην …διακόπτει.Φανερά ταραγμένη η κ. Κανέλλη αποχώρησε από την αίθουσα και κατευθύνθηκε στο γραφείο του προέδρου της Βουλής Βαγγέλη Μεϊμαράκη για να διαμαρτυρηθεί.

Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης λίγο αργότερα, μιλώντας στους δημοσιογράφους, ζήτησε δημόσια συγγνώμη από την κ. Κανέλλη. Η βουλευτής απάντησε ότι δεν καλύπτεται από αυτό, καθώς ο κ. Στύλιος είναι μέλος της κυβέρνησης, η οποία εμφανίζεται να υιοθετεί την υπερασπιστική γραμμή Κασιδιάρη.

Λίγο αργότερα ο βουλευτής που προκάλεσε με τη συμπεριφορά του, ζήτησε συγγνώμη τονίζοντας πως ήταν λάθος η αναφορά του.

Πηγή:efsyn.gr

Τελευταία τροποποίηση στις Πέμπτη, 06/11/2014 - 14:55